Μέρα 190η: 5 Σεπτεμβρίου

183 25 1
                                    

"Τι εννοείς τελειώσαμε οριστικά και να μη σε ξαναενοχλήσω; Ποιος νομίζεις ότι είσαι για να παίζεις μαζί μου; Ε; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Πες μου! Όλα για τη μαλακισμένη τη Ντι δε γίνονται; Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι νοιάστηκες ξαφνικά για τον νεκρό αδελφό σου. Δε θα φύγω από εδώ, θα μείνω εδώ με ακούς;" τσιρίζει η Μόνικα έξω απ' την εξώπορτα του διαμερίσματος που μένει πια μόνος του ο Κ. Τα δάκρυα στα μάτια της ξεχειλίζουν και την έχουν μουντζουρώσει, καταστρέφοντας το μακιγιάζ που ετοίμαζε ώρες για να τον εντυπωσιάσει.

"Έχει τρελαθεί εντελώς, έτσι; Θα καλέσω την αστυνομία αν δε σηκωθείς να φύγεις αυτό το λεπτό. Μου τελείωσε. Έχω ή δεν έχω το δικαίωμα να μου έχει τελειώσει αυτό που ένιωθα για σένα; Και μην μπλέκεις τη Ντι σε όλο αυτό. Είναι άδικο. Θέλω να μείνω μόνος μου, θέλω να βρω τη δύναμη να βρω τα λάθη μου και να γίνω καλύτερος άνθρωπος".

Η Μόνικα σκουπίζει τα μάγουλά της, βλέπει το μαύρο χρώμα που έχει λερώσει τα δάχτυλά της και ξαφνικά αρχίζει να γελάει, να γελάει ασταμάτητα σαν να άκουσε το ωραιότερο ανέκδοτο που της έχουν πει. Λυγίζει τα γόνατά της και κρατάει την κοιλιά της από τα γέλια. Μετά σηκώνεται και στέκεται απέναντί του, σπρώχνοντας το δάχτυλό της στο στήθος του. 

"Είσαι τελείως ψεύτης! Να γίνεις καλύτερος άνθρωπος! Ένας σκατιάς είσαι, όπως όλοι σας. Έτρεξες ξοπίσω της, έφαγες τη χυλόπιτά σου και ξαφνικά θέλεις να μείνεις μόνος σου. Νομίζεις δεν ξέρω; Δεν ξέρω πώς όλοι φοβάστε να μείνετε μόνοι σας; Μεγάλα παιδιά που σέρνεστε πίσω μας. Ξέρεις κάτι; Στο διάολο να πας. Και εσύ και η άλλη η ηλίθια" του λέει, μαζεύει σάλιο στο στόμα της και το φτύνει στο πρόσωπό του.  Κάνει μεταβολή και αρχίζει να κατεβαίνει τις σκάλες. Ο Κ. έξαλλος τρέχει προς το μέρος της και την πιάνει δυνατά λίγο πριν το πόδι της ακουμπήσει το επόμενο σκαλί. Την πιάνει τόσο δυνατά που τη σηκώνει στον αέρα. Ένα σπρώξιμο και θα δει το κορμί της να κατρακυλάει στον επόμενο όροφο.

"Δεν αξίζεις" της λέει. "Δεν αξίζεις τίποτα" και την αφήνει με προσοχή πάλι κάτω. Εκείνη τρέμει από τον εκνευρισμό της.

"Θα το πληρώσεις αυτό, μπάσταρδε, ακούς; Θα το πληρώσεις!"

ΑΛΛΑ 11 ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα