8. Kapitola - Okamih spojenia

5K 496 13
                                    

           

Prebúdzam sa s neznesiteľnou bolesťou hlavy.

Nemám ani poňatia, koľko ubehlo času a možno to ani nechcem vedieť. Keď už mám v pláne pokračovať v slastnom bezsennom spánku, vedľa mňa sa ozve povedomý

„Už sa preberá. Zdalo sa mi, že pohla mihalnicami," ozve sa naľavo odo mňa Elliot. Očividne patrí k tomu typu ľudí, ktorí nedokážu dlho ostať vážni.

„Panebože, Elliot! Som si istá, že sa ti to len zdalo, ale len pre tvojmu informáciu - ľudia môžu hýbať mihalnicami aj v spánku," podráždený hlas si odfrkol. Takže je tu aj Erin. Človek by nečakal, že za dvadsaťštyri hodín stihnem získať toľko priateľov.

„Mihalnice sa hýbu, iba keď žmurkáš a žmurkáš vtedy, keď si pri vedomí," mudroval. „Navyše pri spiacich dievčatách som strávil určite dlhší čas ako ty."

„Samozrejme," súhlasí s neprehliadnuteľnou iróniou v hlase. „A fakt, že mám dve spolubývajúce, ktoré spia každú noc v tej izbe ako ja, ti zrejme unikol."

Nemohol by ich niekto umlčať?

„Nechcete preberať niečo zmysluplnejšie, ako kto častejšie vidí spiace dievčatá?" zapojil sa do rozhovoru Ray.

Ďakujem.

„To tu nikoho netrápi, že May bola pred niekoľkými hodinami knockautovaná Amandou ako sáčok s krvou pri stretnutí s upírom?"

Alebo aj nie. To sú tu všetci na nováčikov taký zlí?

Zdvíham očné viečka, aj keď sa to zdá byť ťažšie, akoby to malo byť. Miestnosť nespoznávam, no pravdepodobne to bude ošetrovňa. Napriek tomu, že sa tu nachádza desiatka postelí, okrem mňa a trojice hádajúcich sa skrotených tu nikto nie je.

„Ďakujem za povzbudzujúce slová, Ray. Naozaj, sama by som to neopísala lepšie a to som to zažila."

On a Erin sedia pri mne z jednej strany a Elliot z druhej. A očividne sa nemajú moc v láske.

Tri páry očí na mňa vrhnú pohľad plný obáv. „Môžete sa prestať tváriť tak vážne?" opýtam sa v snahe ich trocha rozveseliť. „Však sa mi predsa nič nestalo, no nie?"

„Nič, iba si bola v bezvedomí niekoľko hodín po tom, ako na teba trénerke vypustila Amandu," podotkne Erin, no na tvári sa jej objaví úsmev.

„Prosím, povedzte, že nie som jediná, koho zložila za necelých päť sekúnd." Do toho okamžiku si všetci mysleli, aká som drsná. Teraz si pravdepodobne myslia, že všetci umrú, keď sa ja dostanem do vedenia. Alebo možno dúfajú, že dovtedy umriem ja.

„Ehm," začne Elliot, no radšej sa mi nepozerá do očí. To som na tom až tak beznádejne? „Amanda je z nás najlepšia, takže ju nikto neporazí, no myslím, že si prekonala rekord. Doteraz každý vydržal aspoň pól minúty."

„To sa predsa dá zvládnuť, nie? Môžete ma to doučiť."

„Neboj sa," povzbudí ma Erin. „Však vieš o tom, že každý krotiteľ si vyberá skroteného inštinktívne, nie? Cítia našu silu, potenciál a podobné veci. Vyberajú si niekoho, kto k nim patrí či už silou, schopnosťami alebo aj myslením. Pre nich sme niečo ako druhá časť ich seba samého. A preto keďže je Axel najsilnejší z vlkov, aj ty budeš najsilnejšia zo všetkých."

„Ale ako si môžem byť istá, že ma nevybral pre niečo iné? Ako napríklad moje strategické myslenie alebo môj zmysel pre humor?"

Erin prevráti očami. „Nestresuj sa, dopadne to dobre."

KrotiteľWhere stories live. Discover now