Μέρα 159η: 5 Αυγούστου

212 28 11
                                    

"Ντι, αν ήρθα σήμερα εδώ, δεν είναι ούτε για να περιπλέξω τα πράγματα, ούτε για να δημιουργήσω περισσότερες φασαρίες. Απλά οφείλω να σε ενημερώσω πως η πρόσκληση για το ταξίδι ισχύει και για σένα, όπως για όλους μας".

"Κ., εκτιμώ πολύ τη διάθεσή σου, όμως δυστυχώς δε θα μπορέσω να ακολουθήσω. Εξάλλου η Μαργαρίτα και ο Μήτσος, λογικά θα λείπουν και οι δυο την επόμενη εβδομάδα. Να έρθω μόνη μου για ποιο λόγο; Δε νομίζω ότι θα ήμουν η καλύτερη παρέα, ειδικά για τη Μόνικα. Πηγαίντε να ζήσετε τον έρωτά σας και αφήστε εμάς να συνεχίσουμε τις όμορφες ζωές μας, έτσι όπως ξέρουμε".

"Γίνεσαι σκληρή και μαζί μου και με τη Μόνικα. Την ξέρεις πώς είναι... νιώθει πολύ άσχημα για όσα έχουν γίνει μεταξύ σας... πάνω στα νεύρα της δεν ξέρει τι λέει".

"Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθει λοιπόν" του απαντάει η Ντι και μαζεύει τα μαλλιά της σε έναν κότσο, καθώς του μιλάει.

"Αλήθεια, τι έχεις κάνει στο πρόσωπό σου; Θέε μου, Ντι, ακτινοβολείς!"

"Δε νομίζω ότι το θέμα μας ήταν το πρόσωπό μου" τον κόβει απότομα η Ντι. Μετά την πτώση της φιλοφρόνησης του Κ. στο κενό η αμήχανια ανάμεσα στους δυο τους είναι εμφανής.

"Ο Μήτσος μου είπε για τις εξετάσεις. Είδες που ανησυχούσες άδικα;" της λέει για να αλλάξει κάπως το θέμα της κουβέντας.

"Τουλάχιστον, υπήρχε και κάποιος που ανησύχησε για τον αδελφό σου" συνεχίζει να του επιτίθεται με τον τρόπο της η Ντι.

Ο Κ. καταλαβαίνει πως η προσπάθειά του να πείσει τη Ντι είναι μάταιη. Δεν ξέρει γιατί τη θέλει μαζί του στο ταξίδι τους με τη Μόνικα, δεν ξέρει γιατί είναι εκεί σήμερα, γιατί της είπε ψέματα ότι η Μόνικα μετάνιωσε για την άσχημη συμπεριφορά της ενώ στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο θυμωμένη μαζί της.

"Αν δεν υπάρχει πρόβλημα, θα σε παρακαλούσα να φύγουμε, θέλω να πάω στο γυμναστήριο. Αύριο τελειώνει η συνδρομή μου και δε θέλω να χάσω ούτε λεπτό από τις προπονήσεις μου."

"Το έχεις πάρει πολύ θερμά... το θέμα της εμφάνισής σου... μπράβο, Ντι... μεταμορφώνεσαι σε μια κούκλα".

"Απλά άρχισα να προσέχω τον εαυτό μου. Και ευτυχώς για μένα, Κ., υπήρχαν άνθρωποι που με θεωρούσαν κούκλα εξ' αρχής" του απαντά χωρίς να μειδιάζει καν. Σκέφτεται τον Μήτσο, σε αυτόν αναφερόταν, και ένα χαμόγελο αρχίζει να αχνοφαίνεται στη σκληρή μάσκα που έχει φορέσει για να αντιμετωπίσει την επίσκεψη του Κ.

ΑΚΟΜΗ 42 ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα