Μέρα 101η: 8 Ιουνίου

363 49 14
                                    

Κόσμος πηγαίνει και έρχεται στο μικρό εμπορικό κέντρο και η Μόνικα με τη Ντι και τον Κ. περιμένουν τον Μήτσο, που θέλει να τους γνωρίσει την κοπέλα του, σε ένα κινέζικο εστιατόριο, στριμωγμένο ανάμεσα σε άλλα καταστήματα. Σχολιάζουν, γελάνε και έχουν αρχίσει ήδη να τσιμπολογούν, όταν από μακριά βλέπουν τον Μήτσο χέρι χέρι με την εντυπωσιακή Μαργαρίτα.

Η Μαργαρίτα είναι λίγο πιο ψηλή από τον Μήτσο και αυτό δε μένει ασχολίαστο από κανέναν. Είναι πολύ γυμνασμένη, ηλιοκαμένη και με ένα φωτεινό χαμόγελο που η λάμψη του φτάνει μέχρι εκείνους που βρίσκονται μέτρα μακριά της. Το φυσικό κόκκινο μαλλί της είναι μακρύ, φτάνει μέχρι τους γλουτούς της, το ντύσιμο της είναι αθλητικό και η όλη της εικόνα εκπέμπει έναν δυναμισμό και μια ελευθερία πνεύματος.

Συστήνονται. Τους κερδίζει όλους μέσα στα πρώτα λεπτά. Ακόμα και τη Μόνικα που θα μπορούσε να τη ζηλέψει για την ομορφιά της. Ο Κ. έχει εντυπωσιαστεί πως ο αδελφός του κατάφερε να είναι με μια τέτοια κοπέλα. Υποτιμούσε τις δυνατότητες του τελικά. Αναρωτιέται αν της έχει μιλήσει για τις προηγούμενες επαφές του, σκέφτεται πως πρέπει να του το πει να το κάνει, αν δε μερίμνησε ήδη.

«Κάτι μου είπε ο Μήτσος ότι ετοιμάζεστε για Αφρική. Ισχύει;»

«Ισχύει, ναι. Ξέρω σας ακούγεται τρελό, αλλά όταν του το πρότεινα δεν ήμαστε καν μαζί. Δεν είναι τόσο επικίνδυνο, όσο φαντάζεστε. Τα πράγματα είναι οργανωμένα και ασφαλή. Δεν πάμε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο, να βοηθήσουμε πάμε, να γίνουμε έστω λιγάκι καλύτεροι άνθρωποι» τους λέει και όλοι απορούν για το ποιο θα μπορούσε να είναι το ελάττωμά της. «Θα με συγχωρέσετε ένα λεπτό, πάω να πλύνω τα χέρια μου» τους ενημερώνει και όλοι πέφτουν πάνω στον Μήτσο για να σχολιάσουν τη μεγάλη τύχη του.

«Πού τη βρήκες, ρε θηρίο; Αυτό το κορίτσι είναι σκέτος χρυσός» του λέει ο Κ.

«Μακάρι να είναι αυτό που φαίνεται» περιορίζεται να πει η Ντι, χωρίς να θέλει να πει όλες τις αρνητικές της σκέψεις περί χρόνου που χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ποιον πραγματικά έχουμε απέναντι μας.

«Ξέρω πως θα προτιμούσατε να πάμε για μπάνιο, αλλά η Μαργαρίτα μού είπε ότι άνοιξε ένα καινούριο κέντρο paintball σε απόσταση μιας ώρας, θα έρθει και ένας ξάδελφός της μαζί. Πείτε ναι!»


DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα