Μέρα 68η: 6 Μαΐου

433 56 5
                                    

Η Ντι είναι πιασμένη σε όλο της το κορμί. Δεν μπορεί να σηκωθεί από τον καναπέ της για να φτάσει μέχρι τη βρύση να βάλει νερό. Οι κοιλιακοί της φωνάζουν με τον τρόπο τους ότι πονάνε φρικτά, το ίδιο οι γάμπες και τα μπράτσα της. Ξαπλώνει και παίρνει βαθιές ανάσες, ενώ σκέφτεται ότι δε θα τα καταφέρει να πάει κι άλλη μέρα στο γυμναστήριο. Οι υπόλοιποι την παρακάλεσαν να βρεθούν σήμερα, όμως εκείνη τους το ξέκοψε. «Εδώ δυσκολεύομαι να καθίσω στην τουαλέτα, θα καταφέρω να περπατήσω μέχρι το καφέ;» Άραγε αύριο που είναι το ραντεβού τους θα καταφέρει να πάει; Είδε πρόλαβε να πει στη Μόνικα τα περισσότερα, όμως μέχρι και ο Κ. ακούστηκε περίεργος να μάθει στο τηλέφωνο πώς πήγε η πρώτη μέρα συνάντησης με τον Χ.

«Έχει μια περίεργη γοητεία αυτός ο άνθρωπος» καταλήγει η Ντι, ενώ γυρνάει σιγά σιγά πλευρό στον καναπέ, σαν να ήταν καμιά γιαγιά διακοσίων ετών. Ο Χ. φάνηκε στην Ντι να είναι ένας τεράστιος υπερφυσικός μπέμπης, εγκλωβισμένος σε ένα πολύ εντυπωσιακό παρουσιαστικό. Είχε μια παιδικότητα στις αντιδράσεις. Είχε μια αφέλεια και έναν αυθορμητισμό στην προσέγγιση απέναντί της. Την έκανε να αισθανθεί πολύ πιο όμορφη από όσο ένιωθε, την έκανε να αισθανθεί φιλικά και να τον συμπαθήσει. «Ποιος; Ο Χ;» λέει δυνατά και σηκώνει ψηλά το δεξί της πόδι για να το διατείνει.

Σιγά σιγά τα μάτια της κλείνουν. Είναι τόσο κουρασμένη που πιστεύει πως αν κοιμηθεί θα ξυπνήσει σίγουρα το επόμενο μεσημέρι. Εκείνη την ιδιαίτερη στιγμής της μεταπήδησης από τον απτό κόσμο των ζωντανών στο βασίλειο του Μορφέα όλες οι σκέψεις σαν καταρράκτης πέφτουν με ορμή πάνω της και την πονάνε επιπρόσθετα. «Τι έχω κάνει στη ζωή μου μέχρι σήμερα; Γιατί έχω παραμελήσει τόσο την εξωτερική μου εμφάνιση; Μέχρι σήμερα ενδιαφερόμουν μόνο να υπάρχει το καρό στον ρουχισμό μου και δεν πρόσεχα ούτε τα κιλά μου, ούτε τη διατροφή μου. Σκέψου πόσο ωραίες γυναίκες είδες εκεί πέρα, Ντι. Πόσο μοιραίες έμοιαζαν και τι αυτοπεποίθηση είχαν. Νόμιζα πως το να ασχολείσαι με το σώμα σου δε σε αφήνει να ασχοληθείς με τον χαρακτήρα σου, αλλά ίσως δεν είναι έτσι. Σίγουρα δεν είναι έτσι. Μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγές στη ζωή σου, Ντι;». Αποκοιμιέται χωρίς απάντηση σαν μικρό παιδάκι.


DilemmaWhere stories live. Discover now