Μέρα 96η: 3 Ιουνίου

377 50 12
                                    

H μέρα είναι ζεστή και το μπλουζάκι του Κ. έχει κολλήσει πάνω του κάνοντας τον να νιώθει ακόμη πιο άβολα από πριν. Όλος του ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα έχουν εξαφανιστεί με το που βρέθηκε στο πλευρό της και τώρα προχωράει δίπλα της σαν το παιδάκι που φοβάται μη χάσει απ' το διάβα του τη μαμά του. Η Μόνικα από την άλλη πλευρά είναι πιο χαλάρη από ποτέ. Φοράει ένα ελαφρύ χαριτωμένο γαλάζιο φόρεμα και έχει πιάσει τα μαλλιά της σε μια χαριτωμένη πλεξούδα.

«Τι υπέροχο μπλουζάκι είναι αυτό» του λέει και του δείχνει ένα βιολετί κοντομάνικο μπλουζάκι σε μια βιτρίνα. Ο Κ. γνέφει θετικά χωρίς να ξέρει πολλά από μόδα και όταν τελικά ξεκολλάνε από τη βιτρίνα, χωρίς να το πάρει είδηση η Μόνικα μπαίνει μέσα και της το αγοράζει. Η Μόνικα για μια στιγμή νομίζει πως τον έχει χάσει. Όταν το βλέπει να βγαίνει έξω με μια σακούλα στα χέρια είναι έτοιμη να του φωνάξει που την παράτησε μόνη για να πάει να ψωνίσει μόνος του, όμως δε θα προλάβει. Η σακούλα είναι για εκείνη και μέσα κρύβει το βιολετί μπλουζάκι που τόσο πολύ της άρεσε λίγα λεπτά νωρίτερα.

«Είσαι χαζό παιδί μου; Δεν το δέχομαι» του λέει αλλά ωστόσο έχει πάρει ήδη στα χέρια της το δώρο του.

«Μου βγήκε αυθόρμητα, θέλω να σε βλέπω να χαμογελάς, ακριβώς όπως τώρα» της λέει ο Κ. που έχει ξοδέψει ένα ποσό για το οποίο δούλευε σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα και χρειαζόταν για πολύ σοβαρότερους λόγους.

«Τι θα κάνω μαζί σου; Ε; Πες μου» του λέει και του δίνει ένα φιλί στο μάγουλο κάνοντας τον να πιστέψει ότι έχει κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση του πλανήτη.

«Πίστεψέ με, έχω σκοπό να κάνεις πολύ περισσότερα απ' όσα φαντάζεσαι» της απαντά, έχοντας κερδίσει πάλι τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Έχει πείσει τον εαυτό του ότι αυτός πια είναι ένας πόλεμος. Ένας πόλεμος που εκείνος θα κερδίσει ό,τι και να γίνει. Και θα χρησιμοποιήσει όσα πολεμοφόδια διαθέτει για να τα καταφέρει.

«Γιατί δε μιλάς;» λέει ο Κ. προσπαθώντας να της κλέψει έστω μια καλή κουβέντα.

«Τίποτα, χάζευα τις αφίσες του πρακτορείου ταξιδίων. Αχ, Πορτογάλια! Έχεις πάει;» προσπαθεί να αλλάξει επίτηδες τη συζήτηση η Μόνικα.

«Όχι, αλλά ποιος ξέρεις; Ίσως πάω».


DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα