9.rész

8.1K 461 16
                                    

-Mondd, meg vagy húzatva?-ordított Brooke nekem.

-Ezt most hagyjuk...-próbáltam meg elmenni mellőle.

-Nem ütheted meg Asht csak úgy! Eszednél vagy?-állt elém.

Fél perce vagyok itthon és Brooke máris itt sikítozik. 

-Talán a te csodás és kedves szerelmed elfelejtette elmagyarázni, miért is gyaláztam meg a becsületét-mondtam idegesen és finoman arrébb toltam Brooket, mivel útban volt. 

-De, elmagyarázta-mondta, miközben a kezeit a mellkasa elé tette és hátulról figyelt engem. 

-Na szóval-motyogtam és elindultam felfele a lépcsőn.

-Szóval igaz?-kiáltott utánam kérdőn.

-Igen.

-Tényleg?

-Igeeen-morogtam elnyújtva.

-Te szemét!-suttogta Brooke mögöttem és hirtelen megállt. Mi a szar? Megfordultam és kérdőn ránéztem-Féltékeny vagy-jött ki belőle rögtön. Nem tudtam kihagyni egy meglepődött nevetést.

-Én? Féltékeny?

-Igen, mert nekem van barátom, neked pedig nincs! Ezenkívül, Ash elmesélte, hogy régen szerelmes voltál belé!-Brooke olyan ingerült volt, hogy már a sírás határán volt, de erre a veszekedésre készen állt. 

-Mindent elhiszel, amit Ash a hosszadalmas nap bead neked, ugye?-kérdeztem megvetve őt.

-Miért is ne kéne neki hinnem? Mégiscsak a barátom!-válaszolt ingerülten-Meg amúgy is eléggé szexi, szóval ne mondd, hogy nem volt abban valami, hogy tetszett neked-tette a kezeit megint a mellkasa elé engem provokálva és felvont szemöldökkel nézett.

Csak sóhajtottam egyet. Tényleg nem értette.

-Feltűnt már neked, hogy a "szexi" alatt mindketten mást értünk? Te talán Asht édesnek tartod, én viszont abszolút nem. És soha nem is tartottam. Elmeséljem, hogy hogyan volt igazából? A te kedves Ashednek régen bejöttem, de visszautasítottam-győzedelmesen néztem nővéremre. De Brooke csak együtt érzően mosolygott.

-Sadie, nem kell kitalálnod semmit. Nekem mindegy, hogy tetszik-e neked Ash vagy sem addig, amíg leveszed róla a kezed, mert ő most hozzám tartozik!-a beszéde végén mindig halkabb lett és néhány lépéssel közelebb lépett hozzám. Ez valószínűleg fenyegetőnek akart hangzani. De ki félt a saját nővérétől? Pff...

-Ahh Brooke, akkor hidd el a szart, amit bebeszélsz saját magadnak. Tőlem aztán végképp nem kell veszélyben érezned magad. Ashhez még egy csipesszel sem érnék-újra elindultam, mert nekem ez az egész kezdett értelmetlen lenni. 

-Remélem, hogy hihetek a szavadban-kiáltotta még utánam. 

A szobámban ledobtam magam az ágyamra és felhangosítottam a zenét olyan hangosra, hogy még a saját gondolataimat se halljam. A düh annyira forrt bennem Ash miatt, mivel megint hülyeséget mesélt rólam, hogy ha egy kicsit is továbbfoglalkoztam volna vele, tuti elmentem volna hozzá és letöröltem volna azt a hazug vigyort a ronda képéről. 

Jó, annnnyira ronda megint nem volt...de ez most lényegtelen.

Utáltam, amit kihozott belőlem. Ennyi erőszakos gondolatom még soha nem volt. Nála pedig nem tudtam abbahagyni a gondolatokat arról, hogy mit tegyek vele következőnek. 

De talán én is rosszul viselkedtem. Talán többet árthattam volna a nagy egojának, ha máshogy teszek: nem veszek róla tudomást.

***

Damn Badbabe [Magyar fordítás]Where stories live. Discover now