Μέρα 154η: 31 Ιουλίου

236 28 14
                                    

"Μπα; Η καλή Ντι μας θυμήθηκε;" λέει η Μόνικα στη Ντι με το πρόσωπό της να έχει αλλοιωθεί από την ειρωνεία. "Αν ψάχνεις τον Κ. δεν είναι εδώ, έχει πάει στη δουλειά".

"Κανονικά θα έπρεπε να φύγω. Δε νομίζεις πώς είσαι θρασύτατη να μου μιλάς έτσι;"

"Δεν εξαφανίστηκα εγώ από τη ζωή σου, εσύ το έκανες. Σταμάτησες να παίρνεις τηλέφωνα, να ενδιαφέρεσαι αν ζω ή αν πεθαίνω, γιατί; Σου έκλεψα μήπως τον άντρα; Εξ' αρχής εμένα ήθελε ο Κ."

"Νόμιζα πως οι φίλες ενημερώνουν η μια την άλλη για τις εξελίξεις στη ζωή τους. Επίσης, δεν είδα να μου τηλεφωνείς ή να με ψάχνεις εσύ. Γιατί να το κάνω εγώ, ειδικά τη στιγμή που φέρεσαι τόσο σκάτοψυχα;" της απαντά η Ντι χωρίς ακόμη να έχει περάσει το κατώφλι της πόρτας της.

"Κοίτα τη γλυκιά Ντι που μιλάει βρόμικα! Η καλή, γλυκιά Ντι βγάζει γλώσσα. Ποιος θα το πίστευε; Έλα, πες μου! Πόσο κακιά είσαι; Πόσο καιρό κρύβεις την κακία σου για μένα, τη ζήλια σου που είμαι πιο ποθητή από τους άντρες; Περίμενες την κατάλληλη στιγμή για να βγάλεις τη χολή σου, έτσι δεν είναι; Χάρη σου έκανα τόσο καιρό που ήμουν φίλη σου, με ακούς; Σε λυπόμουν, ποιος θα μπορούσε να είναι φίλος σου έτσι όπως είσαι;"

Η Ντι επεξεργάζεται την αναίτια επίθεση που δέχεται και είναι βέβαιη πως η Μόνικα φέρεται έτσι από ανασφάλεια. Φοβάται, φοβάται τη σχέση που είχε με τον Κ., φοβάται γι' αυτό και της επιτίθεται. Αποφασίζει να μην της απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, εξάλλου για άλλον λόγο την έχει επισκεφτεί απροειδοποίητα απόψε.

"Μόνικα, έχω έρθει μονάχα για να σου πω κάτι σημαντικό. Και μετά θα σε απαλλάξω από την εξαναγκαστική φιλία φιλανθρωπίας την οποία ανεχόσουν τόσο καιρό. Κινδυνεύεις. Ο Χ. ήταν αυτός που σε απειλούσε, αυτός που άφηνε όλα τα σημειώματα, που κατέστρεψε την εξώπορτά σου. Εγώ στη θέση σου θα πρόσεχα, δεν ξέρω αν πρέπει να ενημερώσεις την αστυνόμια, αν μπορεί να βοήθησει σε κάτι".

"Εσύ; Στη θέση μου; Χαχαχαχαχα... ας γελάσω... είσαι απίστευτη, ειλικρινά. Δε θέλεις να με αφήσεις να ευτυχήσω, έτσι; Ήρθες πρωί πρωί για να με τρομάξεις με τα απίστευτα σενάριά σου! Και εσύ πού το ξέρεις; Στο εκμυστηρεύτηκε ο Χ.; Όχι, γλυκιά μου. Ικανή σε έχω να κρύβεσαι εσύ πίσω από όλα αυτά. Για την ακρίβεια σε υποψιαζόμουν από την πρώτη στιγμή".

Η Ντι προσπαθεί να μη λυγίσει, η ευαίσθητη πλευρά της τής λέει να βάλει τα κλάματα, όμως η δυναμική της πλευρά που τον τελευταίο καιρό κερδίζει έδαφος της λέει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δε θα προσπαθήσει να την πείσει. Έχει τη συνείδησή της καθαρή. Έτσι είναι οι φιλίες λοιπόν; Έτσι εύκολα δείχνουν το κακό τους πρόσωπο οι άνθρωποι; Της στρέφει την πλάτη και κατεβαίνει τη σκάλα που οδηγεί στην έξοδο. Στην έξοδο από μια φιλία χρόνων.


ΑΚΟΜΑ 46 ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

DilemmaWhere stories live. Discover now