Μέρα 174η: 20 Αυγούστου

232 28 2
                                    

Η Ντι ενημερώνεται από τη ρεσεψιόν πως ο οφθαλμίατρός της είχε ένα δυσάρεστο οικογενειακό συμβάν και βρίσκεται σε πένθος, οπότε δε θα μπορέσει να τη χειρούργησει ο ίδιος. Πριν δυο μέρες έχασε τη γυναίκα του. Ωστόσο έχει αφήσει στη θέση του έναν άλλο αξιόλογο γιατρό ο οποίος ανέλαβε όλα του τα χειρουργεία. Φυσικά της δινόταν η δυνατότητα της ακύρωσης.

"Εδώ έχω σημειωμένο ότι προσπάθησε να σας ενημερώσει τηλεφωνικά, αλλά δε σας βρήκε".

"Εγώ φταίω, του είχα δώσει μόνο το σταθερό. Δεν υπάρχει χρόνος αναβολής, θα την κάνουμε σήμερα την επέμβαση" της εξηγεί και περιμένει στον χώρο αναμονής που της υποδεικνύεται.

Είναι αγχωμένη. Όχι για την επέμβαση, αλλά για όσα έχουν γίνει. Τα σπίτια τους ήταν σε μαύρο χάλι. Ήταν φανερή η προσπαθεία των διαρρηκτών να προσπαθήσουν να στήσουν ένα σκηνικό ληστείας, όμως η Ντι είναι σίγουρη ότι τα κίνητρα ήταν άλλα. Ο τρόπος με τον οποίο είχαν φερθεί στα έπιπλα και σε όλα τα αντικείμενα του σπιτιού ήταν βίαιος. Λες και κάποιος είχε πάρει ένα ρόπαλο και αδιάκριτα είχε αρχίσει να χτυπάει μπροστά του θέλοντας να ξεσπάσει για κάτι. Ο Χ. Δεν έβγαινε απ' το μυαλό της ότι αυτός που ήταν πίσω από όλα αυτά ήταν εκείνος, ειδικά μετά την τελευταία κουβέντα της με τη Μαρίνα. Ωστόσο η αστυνομία με τις λιγοστές πληροφορίες που τους έδωσαν δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους. Χρειαζόντουσαν επίσημες καταγγελίες, μηνύσεις, διαδικαστικά. Πώς μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι ο Χ. είναι πίσω από όλα αυτά; Η κοινή διάρρηξη τριών σπιτιών προβλημάτισε σίγουρα τους αστυνομικούς, αλλά πλέον οι ληστές ήταν τόσο επιτήδειοι που ήξεραν ακόμη και πότε μια παρέα φεύγει για διακοπές. Δε θα ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που αντιμετώπιζαν μια τέτοια τακτική.

Παίρνει τηλέφωνο τον Μήτσο για να τον ακούσει, μόνο η φωνή του μπορεί να την ηρεμήσει.

"Είσαι με αυτόν τον σέξυ οφθαλμίατρο, νομίζω πλέον μπορώ να τον ζηλεύω και επίσημα, έτσι δεν είναι;"

"Ναι, πολύ σέξυ ο οφθαλμίατρος. Ο άνθρωπος έχασε τη γυναίκα του, θα με αναλάβει ένας άλλος. Θέλω να τελειώνω με αυτήν την ιστορία των ματιών μου  και να ασχοληθούμε με το δικό σου θέμα".

"Ντι, αφού τα είπαμε αυτά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσω..."

"Θα το κάνεις για μένα, ξέρω πως θα το κάνεις για μένα" του λέει και του κλείνει βιαστικά το τηλέφωνο γιατί την ενημερώνουν πως η ώρα της επέμβασης έφτασε. Ο Μήτσος μένει στην άλλη άκρη της γραμμής προβληματισμένος. Δε θέλει να είναι βάρος σε κανέναν, ειδικά σε εκείνην που αγαπάει τόσο. Από την άλλη έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα η αγαπημένη του να πείθει τον καθένα ότι έχει δίκιο. Εκτός από τη Μόνικα σκέφτεται και γελάει μόνος του.

ΑΚΟΜΗ 27 ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

DilemmaWhere stories live. Discover now