50.Kapitola - Ples 1/3

2.2K 169 7
                                    

Zamířila jsem ke stolu s jídlem a rovnou si na malý tácek nandala pár jednohubek. Plesy nejsou nic pro mě, až na to jídlo. To je výborný.

Když jsem se zakousávala do asi páté jednohubky, pusa mi zůstala otevřená. Na parketu velkým pomalu jak náš celý barák to rozjížděli moji rodiče. ,,Ó. Můj. Merline." To snad ne! Plácla jsem se do čela. Problém byl vtom, že jsem si neuvědomila, že mám v ruce pořád tu jednohubku a teď jsem měla pořádný kus bramborového salátu na čele.

,,Super," odfrkla jsem si ironicky. A co mam jako teď asi dělat? Vzala jsem si ubrousek a utřela si čelo. Nemohla jsem se podívat, jestli tam pořád něco nezůstalo, protože v celé té obrovské místnosti nebylo jediné zrcadlo. Jediné co mi zbývalo bylo, se někoho zeptat, tak jsem poklepala na rameno nějakému klukovi/muži/ze zadu opravdu tohle nerozpoznám.

,,Co potřebujete, slečno?" otočil se a zeptal se mě ten (jak jsem si teď všimla, tak nejspíš) kluk.

,,Ehm, je mi to blbé, ale nemám něco na čele?" kuňkla jsem a on se jen usmál a kouknul se mi na čelo. V tu chvíli jsem si ho mohla pořádně prohlédnout.

Byl mi nějaký povědomý. Black. Ale ne ten Black (protože ten tu ani není), Black mladší. Regulus. Ale budu milá.

,,Ne. Čelo máte krásně čisté," usmál se na mě zářivým úsměvem. ,,Neviděli jsme se my někde?" zeptal se se svraštěným obočím.

,,Ale ano. Teď před vchodem a chodíme spolu do školy, takže bych vám ráda nabídla tykání." Zasmála jsem se a podala mu ruku.

,,Marlene McKinnonová."

,,Regulus Black. Ehm, promiň, vůbec jsem tě nepoznal. Vy-vypadáš úžasně," žasl a já cítila, jak pomalu, ale jistě červenám. Ještě, že jsem měla tu škrabošku. Proboha vzpamatuj se! Sirius nebo ne, je to Black proboha! Uklidni se.

,,Promiň, že jsem tě uvedl do rozpaků. To jsem opravdu nechtěl."
Chytl mě za ruku a stiskl ji. No ne, některý Black dokáže být gentleman? Je opravdu jiný, než Black, kterého znám.

,,Né, to je vpohodě. Neomlouvej se pořád," zavrtěla jsem hlavou a on se pousmál. Tak tohle bylo stejné. Takovýhle úšklebek měl i Black starší, ale tady na tom se mi to líbilo. No já se ze sebe picnu...

,,Dobře. A nevěnovala bys mi tanec?" navrhl mi a já kývla. Tak jsme došli na parket, on mi dal ruku kolem pasu ("Teď mi dejte ruku kolem pasu!" "Kam?" "Kolem pasu." "Kluci? Na tohle nikdy nezapomene." "Nikdy." No dobrý tak to stačí😂) a druhou jsme se chytli a mírně jsme se pohupovali do rytmu. Během tance, jsme si povídali. Byla s ním i docela zábava, což bych u Blacků opravdu nečekala, ale bylo to tak.

Když nám zkončila písnička, šli jsme se napít. ,,Tady." Podal mi skleničku s punčem a já jí s "děkuju" přijala.

Sirius

Seděl jsem nahoře v takové menší lóži naproti dveřím a všechno jsem to pozoroval. No zdá se mi to, nebo Regulus opravdu s někým tančí? A kdo to je? Tyhle dvě otázky se mi v hlavě točily pořád dokola.

Až dotančí, tak to půjdu prozkoumat. Ještě, že jsem si půjčil od Jamese ty čočky do očí. Takže místo svých nádherně bouřkově šedých očí, jsem měl hodně tmavě hnědé. Když jsem se potom podíval do zrcadla, sám bych se nepoznal. Podíval jsem se znovu dolů a uviděl jsem té holce do tváře... No to mi neřikejte, že Regulus tancuje s hezčí holkou, než se kterou jsem kdy já spal! To neni fér!

Zkončila písnička a oni šli je stolu s punčem, tak jsem se zvedl, a šel za nimi. Tuhle holku mu teda fakt nenechám!!

Jej! Je středa -> nová kapitola! :) zase jsem změnila cover i název (typická já), tak doufám, že se vtom vyznáte😂

Hlavně lajkujte a komentujte, :) vždycky mě to potěší a já potřebuju dobrou náladu, když jdu zejtra do školy a NEJSOU TO BRADAVICE!!

Al.

Blackinnon I. | czKde žijí příběhy. Začni objevovat