4.Kapitola

407 44 1
                                    

Proč mám pocit, že se bojím sama sebe? Proč se bojím toho, že už nikdy nebudu šťastná? Moje předsudky jsou tak velké, že mi do hlavy vhání ty nejhorší představy o budoucnosti, že mi nikdo nevyvrátí, to, co jsi myslím. Klepu se strachem.

„Elisabeth," řekl můj otec, když přišel ke mně. 

„Ano tati?" Přesně vím, co se mi bude snažit říct.

„Víš, přišel čas posunout se dál," vysvětlil.

„S maminkou jsme se shodli, že bude nejlepší, když se odstěhujeme," povídá mi. Poslouchám každé jeho slovo, které vychází z jeho úst, ale jediné na co myslím je to, že nevím, jestli chci odjet.

„Nic mi na to neřekneš?" zeptá se nechápavě. 

„Nemám slov," zašeptala jsem.

„To, že nás Peter opustil, neznamená, že přestaneš žít," pokračoval. Nemluv o něm sakra!

„Tati, jdi pryč prosím," zakuňkala jsem.

„Začni se balit," pověděl na konec, jakoby se vůbec nic nedělo. Svalila jsem se na postel a nechala jsem svůj zrak upřený na nejlepší věc na světě. Na zeď. Nic mi neříká, nevyčítá. Dokážu si tam promítat ti nejkrásnější vzpomínky.

„Hej Elisabeth, dej mi žvýkačku," zakřičel na mě můj bratr. Utíkala jsem skrz jeho pokoj, tak rychle, že jsem se nestíhala ani dívat na nohy. Jeho svalnatá postava se ke mně blížila nepřetržitou rychlostí.

„Říkám ti, dej mi tu žvýkačku nebo uvidíš!" Smál se.

„Co uvidím? Zase se zamkneš v pokoji?" škádlila jsem ho.

„Elisabeth, Elisabeth," říkal moje jméno pořád dokola. Začal mě lechtat a já jsem propadla v smích. 

„Teď mi ji už dej!" Žvýkačku jsem měla schovanou v ruce, kterou jsem měla pod zády. Jeho ruka hned našla tu mojí, takže jsem byla v pytli. Je asi tak stokrát silnější. Jak by ne, je o deset let starší. 

„Nech toho už!" zaječela jsem se smíchem. On se ode mně odtáhl, samozřejmě i se žvýkačkou, ale tohle nebyl konec, jen, co si stoupl, tak mě chytl za nohu a táhl mě po podlaze až ke mně do pokoje. Oba jsme se smáli tak moc, že alespoň mě bolelo břicho a tohle bylo den předtím než mě opustil.

Po líci mě stékají slzy, jedna po druhé.Chci ho zpět. Je to věc, kterou chci nejvíc na Světě, ale musím se snažit žít, být lepší a dokázat bráškovi, že jsem silná, a proto si jdu zabalit.


Fade [CZ]Where stories live. Discover now