H.42

276 21 6
                                    

~Alvast een kleine waarschuwing, zodra ze in Nederland aankomen spreken eigenlijk alleen Sophie en Ellen Nederlands omdat zij (tot nu toe) de enige personages zijn die Nederlands kunnen spreken. De rest spreekt Engels en zo schrijf ik dat ook op omdat het anders heel erg verwarrend word als ze "Nederlands" spreken maar het niet kunnen verstaan. Zodra ze weer weg zijn uit Nederland, schrijf ik wat ze zeggen gewoon weer in het Nederlands op maar eigenlijk is dat dus Engels. Hopelijk is het zo een beetje duidelijk ;) ~

Maaike pov.

Vol ontzag kijk ik naar het vliegtuig voor me. Het is een privé vliegtuig en het is enórm!

'We gaan met dit vliegtuig naar Nederland?' vraag ik verbaasd aan Miguel die naast me is komen staan.

'Ja. Hoezo?'

'Het is zo groot!'

Miguel grinnikt. 'We zijn dan ook met veel mensen hè. En er moesten nog meer mensen mee vanwege Sophie. Hopelijk houdt dit op zodra ze weer in haar thuis land is want anders word dit echt een complete ramp.'

Sophie is toen ze weer bij kwam helemaal doorgedraaid. Ze blijft maar proberen haar huid los te krabben en haar haar uit haar hoofd te trekken. Daarom hebben Tom en Miguel Paisley de opdracht gegeven om een extra sterk slaapmiddel te maken zodat Sophie zichzelf niet probeert aan te vallen in het vliegtuig en de stewardessen angst aan jaagt en ze hebben verscheidene mannen de opdracht gegeven om Sophie onder controle te houden en te bewaken. Afgezien van die bodyguards en Paisley mag niemand bij haar in de buurt komen, zelfs ik niet! En ik ben de enige persoon van deze bende misdadigers die Sophie echt vertrouwd!

'Maaike, kom. Het vliegtuig vertrekt zo. We moeten aan boord.' zegt Miguel terwijl hij mijn pols vastpakt en me zachtjes mee begint te trekken.

Gewillig volg ik hem. Het is niet zo dat ik ergens anders heen kan, ze vangen me anders toch wel weer, net zoals de vorige keren.

'Hoelang is het vliegen?' vraag ik aan Miguel terwijl hij me door de menigte leid naar de rest van de groep.

'Ongeveer twintig uur maar we hebben ook nog pauzes omdat de tank niet genoeg kerosine in kan slaan voor de gehele vlucht, dus ik schat dat we pas over ongeveer een dag in Nederland zijn.' antwoord Miguel zodra hij even heeft nagedacht. 'Hoezo?'

'Oh, zomaar. Even kijken hoelang ik het moet uithouden met jou en de rest.'

Nep gekwetst kijkt Miguel me aan terwijl hij zijn hand over zijn hart legt. 'Doe niet zo gemeen!'

Ik schiet in de lach en niet veel later begint Miguel ook te lachen.

Een hoge gil doorbreekt ons gelach en geschrokken kijken we naar de groep mannen die Sophie in bedwang moet houden. Sophie probeert zich duidelijk los te trekken uit de greep van de mannen, die haar met moeite vasthouden.

'HOU HEM TEGEN!' schreeuwt er plots iemand van achter ons en ik draai me snel om, om direct zo'n beetje om ver gelopen te worden.

'JACE!' gilt Sophie hard en verbaasd rol ik me op mijn buik om te zien dat het inderdaad Jace is die hard op Sophie afrent.

 'HOU HEM TEGEN!' brult er nog een keer iemand en niet veel later rennen er bewakers langs me heen, achter Jace aan.

Plotseling rukt Sophie zich los en rent ze naar Jace toe, die haar met open armen opvangt en haar stevig tegen zich aandrukt.

Euh, wat? Ik dacht dat Calum haar mate was? Waar is dat kind mee bezig?

De bewakers sluiten Jace en Sophie in en eentje grijpt Jaces schouder vast en wilt hem omdraaien maar Jace geeft niet mee en vouwt zich praktisch om Sophie heen, alsof hij haar beschermd tegen de bewakers.

It's complicated ●The Lost Mind Series●Where stories live. Discover now