23.

650 77 34
                                    

«Ξαναρωτάω, ποιος είναι εκεί;», ρώτησε ακόμα πιο δυνατά ο Άντριου Στιούαρντ και ήταν εκείνο που έκανε την Κλέρι να ξεπαγώσει από την θέση της.

«Γρήγορα», ψιθύρισε στον Τέιλορ τρέμοντας ολόκληρη, «κάτω από την σκάλα».

Πριν ο Τέιλορ προλάβει να αντιδράσει στις οδηγίες της Κλέρι, η ίδια τον τράβηξε από το μανίκι και άρχισε να τρέχει προς μία χαμηλή πόρτα που προφανώς κατέληγε σε ένα δωμάτιο ή ένα ντουλάπι κάτω από τις σκάλες.

Κρατώντας σφιχτά την βαλίτσα στο χέρι του, ο Τέιλορ ακολούθησε την Κλέρι και πέρασε γρήγορα μέσα από την πόρτα, την οποία η Κλέρι έκλεισε προσεκτικά αφού μπήκε και η ίδια μέσα.

Πήραν και οι δύο λίγες ανάσες για να ηρεμίσουν και μετά η Κλέρι προσπάθησε να φτιάξει ένα σχέδιο ώστε να φύγουν από εκεί.

«Λοιπόν, τώρα κατεβαίνουν κάτω», είπε λαχανιασμένα όταν άκουσε βήματα στις σκάλες πάνω από το κεφάλι της, «θα περιμένουμε λίγο για να φτάσουν μέχρι το σαλόνι και μετά θα πάρουμε την βαλίτσα και θα ξεκουμπιστούμε από εδώ μέσα όσο πιο γρήγορα γίνεται, εντάξει;».

«Εντάξει», είπε ο Τέιλορ και έπιασε γερά το χερούλι της βαλίτσας, έτοιμος να την πάρει να αρχίσει να τρέχει.

Στο μεταξύ, η Κλέρι άνοιξε προσεκτικά την πόρτα, τόσο λίγο ώστε να μπορεί να κοιτάζει έξω.

Οι γονείς της είχαν ήδη κατέβει στο σαλόνι και είχαν γυρισμένη την πλάτη τους στις σκάλες. Μπροστά περπατούσε ο μπαμπάς της Κλέρι, κρατώντας ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και τον ακολουθούσε η μαμά της Κλέρι, κρατώντας έναν φακό με την ρόμπα να σέρνεται πίσω της.

«Ετοιμάσουν να τρέξεις και μην λογαριάσεις πόση φασαρία θα κάνουμε. Απλώς πρέπει να φύγουμε από εδώ μέσα», είπε η Κλέρι κλείνοντας την πόρτα. Κοίταξε τον Τέιλορ κατάματα, δηλαδή όσο της επέτρεπε το πυκνό σκοτάδι ανάμεσά τους.

Μπορεί να μην τον έβλεπε, αλλά ένιωσε ότι κούνησε το κεφάλι του καταφατικά. Για πρώτη φορά ένιωθε τόσο ευγνώμων που τον είχε μαζί της και ήταν ο μέντοράς της.

Άνοιξε την πόρτα διστακτικά και είδε ότι οι γονείς της είχαν χαθεί από το οπτικό της πεδίο και μάλλον βρισκόταν στην κουζίνα.

«Με το τρία», ψιθύρισε η Κλέρι στον Τέιλορ.

Τι πάω να κάνω;

«Ένα».

Όλο αυτό είναι παράλογο.

«Δύο».

ΜάλφελινOnde histórias criam vida. Descubra agora