Hoofdstuk 28.

421 25 2
                                    

Joy

'Oké, wat is het plan?'  Vraag ik aan Katherine, die boos haar kleren afveegt. We staan aan de achterkant van het gebouw. Op het gebouw zelf staan twee grote letters "LS". Waarvoor zou het voor afgekort zijn? 'Gewoon naar binnen gaan?' Vraagt ze meer, dan een antwoord geven. 'Goed idee, Katherine. Dan kunnen we gepakt worden en kunnen we gezellig daar met z'n alle gaan zitten.' Zeg ik sarcastisch. Ze rolt met haar ogen en bekijkt het gebouw. 'Heb jij een beter idee?' Zegt ze. Ze legt haar handen in haar heupen en gaat op één been leunen. 'Als we naar binnen gaan, zoeken we Logan op en gaan we weer naar buiten. Zónder op te vallen.' Zeg ik. 'Ja, duh.' Ik irriteer me steeds meer aan Katherine. Ze was eerst zo'n lief, onschuldig vrouwtje, maar op dit moment is ze gewoon een bitch. Ze kijkt me aan alsof ik een kind van 5 jaar ben. Nou laat me dat verduidelijken, dat ben ik niet. 'Oké, laten we naar binnen gaan dan.' Zegt ze en loopt sierlijk richting het gebouw. Ze loopt naar en deur en opent hem. De deur opent voor een trap en die leid naar boven. 'Kom.' Zegt ze. 'Waar gaat dit naartoe denk je?' Fluister ik. 'Naar een gang.' Zegt ze zelfverzekerd. Raar kijk ik haar aan. 'Hoe weet je dat?' Langzaam word ze rood en krabt achter haar hoofd. 'Dat denk ik gewoon, wat boeit jou dat?' Ze loopt de trap op en ik volg haar. Er klopt iets niet.. Ze opent de deur die aan het einde van de trap staat. We komen inderdaad op een gang uit.. 'Wacht, je bent hier eerder geweest niet?' Vraag ik aan haar. Met een grijns draait ze zich naar me toe. 'Domme meid.' Ze komt op me aflopen met haar vinger heen en weer gaand. 'Dacht je nou echt dat je hier kon overleven? Je bent een klein meisje, wat niets zelf kan.' Ik hoor haar hard lachen, wat me kippenvel geeft. Een donkere, zware, gemene lach. 'Bewaking!' Hoor ik haar hard roepen. Mensen komen om de hoek en nemen me stevig vast. 'What the hell?!' Boos kijk ik Katherine aan. Achter haar staat.. Jack? 'Jullie delen hier aan mee?!' Ik word meegesleurd door de mensen. 'Jullie zijn ziek!' Gil ik.

Uit het niets voel ik een harde windslaag en schrik. Wat gebeurd er?

Samuel

'Moest je echt zo doen tegen haar?' Vraag ik aan Matthew. 'Zij beschuldigd ons dat we slecht zijn, dan gedraag ik me ook zo.' Reageert hij. Verdwaald lopen we door het woud. 'Laten we stoppen en hier een vuur maken.' Ik hoor hem hijgen en hij ploft neer op de grond.

Met mijn handen richting het vuur staar ik Matthew aan. Hij is druk bezig met zijn shirt. 'Lukt het?' Zeg ik lachend. 'Het gaat prima.' Hoor ik hem lachen. Zijn stem is gedempt door zijn shirt wat over zijn gezicht zit. 'Laat me je helpen.' Ik schuif naar hem toe en trek het shirt goed. Zijn haar zit erg in de war. Hard begin ik te lachen. 'Het spijt me dat ik geen gel bij me had!' Zegt hij sarcastisch. 'Het geeft niet schatje.'
Zijn gezicht komt dichterbij en we raken verstrengelt voor de zoveelste keer in een zoen.

We schrikken hard als we ineens gestamp horen. Snel trek ik Matthew mee en stamp het vuur uit. Ik druk hem tegen een boom aan en hou mijn armen om hem heen zodat we zo klein mogelijk zijn. 'Waarom kunnen we nooit normaal een potje zoenen?' Hoor ik hem fluisteren. 'Het is op dit moment geen tijd voor grapjes, Matt.' Ik zie heb grinniken. 'Sorry.'

Een grote groep rent voorbij. Ik zou niet weten wat het zijn. Dieren? Mensen? Ze zien er niet uit als dieren, daar zijn ze te lang voor. Zijn het dan mensen? Het is te donker om het te zien. Ik hoor geroep en gejoel. Ik hoor wapens klikken. Duidelijk mensen. Moeten we tevoorschijn komen?

Logan

Verveeld staar ik voor me uit. Wanneer zou die "vriend" van Kiki komen? Ik vind het wel tijd worden dat we met z'n alle naar huis gaan. Ik kan niet wachten om Joy te zien. Ik kan niet wachten om haar in mijn armen te houden. Haar lief te hebben.

Ik hoor zacht geschuif. Ik bekijk mijn deur en zie een brief liggen. Ik haast ernaar en open het.

Het reddingsteam zal zo aankomen. Zorg dat je klaarsta over een paar minuten. Ik zal de deur van het slot halen, zodat je naar buiten kan rennen. Vind het reddingsteam en ga met ze mee. Ze zullen een wit logo op hun borst hebben, zo herken je ze.

Zorg goed voor jezelf en tot ooit.

Kiki.

Ik mag en ga naar huis.

OEHHH spannend! Hoe denken jullie hoe het af zal lopen? Zeg t in de reacties'

Morgen weer een update!

SurvivorsWhere stories live. Discover now