Μέρα 93η: 31 Μαΐου

377 51 10
                                    

«Κατάλαβες; Δε θέλω πια να πονάω, να μπερδεύομαι, να παίρνω τα λάθος ερεθίσματα και να βγαίνω η χαμένη. Το καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω, καλέ μου;» λέει η Ντι με τα χέρια ακουμπισμένα στα κάγκελα του μπαλκονιού, όμως δεν παίρνει καμία απάντηση.

«Δεν πειράζει, ας μη μιλάς, εγώ θα στα πω όλα, θα στα πω όλα όπως τα νιώθω. Όπως είναι, βασικά. Μια ζωή ήμουν η συναισθηματική Ντι, η ρομαντική Ντι, που περίμενε τον πρίγκιπα των ονείρων της. Που τον είχε φανταστεί καλοσυνάτο, ευγενικό, πιστό. Όμως η Ντι που όλοι ξέρετε θα αλλάξει. Θα κοιτάξει λίγο και τη δική της ζωή, αρκετά έκανε την παρηγορήτρα σε όλους. Έχω και εγώ, ξέρεις, δικαίωμά να με υπολογίζουν. Να με σέβονται. Να είναι ξεκάθαροι απέναντι με τα αισθήματά μου» λέει σχεδόν φωνάζοντας στον γάτο που την κοιτάζει απορημένος, κουρνιασμένος στην άκρη του μπαλκονιού.

Ίσως είναι καλύτερα να μιλάς με ένα ζώο που δεν μπορεί να σου απαντήσει, σκέφτεται η Ντι, και αρχίζει να δείχνει μια συμπάθεια προς το μικρό τετράποδο που τον τελευταίο καιρό παίρνει όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες να πηδά στο μπαλκόνι της.

Μετά από λίγο ο γάτος πηδά πάνω στα κάγκελα, λες και θέλει να την κοιτάζει από πιο κοντά την ώρα που μιλάει. Περπατάει με ιδιαίτερη χάρη και δεξιοτεχνία όπως θα έκανε ο πιο επιδέξιος ακροβάτης.

«Και εγώ η χαζή του χάιδεψα το χέρι. Το διανοείσαι; Σαν καμιά εύκολη που τρέχει από πίσω του και είναι δεδομένη. Όμως τις δεδομένες τις φτύνετε. Όχι, ο Κ. είναι μαζόχας. Άλλα όλοι οι άντρες ίδιοι είστε. Γιατί εσύ νομίζεις ότι είσαι καλύτερος; Έχει χάρη που σε στείρωσε το αφεντικό σου, αλλιώς θα σε είχα ρίξει εγώ από το μπαλκόνι» λέει η Ντι και το ζώο την κοιτάζει λυπημένο στα μάτια σαν να καταλαβαίνει. Μετά χωρίς λογική εξήγηση πηδά από το μπαλκόνι, αφήνοντας τη Ντι με το στόμα ανοιχτό να παρατηρεί την πτώση του. Για κακή του τύχη εκτός από την πτώση, ένα αυτοκίνητο περνάει ακριβώς εκείνη την ώρα από τον δρόμο και το ατύχημα δεν αργεί να συμβεί. «Παναγία μου! Μαρτσέλο! Μαρτσέλο! Βγες στο μπαλκόνι τώρα!» ουρλιάζει και κλαίει μαζί η Ντι, παρατηρώντας το γατί που στέκεται ακίνητο μέσα σε μια λίμνη αίματος πίσω από το σταματημένο αυτοκίνητο. 


DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα