Hoofdstuk 30: vastgebonden

66 5 7
                                    

"Pan, ik dacht wel dat je zou komen," zegt Hook die in de deuropening staat en grijnst kwaadaardig. "Ga achter me staan", fluistert Peter in Aurora's oor. Aurora doet wat hij zegt en veegt haar tranen op haar wangen weg. "Je zal boeten voor wat je hebt gedaan", zegt Peter. Hij wrijft zijn handen tegen elkaar aan en dan haalt hij ze weer uit elkaar. Hij probeert een paarse magiewolk te creëren, maar het mislukt. Zijn handen trillen enorm en hij wordt kortademig. Uiteindelijk laat hij zijn handen vallen. Het kostte hem veel energie. "Je magie werkt hier niet", zegt Hook en roept Smee. "Ja, kapitein", en Smee gaat naast Hook staan. "Haal Starky en Jack en vertel ze dat ze deze twee naar het dek moeten brengen", fluistert Hook in Smee's oor. Smee knikt en rent er vandoor. Even later komt hij terug met twee enorme gespierde mannen. Ze pakken de twee op en brengen ze naar het dek. Aurora schopt en slaat, maar niks helpt. Peter doet niets om vrij te komen. Hij weet tenslotte dat hij toch weer neergezet wordt. De gespierde mannen zetten ze neer en binden ze vast aan een grote mast. Peter haalt zijn kleine zwaard tevoorschijn en steekt 'm meerdere keren in de buik van één van de mannen. De man grijpt naar zijn buik en valt op de grond. Na minder dan één minuut is hij dood. "Pak zijn zwaard af! Snel!", roept Hook tegen de andere man die toe stond te kijken met grote ogen. Peter spuugt op de man, maar dat stopt hem niet van Peters zwaard afpakken. Nu heeft Peter geen wapen meer om zichzelf of Aurora te verdedigen. Aurora was geschrokken van Peters actie en had even weggekeken.

"Deze keer ben ik jou te slim af, Pan. De reden waarom jij je zwarte magie niet kon gebruiken was, omdat ik een spreuk heb uitgesproken over dit schip waardoor niemand meer magie kan gebruiken. De spreuk kan pas ongedaan worden gemaakt als iemand de tegenspreuk uitspreekt. En ik ben dat niet van plan te doen..."

Hook maakt een beweging met zijn hand waardoor Smee gehoorzaam naar hem toe komt lopen. Hij fluistert iets in zijn oor, maar Aurora en Peter kunnen niet horen wat hij zegt. "Peter, wat nu?", vraagt Aurora aan Peter. "Ik weet het niet. Zonder mijn magie gaat het lastig worden. We zien wel wat er gaat gebeuren", zegt Peter. Aurora pakt Peters hand vast en Peter knipoogt naar haar. "Jij bent nooit bang, hè?", vraagt Aurora aan Peter. "Nee, niet echt, denk ik", zegt Peter en glimlacht.

"Nu moet ik alleen nog beslissen wat ik met jullie ga doen. Ik ben niet van plan jullie gelijk te vermoorden", zegt Hook en bijt op zijn nagel. "Dat zou saai zijn..." Dan ziet Hook dat ze elkaars handen vasthouden. "Wat zie ik daar? Houden jullie elkaars handjes vast?", zegt Hook met een kinderachtig stemmetje. Ze laten snel los. "Wat schattig. Jullie moeten wel erg verliefd zijn. Maar wacht... Pan is helemaal niet in staat om van iemand te houden." Peter kijkt naar beneden. Waarom moest hij dat nou zeggen in het bijzijn van Aurora? Aurora kijkt Peter kort aan. "Klopt dat?", vraagt ze zachtjes en hopend dat dat niet waar is aan hem. Peter is stil en kijkt naar de grond. Aurora wacht op een antwoord, maar even later beseft ze dat ze die waarschijnlijk niet gaat krijgen. Dit is precies wat Hook wilt. Het uit elkaar drijven van hun tweeën. Hook denkt dat Aurora Peters zwaktepunt is, maar hij weet het niet zeker, dus probeert hij er achter te komen. Als Hook eenmaal Peters zwakte weet dan wordt het een stuk makkelijker voor hem om Peter te verslaan en te vermoorden. Hook loopt naar Aurora en houdt haar kin tussen zijn duim en wijsvinger vast. "Je zou veel beter af zijn met een sterke man, zoals ik, schat", zegt Hook en zijn neus komt ongemakkelijk dichtbij die van Aurora's.


A different Pan story...Where stories live. Discover now