18.

760 86 35
                                    

Ξαπλωμένη στον καναπέ δίπλα στο τζάκι, η Κλέρι διάβαζε με μεγάλη προσοχή τα χαρτιά που είχε μέσα ο χρωματιστός φάκελός που της είχε δώσει η Μπεθ, ο οποίος βρισκόταν ακουμπισμένος στο πάτωμα με δύο στοίβες χαρτιά δίπλα του.

Το πρώτο πράγμα που βρήκε όταν άνοιξε το φάκελο ήταν μία ασπρόμαυρη φωτοτυπία από τα στοιχεία της: στο πάνω μέρος του φύλλου υπήρχε μία φωτογραφία της -που δεν είχε ιδέα που την είχαν βρει οι λυκάνθρωποι- και από κάτω όλα της τα στοιχεία, που επίσης δεν είχε ιδέα που τα είχαν βρει.

Κάτω από εκείνη τη φωτοτυπία, υπήρχαν λίγες σελίδες δεμένες με συρραπτικό και έκαναν λόγο για την ιστορία του Μάλφελιν, πως, πότε και από ποιον ιδρύθηκε και την πορεία του μέσα στα χρόνια αλλά η Κλέρι δεν μπήκε στον κόπο να τις διαβάσει.

Και στο τέλος, υπήρχαν και άλλα φυλλάδια με τα κεντρικά σημεία του Μάλφελιν, τις γιορτές, την οργάνωση, τους κανόνες και όλα αυτά.

Εκείνα τα φυλλάδια είχαν τραβήξει την προσοχή της Κλέρι, και εκείνη τη στιγμή τα διάβαζε απορροφημένη.

Παράλληλα, ο Τέιλορ βρισκόταν στην κουζίνα και προσπαθούσε να βγάλει άκρη με τις οδηγίες του φούρνου μικροκυμάτων, ώστε να ζεστάνει μεσημεριανό για την Κλέρι και τον ίδιο.

«Κλέρι, μπορείς να έρθεις να με βοηθήσεις σε παρακαλώ;», ρώτησε ο Τέιλορ όταν βαρέθηκε να προσπαθεί μόνος του, μετά από περίπου δύο λεπτά.

Η Κλέρι σήκωσε για πρώτη φορά το βλέμμα της από αυτά που διάβαζε και τον κοίταξε επίμονα. «Τι έγινε;», ρώτησε και ανακάθισε στην θέση της ώστε να τον βλέπει καλύτερα.

«Δεν βγάζω άκρη με τον φούρνο μικροκυμάτων», μουρμούρισε αγανακτισμένος. Η Κλέρι σηκώθηκε επιτέλους από τη θέση της γελώντας ελαφρώς. «Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ φούρνο μικροκυμάτων στη ζωή σου;», τον ρώτησε όταν έφτασε στην κουζίνα.

«Όχι. Τόσο περίεργο είναι;», ρώτησε ο Τέιλορ και έδωσε στην Κλέρι το χαρτί με τις οδηγίες χρήσης. Η Κλέρι το πήρε με μεγάλη άνεση και πήγε προς τον πάγκο της κουζίνας.

«Αυτό το μοντέλο είναι;», αναρωτήθηκε δυνατά η Κλέρι, «αυτό είχε και η Άλισον στο σπίτι της! Έλα να δεις, δεν είναι δύσκολο», συμπλήρωσε και έκανε νόημα στον Τέιλορ να έρθει δίπλα της.

«Απλώς βάζεις μέσα το φαγητό, ρυθμίζει την ώρα από εδώ και την θερμοκρασία από εδώ και είσαι έτοιμος. Τόσο απλό! Δεν είναι πυρηνική φυσική!».

ΜάλφελινWhere stories live. Discover now