Hoofdstuk 7: Poisoned

137 10 0
                                    

De volgende ochtend wordt Peter wakker met de zon in zijn gezicht. Door de wortels van de boom schijnen zonnestralen. Hij voelt zich raar. Hij heeft een pijnlijk gevoel in zijn hoofd. Dat is ook niet zo gek, want hij heeft vannacht half op de grond geslapen. De Schaduw komt zijn kamer inlopen.

"Iemand verlaat Neverland, Pan. Moeten we iets doen?"

"Wie verlaten Neverland?"

"De kapitein en zijn bemanning."

"Houdt ze tegen! Ik wil de kapitein nog spreken."

De Schaduw pakt de arm van Peter vast en hij vliegt weg. Peter komt weer op de grond als ze aan de andere kant van Neverland zijn. Peter ziet ze staan. Klaar om te vertrekken.

"Stop!", roept Peter. "Hebben jullie de dreamshade gevonden?

"Ja," zegt Jones kort en krachtig.

"Wat gaan jullie ermee doen?", vraagt Peter met een fronsende wenkbrauw.

"Onze koning van het land waar wij vandaan komen, zegt dat deze plant ons sterk maakt en bepaalde krachten geeft," zegt Jones en hij maakt met de doorn van de bloem een kleine snee in zijn hand. Peter kijkt met grote ogen naar de kapitein en wacht af wat er gaat gebeuren. Er gebeurd niks. Maar dan kijkt Jones ernstig naar zijn hand. De aderen in zijn hand worden zwart en Jones geeft een kreun. Peter schrikt.

"Binnen een paar uur zal je sterven," zegt de Schaduw. "Maar als je dit niet wilt, is er een tegengif."

"Een tegengif? Waar kan ik het vinden?", vraagt Jones en zijn hand wordt steeds donkerder door het gif.

"Je moet uit de waterbron van de berg, Taurus Mountain, drinken. Die waterbron is de kracht van Neverland. Maar let op, magie heeft een prijs. Als je drinkt uit die waterbron, kun je Neverland nooit meer verlaten. En als je dat toch probeert, zal het gif van dreamshade alsnog verspreiden en zal je uiteindelijk doodgaan," zegt de Schaduw waarschuwend. De schaduw wijst naar de berg in het Oosten en het lijkt op de hoornen van een stier. Jones denkt na en vraagt uiteindelijk: "Weet u de route naar de Taurus Mountain?

"Ja, maar wees snel. Volg mij maar!" zegt de Schaduw en fluistert tegen Peter: "Ga jij maar hun schip onderzoeken, misschien vind je nog iets nuttigs."

De Schaduw vliegt het bos in. Jones en zijn mannen rennen als bezetenen achter hem aan. Als de piraten uit Peters zicht zijn, rent hij naar het schip van Jones. Op de zijkant van het schip staat met sierlijke letters: the Mermaid. Peter loopt het schip in en ziet dat het niet zo groot is. Hij loopt de kajuit van de kapitein in en ziet er een mooie verrekijker op het bureau staan. Hij pakt hem op en kijkt via het raam van het schip naar buiten naar Taurus Mountain. "Mooi ding," zegt Peter en steekt hem in de zak van zijn broek. Hij kijkt in kastjes en vindt een oud en dik boek. Er staat iets op wat hij niet kan lezen. Hij slaat het boek open en bladert er doorheen. Er staan verschillende spreuken in. Dat kan later misschien nog van pas komen. Peter loopt terug naar zijn boomhut met het grote boek onder zijn arm.

Ondertussen bij de Schaduw

Als ze eindelijk bij de waterbron aangekomen zijn, zien ze dat in de berg de waterbron is maar daarvoor staat een grote struik met dreamshade. Jones pakt zijn zilverkleurige zwaard en maakt de struik ermee kapot. Jones loopt na het slachten van de struik, naar de waterbron toe. Hij giet het water via zijn hand in zijn mond. Hij wacht even en ziet dan dat zijn zwarte aderen weer in zijn natuurlijke kleur veranderen. De bemanning van Jones kijkt toe. "Maar pas op als je nog een keer wordt vergiftigd met dreamshade, dan kan je niet meer van dit water drinken," zegt de Schaduw en hij vliegt weg.

"Mijn beste bemanning. Nu ik niet meer weg kan uit Neverland, ben ik gedoemd om hier te blijven. Mijn vraag is: blijven jullie hier bij mij of gaan jullie terug naar ons koninkrijk met een koning die niet te vertrouwen is?", vraagt Jones aan de 5 mannen die voor hem staan. Eén van hen heeft twee linkerhanden, één kijkt scheel en één van hun heeft een kapot T-shirt aan en is niet de dunste. De andere zien er nog redelijk normaal uit. Degene met het kapotte T-shirt antwoordt: "Ik zal u trouw blijven." Hij stapt naar voren. De andere piraten stappen ook naar voren. "Slimme keuze. Laten we terug lopen naar the Mermaid," zegt Jones en ze lopen richting hun schip.

A different Pan story...Donde viven las historias. Descúbrelo ahora