Μέρα 14η: 13 Μαρτίου

841 81 1
                                    

«Δηλαδή, φιλενάδα, θες να μου πεις ότι δεν έστειλες εσύ χτες το μέιλ;» λέει ανήσυχη η Μόνικα ρουφώντας τη σοκολάτα που της έχει φτιάξει η Ντι. 

«Το βλέπεις αυτό εδώ;» ρωτάει η Ντι τη Μόνικα δείχνοντας τη βάση του ασύρματου τηλέφωνου χωρίς όμως το τηλέφωνο πάνω της. «Μου έπεσε από τα χέρια τις προάλλες και έγινε θρύψαλλα, όταν μου είπες ότι σε ζηλεύω με πλάγιο τρόπο. Πώς μπορείς να πιστεύεις κάτι τέτοιο για μένα, Μόνικα; Και τώρα μου λες από πάνω ότι σου στέλνω και απειλητικά μηνύματα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο». 

Η Μόνικα συνεχίζει να ρουφάει αμίλητη το ζεστό ρόφημα αφήνοντας με τη σιωπή της να εννοηθούν πολλά. Στο τέλος αφήνει την κούπα από τα χέρια της και χαμογελάει κάπως διστακτικά στη Ντι. «Δεν είπα ότι το έστειλες επίτηδες. Μπορεί να ήθελες να μου κάνεις πλάκα». Η Ντι αρχίζει να νευριάζει, φαίνεται από το πρόσωπό της που έχει κοκκινίσει αδικαιολόγητα, μιας και ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός.

«Δεν κάνουν πλάκα με αυτά. Και σοβαρά τώρα, δε μου απάντησες ακόμη. Πιστεύεις ότι σε ζηλεύω;»

Η Μόνικα αποφασίζει να είναι ειλικρινής με τη Ντι. Καλύτερα να ξεκαθαρίσουν τώρα τις οποιεσδήποτε διαφορές τους από να τις αφήσουν να συσσωρεύονται. «Δεν ξέρω αν με ζηλεύεις, είσαι φίλη μου, δε θα έπρεπε να με ζηλεύεις. Όμως οι συμβουλές σου μου δείχνουν ότι δε θέλεις να είμαι ευτυχισμένη».

«Δε θέλω να είσαι ευτυχισμένη; Μόνικα, τι λες; Επειδή σε συμβούλευσα να μην μπλέξεις κι άλλο συναισθηματικά με έναν παντρεμένο που παίζει μαζί σου;».

«Δεν είναι απλά ένας παντρεμένος, Ντι. Είναι ο άνθρωπος που αγαπάω, το καταλαβαίνεις αυτό;».

«Όχι, δεν το καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω τι αγάπη είναι αυτή, αλλά ξέχασα είμαι μια γεροντοκόρη που δεν έχει ιδέα από έρωτες και αγάπες». Η Ντι αρχίζει και κλαίει. Η Μόνικα τα χάνει. Δεν περίμενε μια τέτοια αντίδραση. Μάλλον ήταν υπερβολική, μάλλον είναι τόσο τυφλωμένη από έρωτα που δεν μπορεί να καταλάβει ότι όσα της έχει πει είναι από αγάπη και μόνο. Για το καλό της. Απλά από άλλη σκοπιά. Την πλησιάζει και την αγκαλιάζει. «Συγγνώμη, φιλέναδα. Συγγνώμη» λέει και αφήνει τα δάκρυά της να μουσκέψουν τον καρό γιακά της πόλο μπλούζας της Ντι. «Τι θα κάνω; Πραγματικά, τα έχω χαμένα με αυτήν την ιστορία».

DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα