Hoofdstuk 8: het grote boek

126 11 2
                                    

Aangekomen bij de Mermaid, loopt Jones naar zijn kajuit. Hij zoekt naar zijn verrekijker, maar kan hem niet vinden. "Waar is dat ding?!" roept Kilian boos door zijn kajuit. Hij loopt naar het dek van het schip en zegt tegen iedereen die op het schip is: "Voordat de avond begint, hebben jullie dit dek geschrobd." Iedereen luistert gehoorzaam en gaat aan het werk.

Peter zit buiten zijn boomhut op een boomstronk en bladert door het grote boek heen dat hij mee had genomen van de Mermaid. Dan ziet hij een zwarte vlek op bladzijde 216. Het hoort een schaduw te zijn. Maar niet zomaar een schaduw, het gaat over de Schaduw van Neverland die hij kent. Hij leest het stukje tekst dat naast de tekening staat.

Er is maar één manier om de machtige Schaduw van Neverland te bemachtigen en dat is niet gemakkelijk. Pas op! Voordat u deze stappen gaat uitvoeren, is het belangrijk dat u de consequenties weet. Als het stappenplan mislukt, zal de Schaduw u wantrouwen of erger... doden. Het is ook belangrijk dat u weet dat nadat u de Schaduw in uw macht heeft, u opeens heel veel kracht in uw lichaam krijgt. U moet deze krachten onder controle kunnen houden.

Het wordt steeds interessanter en Peter is benieuwd wat de stappen zijn om de Schaduw in je macht te krijgen. Hij leest door.

Ten eerste moeten deze stappen uitgevoerd worden op een nacht wanneer er een volle maan is. Daarnaast is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat de Schaduw u vertrouwt. Om de Schaduw in zijn macht te hebben, heeft u zijn hart nodig. Ja... Schaduws hebben een hart. U vraagt aan de Schaduw waar zijn hart/kern van leven ligt. Het is namelijk zo dat schaduws nooit hun hart bij hun hebben.

Peter klapt het grote boek dicht en zegt: "Voor nu weet ik genoeg." Hij staat op en roept de Schaduw. De Schaduw komt eraan vliegen.

"Wat kan ik doen voor je, Pan?" vraagt hij.

"Kan ik jou vertrouwen?" vraagt Peter aan de Schaduw met het grote boek achter zijn rug.

"Natuurlijk, vertrouw jij mij?"

"Ja." antwoordt Peter. "Ik had een vraag. Heb jij eigenlijk een hart?" vraagt Peter, maar eigenlijk weet hij het antwoord al.

"Ja, maar nu niet hier." zegt de Schaduw. "Mijn hart ligt in de Dark Hollow." De Schaduw ziet Peter een vragend gezicht trekken en hij legt uit wat de Dark Hollow is. "Dark Hollow is een donkere plek in het bos naast Taurus Mountain. Daar wonen meer Schaduwen. Ik ben het opperhoofd van alle Schaduwen. In dat stuk bos ligt mijn hart bewaakt door twee andere Schaduwen."

"Misschien kun je mij daar een keer naartoe brengen. Ik ben best wel benieuwd hoe Dark Hollow met al die Schaduwen eruit ziet." zegt Peter met een lach.

"Dat kan ik een keer doen, ja. Maar niet vandaag." zegt de Schaduw.

Peters lach verdwijnt, maar probeert nog steeds vrolijk over te komen.

A different Pan story...Où les histoires vivent. Découvrez maintenant