Hoofdstuk 13: Dark Hollow

78 7 3
                                    

Arual is stil. Ze weet niet wat ze moet zeggen. Dan opent ze haar mond. "Je hebt gelijk, Peter. Wij zijn inderdaad helderziend." "Dus je hebt mij alleen verleid, zodat je iemand had die machtig en sterk is?", vraagt Peter en kijkt haar diep in de ogen. "Weet je... Het is heel onbeleefd om zomaar iemands gedachtes te lezen. Geef mij antwoord!" "Ja, Peter. Ik heb je gebruikt. Als jij eenmaal zou geloven dat ik van je hield, kon ik je in mijn macht nemen. Er is namelijk een manier om de krachten van een ander persoon aan jezelf te geven. En jij bezit veel bijzondere krachten die heel speciaal zijn voor zeemeerminnen en -mannen." Peter kijkt met waterige ogen naar Arual. Hij wilt het niet geloven. Hij dacht dat zij ook verliefd was op hem. Maar blijkbaar niet. Peter draait zich om en vliegt weg. Eenmaal boven de bomen moet hij een traan die over zijn wang rolt wegvegen. Hij neemt een diepe zucht en denkt: "Ik laat mij nooit meer zo makkelijk verleiden. Ik zal nooit meer verliefd worden. Ze zijn allemaal hetzelfde." En hij vliegt naar zijn boomhut. Op weg naar zijn boomhut denkt hij aan het bedrog van Arual, maar Peter gaat niet ergens in een hoekje zitten huilen. Zo is hij niet. Wat gebeurd is, is gebeurd.

"Peter?", zegt Tink die Peters kamer binnen komt vliegen. Peter ligt op zijn bed en zegt niks. Hij heeft zijn ogen open en zijn handen onder zijn hoofd. "Ga je mee?", zegt hij. "Waarnaartoe, Peter?", vraagt Tink. " Naar Dark Hollow." "Maar... Maar die plek is gevaarlijk, Peter!" Peter reageert niet. Hij staat op en loopt zijn kamer uit. Hij pakt het grote boek dat op de grond ligt. "Peter, weet je het zeker?", vraagt ze, maar krijgt weer geen reactie. Hij loopt uit zijn boomhut en Tink vliegt achter hem aan. Wat heeft hij te zoeken in de Dark Hollow? "Dit is mijn kans om Neverland in m'n bezit te nemen. Nooit heb ik mij veilig of zelfverzekerd gevoeld. Dit is mijn kans," zegt Peter en hij vliegt weg. Tink vliegt snel achter hem aan. Dit klinkt niet goed. Zou het door Arual komen?

Daar staat Peter dan. Voor de Dark Hollow. Als hij nog een stap zet, staat hij in het gebied van de Schaduwen. Met zijn hoofd omhoog loopt hij Dark Hollow binnen, alsof hij voor niks bang is. En eigenlijk was Peter helemaal niet bang. Waarom zou hij? Tink vliegt nog steeds achter hem aan. Peter weet precies wat hem te doen staat.

A different Pan story...Where stories live. Discover now