17.Kapitola - Černá duše Siriuse Blacka

2.5K 185 3
                                    

„Na tebe celkem dobrý, McKinnonová," ozval se Black po konkurzu, když sletěl dolů.

,,Bejt tebou si dám pozor na slova," upozornila jsem ho klidně, když jsem si sundavala rukavice a vydávala se za Dorcas. Black mě následoval.

,,Nevim, co jste tam prováděli, ale bylo to neskutečný, takže pokud se vám tohle povede předvést na zápasech, pohár je náš!" To se k nám připojil Potter, který se naprosto nečekaně zjevil vedle nás.

,,No jo, když má člověk motivaci," utrousila jsem s úsměvem a zrychlila.

Sirius view:

„Jamesi?" řekl jsem polohlasem, když jsme sledovali, jak si to McKinnonová kráčí dopředu.

,,No?"

,,Neříkám to často, ale tohle jsem vyloženě posral." Koukal jsem do země a přemýšlel, jestli jsem opravdu uzavřel dohodu s ďáblem nebo ne.

,,Jakto? Copak jsi jí neprodal svou už tak dost černou duši, Blacku?" uchechtl se James.

,,Ty si z toho děláš prdel, ale tohle nedopadne dobře," zavrtěl jsem hlavou a furt koukal do země.

,,No tak pojď, ty tragéde, musíme se jít převlíct, ať nesmrdíme." James mi přehodil ruku přes ramena, otočil mě o 90 stupňů a ještě poznamenal: ,,Jo a gratuluju k místu odrážeče."

,,Hmm, jestli se dožiju aspoň jednoho zápasu, budu šťastnej muž."

Marlene view:

„Prosím tě můžeš mi vysvětlit, co jste to s tím Blackem řešili? Vypadali jste nadmíru spokojeně. Oba. A to se v životě nestalo," ptala se Lily, která přišla během konkurzu a bedlivě sledovala hru. Ona říká hru, my říkáme Jamese.

,,Ále, o nic nešlo. Jelikož jsem dospělý jedinec, dokážu s ním i mluvit, hlavně, když je to konverzace vyústí v můj prospěch," usmála jsem se samolibě a hodila si nohu přes nohu.

,,No tak to jsem zvědavá."

,,Neboj, všechno se v pravý čas dozvíš," mrkla jsem na ní a šťouchla jí do ramene.

„Hele a co takhle si dát koupel v Primusské koupelně, trošku relax, co vy na to?" navrhla Cas. No co si budem, taková relaxační koupel by mi vůbec nevadila.

,,Teď jsi na to kápla! Ale nejdřív se musíme jít na jíst, fakt mi vyhládlo," poznamenala jsem a mé břicho souhlasilo tak nahlas, že přesvědčilo mé kamarádky a šly jsme se najíst.

Rychle jsem ze sebe shodila dres, oblékla se do prvních tepláků, co jsem viděla, tričko jsem vzala pravděpodobně ze špinavého prádla a rychle na večeři.

Po večeři plné vyprávění o různých sportech a rozplývání se nad různými sportovci, jsme si došly pro plavky a mohly jsme vyrazit.

Blackinnon I. | czKde žijí příběhy. Začni objevovat