Μέρα 11η: 10 Μαρτίου

973 87 4
                                    

Το σπίτι της Ντι μυρίζει έντονα, εκείνη η μυρωδιά του φρεσκοβαμμένου που χαιδεύει πότε ενοχλητικά και πότε όμορφα τα ρούθουνια. Όλα είναι στην εντέλεια, μετά από πολλή εργασία και προσωπική ενασχόληση. Μοιάζουν εντελώς καινούρια και το χαμόγελο ικανοποίησης δε λέει να σβηστεί από το στρογγυλό πρόσωπο της Ντι. Αναρωτιέται πού έχει εξαφανιστεί η φίλη της η Μόνικα. Πάλι θα έχει πέσει σε ερωτική κατάθλιψη, καταλήγει και στη σκέψη αυτή κατευθύνεται αυτόματα προς το ψυγείο. Ανοίγει τον καταψύκτη και βγάζει ένα κιλό παγωτό, αποφασισμένη να συμπαρασταθεί εξ' αποστάσεως στη φίλη της . Κάθεται οκλαδόν στον καναπέ και αφήνει τις μεγάλες κουταλιές να καταλήξουν στο στόμα της, ενώ σχεδόν μετά την κατάποση κάθε κουταλιάς κλείνει τα μάτια της και αφήνει ένα μουρμούρισμα ευχαρίστησης να σχηματιστεί για λίγα δευτερόλεπτα.

Δεν προλαβαίνει να χαλαρώσει και το τηλέφωνό της χτυπά. «Την επόμενη φορά που θα τρώω παγωτό, θα βάλω το κινητό μου στο αθόρυβο. Είναι ιεροσυλία να διακόπτεις κάποιον από κάτι τόσο "θεραπευτικό"» σκέφτεται και με το κουτάλι να παραμένει ανάμεσα στα δόντια της τεντώνεται για να πιάσει το κινητό της. Άγνωστος αριθμός. Εκείνη συνήθως δε σηκώνει το τηλέφωνο, όταν οι κλήσεις προέρχονται από κάποιον που δεν ξέρει. Αλλά ίσως είναι ο Κ. που την παίρνει από κάποιο άλλο κινητό και ήδη χτες τον άκουσε πολύ χαλιά με την ιστορία του αδελφού του. Το κουτάλι βυθίζεται στο παγωτό που είναι ήδη πιο μαλακό και εκείνη απαντά στην κλήση.

«Συγγνώμη που πήρα το θάρρος να σου τηλεφωνήσω. Ζήτησα τον αριθμό σου από τον αδελφό μου» ακούει έκπληκτη τον Μήτσο να της λέει και συνειδητοποιεί πως τελικά η συμπάθεια στο πρόσωπό της είναι οικογενειακή υπόθεση. «Σου μίλησε ο Κ. για μένα, έτσι δεν είναι;» τη ρωτά και εκείνη βρίσκεται ξαφνικά σε αμήχανη θέση. Μήπως δεν πρέπει να προδώσει τον αδελφό του; «Ανησυχεί» αποφασίζει να απαντήσει και ακούει τη βαριά ανάσα του Μήτσου, δείγμα δυσανασχέτησης. «Μου ζήτησε συγγνώμη σήμερα και τον ρώτησα πού οφείλεται η αλλαγή. Μου είπε ότι μίλησε μαζί σου. Ήθελα να σε ευχαριστήσω». Η Ντι παρατηρεί με λύπηση το παγωτό που κοντεύει να γίνει σούπα. «Εγώ δεν έκανα κάτι. Του είπα μόνο πως η αγάπη δεν έχει να κάνει με ηλικίες και με στερεότυπα. Η αγάπη στο τέλος πάντα κερδίζει».

DilemmaΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα