Hoofdstuk 14.

687 49 2
                                    

Met pijnlijke voeten staan we stil. 'Gaan we wel de goede kant op, Joy?' Vraagt Jack geïrriteerd. 'Ja, weet ik veel. Ik ben niet degene die goed is in weg wijzen.'
'Joy, jij hebt dat gebouw gezien!' Mijn irritatie bouwt op van Jack. 'Jack, ik wist alleen dat het die richting was. Het is niet gelijk dat ik een hele map in me hoofd heb!' Ik ga boos voor hem staan. 'Hé, jongens,' Jonathan komt tussen ons staan. 'zij kan er ook niks aan doen.' Begint hij tegen Jack, waarna hij zich omdraait en omlaag moet kijken, 'En jij, je moet niet iedereen afkatten die iets zegt.' Die woorden kwamen bekent voor.

'Kat je broertje toch is niet zo af!' Mijn vader kijkt me boos aan. Ik staar uit naar mijn bord, die bijna leeg is. 'Wanneer komt mama thuis?' Vraagt Samuel. 'Die komt voorlopig niet. Ze is op vakantie met haar zus.' Hij balt zijn vuisten. 'Waar slaat dat op? Waarom zou ze dat niet zeggen tegen ons?' Ik sta boos op en bekijk hoe hij zijn joint klaarmaakt. Woede borrelde op en ik kon mezelf niet stoppen. Ik pak de losse wiet en gooi het in het vuur van de kachel. 'Godverdomme, Joy! Waar sloeg dat op?' Hij staat op en loopt boos naar me toe, gevolgd met een harde klap op mijn wang. Mijn wang gloeit en boos kijk ik hem toe. 'Denk je dat het normaal is om dat aan tafel te doen? Het is al erg dat je het überhaupt doet, maar ook nog als Samuel er zit!' De 15 jarige Samuel kijkt angstig vanuit de deuropening naar de gang. 'Ga je nou ineens volwassen doen?' Hij komt dichterbij, om me bang te maken. Ik laat het niet merken. 'Ja, aangezien jij dat niet eens kan!' Zijn hoofd begint te trillen van woede, hij word rood en zijn ogen staan vol met haat. Hij duwt me hard, zodat ik op de grond beland. Hij trapt en trapt. 'Papa, stop!' Samuel komt op ons afgerend, maar word hard geduwd tegen de muur. Ik krabbel omhoog en ren richting Samuel. Achter me hoor ik het geklik van een aansteker. Ik draai me om en hij kijkt me lachend aan. 'Ik laat me niet kleineren door een meisje van 21. Ik ben de baas!'

Een herinnering schiet door m'n hoofd. Het pakketje, wat hij achterliet. 'Joy?' Logan staat voor me. 'Ik.. Ik moet even gaan.' Ik ren van Logan weg.

Waar hadden we de tassen achtergelaten? Tranen rollen over mijn wangen. Ik moét het vinden! Ik volg het pad wat we hebben gemaakt, terug richting de hut. Het is een hele reis om te maken, maar ik zal niet stoppen met rennen. Ik ben oud genoeg om het open te maken. Ik had het meegenomen in mijn koffer, om het daar open te maken. Ik was het helemaal vergeten.

Na een tijdje ben ik helemaal uitgeput en laat mezelf vallen. Ik kan niet meer, maar ik moet door.

Ik herken dit pad. Ik had het gelopen met Logan toen we richting de waterval gingen. Maar dan moet hier ergens het vijvertje liggen! Ik ga staan en sjok verder het pad in.

Opgelucht laat ik me tegen de hut vallen. Ik kruip richting de ingang en bekijk alles. Het was gebruikt..

Alles wat we hadden achtergelaten, heeft een andere plek. Mijn koffer ligt open. Ik haast me er naar toe en rommel er in. Het zwarte boekje ligt naast de koffer. Ik open het en blader er doorheen. Op de laatste bladzijde, herken ik Samuels handschrift. 'Nee..' Tranen had ik niet meer. Ik was leeggelopen. 'Samuel..' Hij was hier geweest? Hoe zijn we hem misgelopen..  Ik ren naar buiten, 'SAMUEL!' Ik gil de longen uit mijn lijf. 'SAMUEL, BEN JE ER?' Hoe kan ik een reactie verwachten. Dit oerwoud is enorm, hij is waarschijnlijk nu al kilometers verder. Ik richt me terug op het witte pakketje. Ik haal het uit de koffer en laat mijn vingers erover heen glijden. Ik haal het plakband eraf en open het. Verbaasd staar ik naar de inhoud, wat
mijn vader voor me heeft achtergelaten..

OH MIJN GOD. 500 READS ÉN OP #8 IN AVONTUUR!! Ik ben echt trots op dit boek en ben blij met alle reads! Heel erg bedankt :). Maar even anders. Mijn hoofd explodeert van de boek ideeën. Ik denk dat ik ff een hoofdstuk ga maken waar mensen kunnen stemmen welk boek ik erbij ga maken. Aangezien ik Het dienstmeisje voor de wedstrijd bewaar. Maar ik ben echt super blij. Iedereen bedankt :)!

Xx

SurvivorsWhere stories live. Discover now