Μέρα 55η: 23 Απριλίου

453 57 15
                                    

«Δεν μπορώ να το πιστέψω» της λέει ξανά και ξανά η Ντι, ενώ η Μόνικα απολαμβάνει την πρώτη της γρανίτα για αυτή τη χρονιά. Φοράνε τα γυαλιά ηλίου και τα αεράτα φουστάνια τους και έχουν καθίσει σε ένα παγκάκι ακριβώς μπροστά στη θάλασσα. «Θα ηρεμήσεις επιτέλους να μου πεις τι συμβαίνει; Μου είπες ότι ήθελες να μου μιλήσεις για κάτι σοβαρό. Το μόνο που μου λες εδώ και ώρα είναι ότι δεν μπορείς να το πιστέψεις. Ποιο πράγμα;» ρωτάει η Μόνικα και ρουφάει με ευχαρίστηση μια ακόμη γουλιά γρανίτα φράουλα. «Αχ, δεν μπορώ να το πιστέψω, πόσο μάλλον να καταφέρω να στο πω» λέει αγχωμένη η Ντι και σκέφτεται πως θα έδινε τα πάντα για να ρουφήξει και εκείνη μια γουλιά και να μη χρειαστεί να συνεχίσει να μιλάει. «Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. Λοιπόν, εχτές που γυρνούσα σπίτι μετά από το μανάβικο, μπήκα σε ένα στενό που ήξερα ότι υπήρχε. Λες και ήταν γραπτό να γίνει. Να μη στα πολυλογώ, δεν περίμενα ότι θα πετύχαινα άνθρωπο εκεί μέσα, όμως στο τέλος του δρόμου, πίσω από έναν μεγάλο λέβητα ενός μαγαζιού, ήταν ένα ζευγαράκι απορροφημένο στις περιπτύξεις του».

«Και πού είναι το κακό, φιλενάδα;» ρωτάει εντελώς διαδικαστικά, χωρίς πια κανένα ενδιαφέρον για την υποτιθέμενη άκρως αποκαλυπτική συζήτηση που θα έκαναν. Η γρανίτα στο πλαστικό ποτήρι της είναι ελάχιστη και ο θόρυβος από το καλαμάκι που δεν καταφέρνει να βρει κάτι να προκαλεί μια ενόχληση και στις δύο.

«Το κακό, φιλενάδα, είναι ότι ήξερα τον ένα απ' τους δυο. Αυτό που είδα μου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση».

Το ενδιαφέρον της Μόνικα επανέρχεται και πιάνει από τον μπράτσο τη Ντι, ρωτώντας της αν τον ξέρει και εκείνη. Εκείνη κουνάει το κεφάλι της καταφατικά. Τώρα πια η Μόνικα πλάθει όλα τα πιθανά σενάρια. Ο Χ. να φιλιέται με τη γραμματέα του, ο Χ. να φιλιέται με την ψυχολογό του παιδιού του, ο Χ. να φιλιέται με την οποιαδήποτε.

«Το θέμα είναι ότι το ζευγαράκι ήταν άντρες, Μόνικα. Είμαι πουριτανή, τι να πω».

«Ο Χ. είναι gay; Αχ, θα λιποθυμήσω, αχ, σβήνω, σου λέω» ταραγμένη ψιθυρίζει η Μόνικα. Η Ντι τη βρίσκει σχεδόν αστεία.

«Καλέ ποιος μίλησε για τον Χ.; Για τον Μήτσο σου μιλάω τόση ώρα».


DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα