12.

867 95 5
                                    

Η Κλέρι πετάχτηκε από το κρεβάτι της για δεύτερη φορά εκείνη την ημέρα, με τη διαφορά ότι ήξερε πλέον που βρισκόταν. Από τη φόρα με την οποία σηκώθηκε, το βιβλίο του Τέιλορ γλίστρησε από τα σκεπάσματα και έπεσε στο πάτωμα.

Σηκώθηκε γρήγορα και το μάζεψε από κάτω, χωρίς να ξέρει το λόγο για τον οποίο αγχωνόταν για τα πάντα. Θυμόταν αμυδρά ότι είχε αρχίσει να διαβάζει τις πρώτες σελίδες του βιβλίου -που είχε θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της όξινης βροχής- και ότι μετά το παράτησε πάνω στο κρεβάτι και κοιμήθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα. Να τι μπορώ να κάνω όταν έχω αϋπνίες, είχε σκεφτεί, αυτό το βιβλίο είναι πιο αποτελεσματικό και από υπνωτικά χάπια!

Έστρωσε το κρεβάτι της στα γρήγορα -κι άλλο άγχος για το τίποτα- και κατέβηκε κάτω φορώντας ακόμη τις πιτζάμες της Μάγια.

Βρήκε τον Τέιλορ στην κουζίνα να κάθεται μπροστά από το φούρνο μικροκυμάτων με τις οδηγίες χρήσης στα χέρια του. Η Κλέρι είχε την εντύπωση ότι ήταν λίγο απελπισμένος.

«Καλημέρα Κλέρι. Κοιμήθηκες καλά;», τη ρώτησε μόλις την είδε να μπαίνει στην κουζίνα. «Ναι, μια χαρά», είπε η Κλέρι, γεγονός που δεν αλήθευε εντελώς αν λογάριαζε κανείς το ότι είχε ξυπνήσει πανικόβλητη στις έξι και τέταρτο.

«Καλά έκανες γιατί έχουμε πάρα πολλά πράγματα να κάνουμε σήμερα», της απάντησε και άφησε το χαρτί με τις οδηγίες πάνω στο τραπέζι. Μετά κοίταξε το ρολόι της κουζίνας. «Καλύτερα να πας να ντυθείς. Σε λίγο σερβίρεται το πρωινό και είναι καλύτερα να πηγαίνεις από νωρίς γιατί προλαβαίνεις τις ζεστές βάφλες», συμπλήρωσε και σηκώθηκε από τη θέση του.

«Όπα, περίμενε. Εννοείς ότι δεν θα φάμε πρωινό εδώ;», ρώτησε η Κλέρι. «Θα μπορούσαμε αλλά πρώτον, δεν έχω τίποτα που να τρώγεται, πρέπει να περάσω να πάρω μερικά πράγματα σήμερα», απάντησε ο Τέιλορ και πήγε να πάρει τα παπούτσια του, που βρισκόταν δίπλα στην πόρτα, «και δεύτερον, υποτίθεται πως πρέπει να περάσουμε μία μέρα όπως την περνάνε όλοι. Γι' αυτό θα πάμε να φάμε μαζί με τους άλλους. Με την ευκαιρία, θα δεις και το μεγάλο θερμοκήπιο».

Η Κλέρι μπερδεύτηκε για μία ακόμη φορά. «Για ποιο λόγο τρώτε πρωινό μέσα σε ένα θερμοκήπιο;», ρώτησε. «Δεν είναι ακριβώς θερμοκήπιο. Θα δεις», απάντησε ο Τέιλορ, «απλώς ετοιμάσου γρήγορα γιατί θα περάσουμε να πάρουμε της Μάγια και την Λόρεν από το σπίτι της Μάγια για να πάμε όλοι μαζί».

«Δηλαδή μόλις μπήκε σε λειτουργία και το 'ας γνωρίσουμε κόσμο';», ρώτησε η Κλέρι και άρχισε να ανεβαίνει τις σκάλες. «Κάπως έτσι. Ελπίζω να είναι εκεί και οι υπόλοιποι για να τους γνωρίσεις», απάντησε ο Τέιλορ.

ΜάλφελινTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon