Μέρα 67η: 5 Μαΐου

460 53 5
                                    

H μουσική είναι δυνατή, τα ηχεία παίζουν κάποιο ξένο κομμάτι που σκοπό έχει να ξεσηκώσει και να δώσει το κίνητρο σε όποιον το ακούσει να κινηθεί ή να συνεχίσει να κινείται μέχρι το επόμενο πρωί. Το γυμναστήριο είναι τεράστιο, ωστόσο έχει τόσο κόσμο που νομίζεις με μια πρώτη ματιά ότι βρίσκεσαι σε δεξίωση κάποιου γάμου. Άτομα γυμνασμένα, άτομα πολύ γυμνασμένα και άτομα εντελώς αγύμναστα, όπως η Ντι, που κοιτάζει όλο αυτό το χάος απορημένη και ευλογεί τον Θεό που τόσα χρόνια δε χρειάστηκε να περάσει ούτε απ' έξω από ένα τέτοιο μέρος. Μια κρίση αγοραφοβίας σε συνδυασμό με μια υποβόσκουσα κλειστοφοβία την πιάνει και παίρνει βαθιές ανάσες για να ηρεμήσει.

«Σιγά μην μπορέσω να βρω τον Χ. σε όλο αυτό το χάος. Αποκλείεται. Αχ, ρε Μήτσο, με τις φαεινές σου ιδέες. Τι τραβάω η δόλια;» σκέφτεται και με την πετσέτα στον ώμο πλησιάζει έναν από τους υπεύθυνους του γυμναστηρίου που της φαίνεται εξαιρετικά συμπαθής. Του εξηγεί πως λίγα λεπτά πριν υπέγραψε την συνδρομή της και ότι δεν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει. Εκείνος προθυμοποιείται όλο χαρά να την κατατοπίσει και την ξεναγεί σε όλα τα όργανα, λες και επρόκειτο για εκθέματα σε μουσείο. Μετά την παρακαλά να περιμένει ένα λεπτό για να της φέρει ένα πρόγραμμα αρχαρίων και επακολούθως να συζητήσουν για τυχόν τροποποιήσεις που θα χρειαστούν.

Μένει μόνη της με τόσα κορμιά να πάλλονται τριγύρω, με τους θορύβους από τα βάρη που πέφτουν να της προκαλούν μια αναστάτωση και τους καθρέφτες παντού να της θυμίζουν πως είναι η πιο χοντρή εκεί μέσα.

Έχει μείνει κολλημένη σε μια γωνία, λες και ήταν η πρώτη της φορά ανάμεσα σε ανθρώπους μετά από χρόνια απομόνωσης. Ο χαρωπός υπεύθυνος επιστρέφει, της εξηγεί ένα ένα τα όργανα που πρέπει να κάνει για πρώτη φόρα και της τονίζει πως ό,τι χρειαστεί θα είναι δίπλα της. Την αφήνει στον διάδρομο, αφού πρώτα ρυθμίσει την ταχύτητα και της υπόσχεται πως σε είκοσι λεπτά θα είναι πίσω. «Σε είκοσι λεπτά; Είσαι τρελός;» αναφωνεί η Ντι και λαχανιάζει ήδη στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα. «Αυτό είναι. Θα με βρουν νεκρή πάνω στον διάδρομο» σκέφτεται και στον αμέσως διπλανό διάδρομο ανεβαίνει ένας γοητευτικός άντρας με τατουάζ και εφαρμοστά ρούχα. «Αμάν, αυτός είναι! Τώρα τι κάνω;»


DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα