33. Kapitola - Následky našich rozhodnutí

3.9K 419 63
                                    

Nie.

To nemôže byť pravda.

„Carin, prosím, povedz mi, že klameš," prehovorím priškrtene, snažím sa premôcť slzy, ktoré sa mi derú do oči. Nemôže to byť ona.

„Čo chceš, aby som ti povedala?" trpko sa zasmeje a odvráti odo mňa pohľad.

„Že to nie si ty, že si robíš srandu, čokoľvek!" rozhodím rukami. „Verila som ti! Po tom všetkom som ťa stále bránila, kryla som ťa pred Marvalom a ty si celý ten čas donášala na mňa informácie?"

„Áno, možno som na teba donášala informácie, ale nie je to tak ako to vyzerá."

Priškrtene sa zasmejem. „A ako by to podľa teba malo vyzerať? Zverila som sa ti so všetkými mojimi tajomstvami a ty si ich predávala ďalej," prehovorím chladne. „Dúfam, že to aspoň stálo za to. Keď si musela každý deň predstierať, že ma v skutočnosti máš rada, aby si mohla potešiť Dariena vždy s novou informáciou!"

„Necháš ma to aspoň vysvetliť?"

„A čo chceš na tom vysvetľovať, hm?" odseknem. „Pravdepodobne si si celý ten čas musela myslieť, aká som naivná. Že naša dokonalá Carin sa zaujímala o niekoho úbohého ako som ja. Nikdy si sa so mnou nechcela baviť, normálne by si o mňa určite ani nezavadila pohľadom, však? Aj teraz si celý ten čas predstierala, že mi pomáhaš. Dúfam, že to aspoň stálo za to, keď si ma musela celý ten čas trpieť. A ja som bola taká hlúpa, že som ti uverila!"

„Prestaň, dobre?" preruší ma náhle.

„Nie, už mám toho dosť. Naposledy keď som ťa podozrievala, si ma presvedčila nech ťa počúvam a vytasila smutný príbeh o Katii! Teraz sa už nenechám tak ľahko oblbnúť!"

„Ty si myslíš, že som to chcela robiť? Dávať mu všetky tie informácie s vedomím, že ich proti niekomu použije? Že ich použije proti tebe? Ale musela som to robiť, chápeš?"

„Prečo?" vyprsknem. „Čo ti sľúbil, keď si bola ochotná pridať sa na ich stranu?"

„Ja nie som na ich strane!" odsekne.

„Tak o čo ide? Sú všetky tie tvoje reči o tom, ako ho nenávidíš len ďalšie klamstvo, aby som ti začala veriť?"

„Bola to pravda!" zúfalo si prehrabne vlasy a v očiach sa jej zalesknú slzy. „Všetko to bola pravda. Nenávidím Dariena viac než čokoľvek na svete."

„Tak prečo?" spýtam sa pošepky.

Zhlboka sa nadýchne a uhne pohľadom. „Môj brat často chodil s vlkmi na misie. Ušetrím ťa srdcervúceho príbehu, skrátka sa v jeden večer nevrátil. Kvôli Darienovi. A potom zaútočili na naše mesto, keď niekoho hľadali, som si myslela, že to možno nejako napravím. Bola som hlúpa a naivná, myslela som si, že proti nemu niečo zmôžem, že pomstím svojho brata. Bola som však zaslepená jeho smrťou a nechápala, proti čomu stojím. Našla som ho, no nešlo to podľa plánu. Porazil ma behom niekoľkých sekúnd. Nechal ma nažive, vraj za nejaký čas bude odo mňa niečo potrebovať. Ak mu nepomôžem, vráti sa, aby zabil mňa aj celú moju rodinu."

Carin sa pozrie dohora a prudko zažmurká, aby zahnala slzy. „A svoje slovo dodržal. Vrátil sa a chcel, aby som mu o tebe zistila všetko, čo sa len bude dať. Bola si vtedy pre mňa len neznáme dievča, príliš neisté a nesmelé, aby ma zaujímalo a  ktoré sa priatelilo so šprtmi. Nečakala som, že sa to tak zvrtne. Monique zabil priamo pred mojimi očami len kvôli tomu, že nás spolu zazrela. Toho tvojho kamaráta nechal zabiť len kvôli tomu, že sa dostal príliš blízko..."

KrotiteľWhere stories live. Discover now