15.

6.6K 344 16
                                    

Miriam:



Neviem, či som sa mala tešiť najskôr z toho, že je Silvester alebo z toho, že som mala devätnásť rokov.

Rodičia odišli s Lehotskými na chatu a to znamenalo, že som mala voľný dom. Prvýkrát mi rodičia na Silvestra nechali voľný dom a vlastne to bol prvý Silvester, čo som ho oslávila bez nich. Neviem akým zázrakom sa pre toto rozhodli, ale potešilo ma to, po prvý raz som si tento deň užila s priateľmi.

Všetko som si organizovala a chystala. Pravdupovediac nemala som veľa času, boli dve hodiny poobede a rodičia mi to oznámili až vtedy a to som musela ísť hlavne nakúpiť. Potrebovala som pomocníka.

pôjdeš so mnou nakúpiť? na tú silvestrovskú párty u nás doma :3 šťukla som na odoslať. Odpoveď prišla behom minúty.
jasné...zoberiem aj auto

Paráda! Všetko prebiehalo ako malo. Zatiaľ.
Päť fliaš vodky,tri fľaše borovičky, jeden medový Jack, dva kartóny bieleho a červeného vína. Navyše ešte každý mal doniesť nejakú fľašu. Pre desať ľudí to bolo akurát. Aspoň moja hlava si to navrávala.

S Martinom sme pochystali všetko čo sa dalo, zpratali všetky sklenené vázy a veľmi rozbitné veci, mama by ma inak zabila. Z garáže sme vytiahli ešte jeden veľký reprák a napojili ho na domáce kino.
Adam mal doniesť kvalitnú hudbu. Chcela som to všetko tip top. A tak aj bolo. Mal sa variť guláš, ale nakoniec si to nikto nechcel zobrať na svedomie. Tak sme si povedali že využijeme náš gril na terase, na ktorom si opečieme mäsko, spravíme šalát. Museli sme ešte raz skočiť do veľkoskladu plného alkoholu, pretože sme zabudli pivo a minerálky a Martin si ešte kupoval cigarety. Tiež som bola šokovaná. Ale nepovedala som mu na to nič, neberiem tragicky, keď chalan fajčí. Doma som potom upratala všetky tri izby, pre istotu ak by ešte niekto ostal na noc.

,,Však môžem spať s Adamom v spálni tvojich rodičov?" Pozrela som na svoju najlepšiu priateľku zhrozeným pohľadom. ,,Miri prosím!" prosíkala ma ešte ďalších desať sekúnd kým som neprikývla. Víťazoslávne poskočila a hneď tam bežala zhodiť si veci. Určite v tej obrovskej taške mala aj svoju špeciálnu kulmu na vlasy. Akoby nemohla použiť tú moju. Ja som to dievča nikdy nevedela pochopiť. A ani v ten večer som nepochopila, bola iná, vymenená. V dobrom slova zmysle. Nevedela som či to Adam ju takto mení, alebo aj predtým bola taká a len to zakrývala maskou.

Hodila som si sprchu a obliekla sa do pohodlného oblečenia. Zatiaľ sme tam boli len traja.
Zišla som dole do kuchyne, kde sa robila zbierka alkoholu. Ako sa na správnu oslavu patrí.
,,Kedy príde ,Tomáš?" opýtala sa ma Kika a zamrzla som. Všimla som si, že spozornel aj Martin. ,,On nepríde," prehlásila som jednoducho.

,,Ako to, že nepríde? Veď mi včera sľúbil, že áno." Vtedy som bola ja tá šokovaná. ,,Ty si včera s ním bola?" Pokrútila hlavou na znak súhlasu. A to ma vytočilo. Hovoril mi, že až do druhého januára bude mimo s rodičmi.

,,A kde?"

,,No v Avalone predsa." Kypela som zúrivosťou a Martin očividne nechápal o čo ide. Ani Kika. Zhlboka som sa nadýchla a potom vydýchla, aby som sa ukľudnila. Pripravovala som si vhodné a slušné slová. ,,On mi povedal, že do druhého bude preč s rodičmi." Kristína si asi vtedy uvedomila, že povedala niečo zlé. ,,Nech ide do riti!" s týmito slovami som odišla preč. To prehnal. Už druhýkrát ma takto nasral a sklamal.

.....

,,Ja som Mirka a ty si?" Boli sme tam už všetci a zabávali sme sa. Úprimne. Alkohol sa už vypil, ale všetci boli normálni, nikto nič nerozbíjal, nebol agresívny, negrcal a to sa mi páčilo. Tak by mali prebiehať párty a nie sa hneď ztrieskať a zhúliť. Tráva nebola, to som striktne zakázala. ,,Denis." Podali sme si rukami. Bol pekný. Fakt fešák a pri jeho impozantnej výške som sa musela stále pozerať hore, čo sa nepáčilo mojim krčným stavcom. ,,A toto je moja priateľka, Lia." Predstavil mi vysokú štíhlu brunetu, ktorú mal po svojom boku. Bola naozaj krásna a hlavne sympatická, niečo na nej bolo. Podala som si s ňou ruku, páčila sa mi.

Za hranicami vášne ✅Where stories live. Discover now