65.Kapitola - Jsem mimo provoz

2.1K 150 10
                                    

Nenávidim přeměňování. Proč mi sakra McGonagalová dala z té dvoustránkové eseje H?? Vždyť jsem měl celé dvě stránky popsané! Nevím, jestli se to týkalo přeměňování, ale popsané byly! Tak co jí vadí??

,,Proč mam takovej pocit, že OVCE nedám?" zeptal jsem se Jamese, který na tom nebyl o moc líp než já.

,,Tak vzhledem k tomu, že jsme se zatim moc neučili, tak..." Ani jsem větu nemusel dokončit, protože všem bylo jasné, kam to směřuje.

,,Vy jste se na to ani nepodívali? To si děláte legraci!" protáhla Lily, která právě vešla do společenky. ,,Je skoro březen!" pokračovala a podívala se na svoji známku. Vynikající. Překvapivě.

,,To už je březen?" divil jsem se. Podíval jsem se na hodinky. Ani nevím proč. Asi jsem očekával, že tam bude napsáno, jak dlouho už leží McKinnonová na ošetřovně.

,,Skoro," opravil mě James, ale já ho ignoroval.

Za to Evansová věděla, jak to myslím. Alespoň někomu to tady pálí. Že jo, Jamesi.

,,Já vim. Leží tam už moc dlouho. Co kdybychom se za ní dneska po bylinkářství stavili?" navrhla nadšeně a já jen zakroutil hlavou.

,,Tak to by to potom bylo jako každý jiný den. Evansová, chodíme za ní každý den hned po vyučování," připomněl jsem jí. Neříkám, že bych se tam nechtěl stavit.

Pořád přemýšlím nad tím, co říkala Bella. Vždycky, když mě tam Potterovi nechají samotného, zkoumám celý její obličej naprosto dopodrobna a po všech těch prozkoumaných hodinách musim uznat, že si jsou podobné. Ale okamžitě když si to připustím, promluví na mě druhá stránka, že mě Bellatrix chtěla jen rozrušit.

Takže je dost velká možnost, že dělám problémy tam kde nejsou, ale kdykoliv si zase řeknu tohle, přemýšlím nad tím prvním faktem. A takhle je to posledních pár týdnů pořád dokola.

,,Siriusi, jsi tady?" zamával mi před obličejem rukou Remus, který očividně právě přišel.

,,Doufám," řekl jsem tiše a Remus zvdihl obočí. Když se mu nedostalo vysvětlení, nechal to být. ,,Hele běžte napřed, ja vás pak doženu," zamračil jsem se a rychlou chůzí vyšel ze společenky.

Cestou jsem potkal tu, jak se jmenovala... Jo! Dorcas Meadowesovou. ,,Ahoj," pozdravila mě vesele.

,,Ehm- Ahoj...?" Znělo to spíš jako otázka, než pozdrav.

,,Kam jdeš?" zajímala se a pomalu se ke mně přibližovala.

,,Neni mi dobře, tak si jdu lehnout," vymyslel jsem si. ,,Ahá. Ale vždyť vycházíš ze společenky! To se musíš otočit zpátky, tam máš svou postel," zachichotala se a pořád se ke mně sebejistě přibližovala. ,,A odkdy se my dva spolu bavíme?" zeptal jsem se nejistě.

,,Nebavíme, ale já si s tebou nechci povídat. Chci dělat něco jiného."

To se mnou jako flirtuje?

,,To asi neni uplně dobrej nápad... Jsem mimo provoz!" Pokusil jsem se jí odtlačit a uniknout, ale to se mi nepovedlo. Jako furt jí nechci uplně ublížit.

,Nejsi mimo provoz. Slavný casanova Sirius Black nikdy není mimo provoz." Mluvila, jako kdyby to ano nebyla ona.

,,Hele hele, klid jo?" řekl jsem ostřeji a ona se malinko zastavila. Využil jsem toho překvapení a vydal se rychlým krokem pryč, aby mě nedostihla. To už se jí naštěstí nepovedlo. Tohle nebyla ona.

S timhle se bude muset něco dělat. Tohle nemůže dopadnout dobře.

Tak jsem vydala další kapitolu! Jeeej! Všichni slavíme!!😂 ja vim, prostě žadná velká akce, ale chcete spoiler? V příští kapitole se něco staneeeee😂😂 wow, spoiler jak Bradavice😂

No nic😊 mějte se hezky a ahoj u další kapitoly😉

#AllieSubrae

Blackinnon I. | czKde žijí příběhy. Začni objevovat