Hoofdstuk 6: Killian Jones

151 11 1
                                    

Peter wordt wakker van een tintelend gevoel op zijn neus. Als hij zijn ogen opent, schrikt hij van Tinkerbell die tikt op zijn neus. "Wakker worden, luilak!", zegt ze en ze vliegt zijn kamer uit. Peter probeert op te staan, maar het valt niet mee. Als Peter uiteindelijk toch uit zijn bed is gekomen, loopt hij naar de woonkamer waar een grote tafel staat met allemaal eten. Wit brood, cake, gekookte eieren en nog meer. "Heb jij dit gedaan?", vraagt Peter aan Tinkerbell. "Ja. Lekker hè?" Peter vindt het fijn om iemand te hebben die het ontbijt maakt. Maar is al dit eten niet een beetje overdreven? Peter gaat aan de tafel zitten en Tinkerbell op de tafel, want een stoel is veel te groot voor haar. Als Tink dit allemaal voor hem gaat doen, elke dag, dan zou Peter haar misschien ook wel zover krijgen om het huis een beetje schoon te maken. "Trouwens, dit is eenmalig," zegt Tink met een volle mond. "Jammer," dacht Peter. Peter pakt een stuk brood en begon er haastig van te eten.

Na het ontbijt staat hij op en vraagt hij aan Tink: "Wil jij vragen aan de elfjes of ze weer door willen werken?" Tink knikt en en vliegt naar buiten. Na een tijdje komt ze weer terug en zegt ze: "Ze willen niet meer helpen, vanwege mij." Peter kijkt boos en loopt frustrerend naar buiten. Opeens komt de Schaduw aanvliegen.

"Wat is er aan de hand?", vraagt Peter aan de Schaduw.

"Er zijn nieuwelingen in Neverland.", zegt de Schaduw en ziet dat Peter iets van plan is. "Wat is er, Peter?"

"Ik denk dat ik ze maar is even ga bezoeken.", zegt Peter. "Waar zijn deze nieuwelingen?"

"Aan de kust van Neverland. Dat is aan de andere kant van het eiland."

Peter zucht en rent naar de andere kant van het eiland. Als hij er is, valt hij vermoeid op de grond. Hij ziet naast hem een mooie witte bloem liggen. Die bloem komt hem heel bekend voor. Het is dreamshade. Hij bestudeert de bloem en staat na een paar minuten weer op. Hij hoort stemmen in de verte. Hij loopt op het geluid af en ziet drie mannen staan. Eén daarvan is duidelijk de leider. Hij heeft kort zwart haar en een baardje. Hij heeft een lange zwarte jas aan. Hij zit de hele tijd met zijn hand aan zijn korte baardje. Met behulp van magie transporteert hij zichzelf naar de drie mannen. De mannen schrikken wanneer er een groene mist wolk voor hun verschijnt. Langzaam verdwijnt die weer en daar staat Peter Pan dan.

"Zo zo, heren. Welkom in Neverland!", zegt Peter en hij wijst naar de omgeving om zich heen.

"Goedendag, jongeman. Ik ben Killian Jones. Wij zoeken naar een bepaalde plant die mensen geneest. Zou jij ons kunnen helpen?", vraagt de man met de lange zwarte jas.

"Ik ben Pan, Peter Pan. Ik zou jullie wel kunnen helpen, maar op één voorwaarde. Jullie vertellen mij hoe jullie hier zijn gekomen."

"Dat is een deal.", zegt Jones en hij reikt zijn hand uit om te schudden, maar Peter kijkt hem raar aan. Peter klopt op Jones' schouder en glimlacht.

"Hebben jullie een tekening van de plant die jullie zoeken?", vraagt Peter aan Jones.

"Jazeker.", zegt Jones en laat een vergeeld papiertje met een mooie bloem erop zien. Peter bekijkt het papiertje goed en zegt dan: "Dat is dreamshade. Maar dat zou ik niet meenemen naar jullie rijk als ik jullie was. Dat is namelijk de dodelijkste plant van heel Neverland."

"Dat zou raar zijn, want onze koning gaf ons de opdracht om die bloem te zoeken en ik denk niet dat hij zijn eigen volk wilt uitroeien," zegt Jones met zijn hand aan zijn baard.

"Ik wil jullie niet teleurstellen, maar het klopt wat ik zeg. Er zitten vervelende scherpe doorns aan die gif verspreiden over je hele lichaam. Nog succes, mannen, met vinden," zegt Peter en staat op het punt om weg te lopen, maar wordt tegengehouden.

"Laat ons nou maar gewoon zien waar dreamshade is en dan maken wij wel uit of we het meenemen of niet," zegt Jones. Peter kijkt hem aan met grote ogen. "Dan moet Jones het maar zelf weten," denkt Peter.

"Oké, eigenwijze piraat. Zie je die berg daar?", zegt Peter en wijst naar de grootste en enigste berg van Neverland. "Als je die berg beklimt, vindt je halverwege een hele grote struik met daarachter een waterbron. In die struik zit dreamshade. Succes, heren!"

Peter loopt weg en kijkt niet meer achterom. Hij loopt terug naar zijn schuilplaats en springt op zijn donzen bed. Nadat een paar uurtjes verstreken zijn, vraagt hij zich af: "Zouden de piraten de dreamshade al gevonden hebben?"

A different Pan story...Where stories live. Discover now