Μέρα 118η: 25 Ιουνίου

322 46 5
                                    

Η Ντι τρέχει στον διάδρομο του γυμναστηρίου με όλη της τη δύναμη. Θέλει να εκτονωθεί, θέλει να αποτινάξει από το κορμί και τη σκέψη της τον εκνευρισμό της προηγούμενης μέρας. Σκέφτεται πως πρέπει να μιλήσει στη Μόνικα, κάποια στιγμή που θα είναι μόνες τους. Θα μπορούσε και εκείνη να την εκθέσει για διάφορους λόγους μπροστά στους άλλους όμως δε θα το έκανε ποτέ.

Το γυμναστήριο είναι σχεδόν άδειο. Ο Χ έχει σταματήσει να είναι τακτικός πλέον. Καλύτερα έτσι. Μπορεί να γυμνάζεται απερίσπαστη χωρίς να έχει το άγχος του πως θα χειριστεί κάθε φορά τη συνάντηση μαζί του. Πηγαίνει στο μηχάνημα των κοιλιακών. Κάνει επαναλήψεις μέχρι να τη σταματήσει ο πόνος.

"Μπράβο Ντι. Τρέλανέ μας" της λέει ο χαρωπός γυμναστής που παράλληλα μασουλάει μια μπάρα δημητριακών.

" Δε μας παρατάς και εσύ Νταλάρα;" του λέει η Ντι όμως η ευγενής της φύση δεν της επιτρέπει να μην του ζητήσει συγγνώμη. " Είμαι λίγο πιεσμένη, χίλια συγγνώμη". Εκείνος δεν ξέρει τι να υποθέσει, μάλλον πρέπει να αφαιρέσει μερικά σετ από τα χέρια γιατί στο τέλος θα τους δείρει όλους εκεί μέσα.

Έξω στο δρόμο, η υγρασία είναι αφόρητη. Φρεσκολουσμένη, περπατά κουρασμένη και κοιτάζει τους ανθρώπους στα καφέ που κάθονται κάτω απ τον ήλιο απολαμβάνοντας την απόλυτη αεργία. Ένα ζευγάρι φιλιέται ασύστολα λες και δεν έχουν σπίτι να το κάνουν. Αν είχε το θάρρος, με τα νεύρα που ακόμη έχει, θα πήγαινε να τους πει να μην είναι τόσο προκλητικοί. Αλλά τι της φταίνε και αυτοί; "Ερωτευμένοι είναι. Ο Σίμος με την κοπέλα του. Πού είναι το κακό; Ποιος; Ο Σίμος;" καταλήγει ο συνειρμός των σκέψεων της όταν συνειδητοποιεί ότι ο άντρας του ζευγαριού είναι ο Σίμος. Λίγες μέρες πριν φιλούσε εκείνη τρυφερά. Τώρα φιλάει σαν σχολιαρόπαιδο κάποια άλλη. Ίσως είναι καλύτερα να πάψει να βλέπει ανθρώπους να φιλιούνται. Από εδώ και πέρα θα κοιτάζει μόνο τοίχους, βιτρίνες, οτιδήποτε σε άψυχο υλικό. Οι άνθρωποι που φιλιούνται κρύβουν πάντα εκπλήξεις.

Πηγαίνει κοντά τους. Ο Σίμος συνειδητοποιεί ότι η Ντι τον έχει δει και σταματάει το μακρόσυρτο φιλί που κοντεύει να σπάσει ρεκόρ γκίνες.

«Δεν ήρθα να ζητήσω εξηγήσεις» τον προλαβαίνει « δικαίωμα σου να φιλάς όποια θες. Μόνο αυτό θα σου πω χωρίς συγγνώμες και ενοχές. Είσαι πολύ μαλάκας».



DilemmaWhere stories live. Discover now