Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen 45 hoofdstukken? (Part 1)

32 3 2
                                    

Ik kan het compleet begrijpen als je het verhaal soms even niet meer volgt, omdat je enkele (belangrijke) dingen uit het verhaal bent vergeten. Zelfs ik, de schrijfster, heb dat vaak genoeg. Daarom dacht ik: misschien is het handig als ik voor al mijn lezers een soort samenvatting maak, zodat je geheugen een beetje opgefrist wordt.

Ook wil ik voor dit boek mijn update-dag bekend gaan maken. Aangezien het heel (en dan leg ik de nadruk op 'heel') wisselend is wanneer ik update, is het misschien fijn voor de lezer om naar een dag te kunnen uitkijken waarop een verhaal wordt geüpdatet en zo hoeven jullie ook niet meer weken, soms wel maanden, te wachten op een nieuw hoofdstuk. Mijn update-dag wordt: zaterdag of zondag. Ik hoop heel erg dat ik elke week kan updaten, maar soms zal het misschien twee weken duren.

Je hoeft je trouwens niet verplicht te voelen om deze samenvatting te lezen. Dit hoofdstuk maak ik alleen voor de lezers die graag even opgefrist willen worden. Het zal alleen informatie bevatten van de afgelopen hoofdstukken en geen nieuwe. Ik ben nu al weer te lang aan 't lullen, hihi. Enjoy my summary of A different Pan story!!  >>>

Voordat Peter in Neverland woonde, heette hij Peter Young en was hij 16 jaar. Zijn ouders waren dood, dus werd hij verzorgd door zijn verschrikkelijke tante. Wanneer Peter onderweg is naar de markt krijgt Peter een magische boon van een oude vrouw. Ze zegt dat die boon je naar een plek waar je het liefst zou willen zijn kan toe brengen. Peter gebruikt 'm om naar Neverland, een plek waar hij 's nachts over droomde, te kunnen gaan.

In Neverland ontmoet Peter een indianenmeisje Tijgerlelie. Zij vertelt hem alles over de machtigste en duisterste van Neverland, de Schaduw. Zodra Peter een nacht heeft geslapen in het indianenkamp, vertrekt hij naar Skullrock waar de Schaduw 'woont'. Zijn plan was om samen te gaan werken met de Schaduw en samen over heel Neverland te regeren en misschien later in z'n eentje.

Peter vindt een panfluit op het strand waarop hij een beetje kan fluiten doordat hij dat geleerd heeft van Elijah, een jongetje van de markt. Hij vernoemt zichzelf naar de panfluit: Peter Pan.

In Skullrock komt Peter erachter dat de Schaduw d.m.v de magische boon ervoor heeft gezorgd dat Peter naar Neverland kwam. Peter en de Schaduw besluiten samen te gaan werken. Peters doel is om jongens zonder thuis naar Neverland te brengen.

Het adres van Neverland is: Second star 'till the right and straight on 'till morning (ook wel; tweede ster rechts en rechtdoor naar de morgen).

Hij ontmoet Tinkerbell en andere elfjes. Samen met Tinkerbell en haar familie bouwen ze een boomhut. Alleen het ondergrondse deel van de boomhut komt af, omdat Tink ruzie krijgt met haar familie en verbannen wordt. Tink blijft nu bij Peter. Peter krijgt te horen over een bijzondere en giftige plant, dreamshade.

Er stranden een paar vreemde mannen aan op Neverland en de leider van hun heet Kilian Jones. Ze zoeken naar dreamshade, omdat ze denken dat het een geneesmiddel is, maar het is het compleet tegenovergestelde. Kilian krijgt het gif van dreamshade in zijn bloed en gaat naar Taurus Mountain om het tegengif te nemen. Peter vindt in Kilians schip een groot dik boek met allemaal magie-spreuken en andere belangrijke informatie.

Peter komt erachter dat er in het grote boek staat hoe je de Schaduw kan verslaan en bemachtigen. Hij is van plan om dit plan uit te voeren.
Kilian wil achter het grote geheim van de elfjes (de familie van Tinkerbell) komen en hun woonplek (Alatariel Séregon), dus gaat hij met behulp van een gevonden map van Neverland op zoek naar ze.  Peter ontmoet een prachtige zeemeermin, die Arual heet en wordt voor het eerst verliefd. Hij zoent voor de eerste keer.

Hook vindt Alatariel Séregon en Tink waarschuwt Peter dat er een indringer (Hook) is. Omdat Peter weet waarom hij daar is, doet hij alsof hij Hook het elfengeheim over de elfenstof gaat vertellen. Maar hij houdt hem voor de gek en vertelt het niet. Peter krijgt een mes in zijn rug door Kilian waardoor hij hevig gaat bloeden.

Tink helpt Peter door hem in een meer met speciale magische krachten te leggen in Alatariel Séregon. Als Peter uit het meer klimt, is hij genezen van zijn wond in zijn rug. Het magische water heeft ervoor gezorgd dat Peter de kracht heeft gekregen om te kunnen vliegen, genezen en gedachtes te kunnen lezen. Tink vertelt dat de bloem die Peter heeft gekregen van het magische water Nenya heet en dat hij nu bij de elfen hoort. De Valar is een bovennatuurlijke kracht waar de elfjes in geloven. Tink leert hem voor het eerst vliegen.

Uit blijheid vertelt Peter aan Arual welke krachten hij allemaal heeft gekregen van de Valar. Peter beseft dat Arual nooit van hem gehouden heeft en hem alleen heeft gebruikt zodat ze zijn krachten kon overnemen. Zeemeerminnen zijn namelijk helderziend en Arual zag alles aankomen. Peter verlaat haar voorgoed en belooft zichzelf dat hij nooit meer verliefd zal worden. Peter is woedend en voelt zich verraden. Hij gaat naar Dark Hollow, de duistere plek waar alle schaduwen op Neverland zijn, om de Schaduw te verslaan en hem in Peters macht te nemen. Tink merkt dat het niet de goede kant op gaat met Peter.

213 jaar later woont hij nog steeds bij zijn boomhut en heeft hij jongens die wees waren in de mensenwereld naar Neverland gebracht. Hij noemt ze: de verloren jongens (lost boys). Peters beste vriend is Felix. Na Arual heeft hij nooit meer aan liefde gedacht. Noorder-zeemeerminnen waren duister en gevaarlijk, maar zuider-zeemeerminnen waren vriendelijke en beeldschone zeemeerminnen. Uit verveling gaat Peter naar de mensenwereld en komt hij terecht in de kamer van een Brits meisje in Londen, Aurora White. Hij komt vast te zitten in haar huis en maakt kennis met haar en zij komt wat dingen te weten over Peter (maar Peter liegt over bepaalde dingetjes). Er is een speciale en natuurlijke klik tussen hun, maar Peter weet niet wat hij er mee aan moet. Peter blijft de hele nacht bij haar slapen en vliegt de volgende ochtend terug naar Neverland. Ondertussen zijn een paar verloren jongens in Neverland stiekem naar de zuider-zeemeerminnen gegaan en flirten ze een beetje met de mooie zeemeerminnen.


A different Pan story...Where stories live. Discover now