13.rész

7.2K 431 5
                                    

-Oké, benne vagyok. Van terved?

Felvont szemöldökkel néztem rá-Te most ENGEM kérdezel egy terv után?-egyszerűen nem hagyhattam ki a gúnyos megjegyzést. Ash csak idegesen megforgatta a szemeit-De igen, természetesen van egy tervem-Gyorsan elmagyaráztam neki, mit fogunk elsőnek tenni. 

-Oké, akkor majd találkozunk-guggolva futni kezdtünk két ellenkező irányba. Hova lett a másik srác? Épp mikor megtaláltam, megláttam Ash fejét egy kő mögül leskelődni. Arrébb lopódzott, hogy majd mindkét oldalról le tudjuk lőni. A srác épp vadul futkorászott a fák között és láthatólag még nem vett észre minket. Egy bólintással megadtam a jelet Ashnek. Egyszerre lőttünk és egyszer a bal, egyszer a jobb oldalán találtuk el a fickót úgy, hogy ő egy fájdalmas nyögést adott ki magából.

'Ez nagyon fájhatott' szórakoztattam magamat, majd odakiáltottam neki:

-Hát ja, most legalább tudod, kivel van dolgod.

-Sadie?-zavarodottan néztem a srácot, aki most épp felém futott. Én ismertem ezt a hangot...És ez a járás...És azok szőke tincsek voltak, amik kilógtak a sisakja alól?-Te meg mit csinálsz itt?

-TE mit csinálsz itt?-kérdeztem vissza és közben reméltem, hogy Ash nem fog felbukkanni és hülyeségeket beszélni.

-Volt egy időpontom az egyik haverommal-hallottam Chase tompa hangját a maszkja alól-És te?

-Nos igen, szóval az...-'iskolaújság miatt', akartam mondani, de Ash épp ebben a pillanatban jelent meg és karolta át a vállamat.

-Miattam-fejezte be helyettem a mondatot és a hangjában lehetett hallani a vigyorát.

-Ash?-kérdezte Chase döbbenten, én pedig kibújtam Ash fogásából.

-Nem-mondtam határozottan-Az iskolaújság miatt!

-Hey emberek, mi ez itt? Egy teaparti?-kiáltott hirtelen valaki az egyik faház mögülnés máris záporoztak a színes golyók körülöttünk.

-Nekünk...-kiáltottam Chasehez, miközben elrohantunk és egy menedék mögé mentünk-egy sorozatot kell az iskolaújságnak csinálnunk...-gyors átugrottam egy lehullott faágat-a városban levő tevékenységekről és a látványosságokról!-Mindenképp el akartam neki magyarázni, hogy ez itt semmi esetre sem egy randi volt Ashel.

-Vagy úgy-Chase csak ennyit mondott, majd lőtt néhányat és megint visszajött hozzám-Engem is megkérdezhettél volna, hogy eljövök-e-jegyezte meg egy vigyorral az arcán, megsértődés nélkül.

-Azt hittem következőleg egy túrát fogunk csinálni az új motorommal-próbáltam olyan véletlenül mondani, ahogy csak tudtam, közben pedig próbáltuk kikerülni a golyókat és egy időben visszalőni. Látszólag annyira kihoztam a koncepcióból Chaset, hogy hirtelen megállt, így mindenhol eltalálta az egyik játékos, mielőtt magához tért volna és utánam szaladt volna. Hol volt Ash egyáltalán? Nem mintha, annyira érdekelt volna...

Körbenéztem és egy fal mögött fedeztem fel, nem messze a mi búvóhelyünktől Chasel. Annyira el volt foglalva egy lánnyal, akit próbált lelőni, hogy kihasználtam az alkalmat és gyorsan rálőttem. Ezúttal a combján találtam el. Mikor hátrafordult és meglátott, felmutattam négy ujjamat. 

Négy-egy. 

-Az előbbit komolyan gondoltad?-Upsz, Chaset már megint majdnem elfelejtettem. 

-A túrát? Miért ne?-továbbcsekkoltam a környezetet, miközben tök természetesen próbáltam neki válaszolni. 

A hangjában már megint éreztem a vigyorát, mikor válaszolt.

-Már évek óta próbállak elhívni egy randira, most meg a semmiből te ajánlod fel. Honnan ez a hirtelen véleményváltozás?

Damn Badbabe [Magyar fordítás]Where stories live. Discover now