32. Bölüm

26.5K 1.5K 160
                                    

Multimedia Ece. İyi okumalar.

Eymen'in ilk kez gördüğü yaşlı kadını babaannesi kabul etmesinin üzerinden 5 dakika geçmişti ki kapı çaldı. Genç kız ayakları onu geri götürsede kapıyı açmaya gitti. Kapının arkasında kim olduğunu bilmiyordu ve başka bir çılgın yaşlı kadın vakasına hazır değildi. Kapıyı açtığında karşısında gayet düzgün giyinimli 18 19 yaşlarında bir kız duruyordu.

" merhaba. Sey... Ben alt komşunuzum babaannemi arıyorum da siz onu gördünüz mü acaba. " diyerek mahcup bir şekilde konuşan kıza gözleri parlayarak baktı genç kadın.

" kusura bakmayın rahatsız ettim. Ben herkese sordum ama kimse görmemiş. Yaşı... " Genç kızın sözünü tamamlamasını beklemeden kokundan tutup eve soktu Derin.

" evet evet o burada. Kendisini görmekle de kalmadım yeğenime babaanne olarak nüfusuma aldım. " diyerek kızı yaşlı kadının bulunduğu odaya sürükledi.

Genç kız alışık olduğu manzara karşısında sıkıntıyla nefesini üfleyip. Hemen duruma el attı.

" Babaanne ne işin var senin burada. " diyerek kollarını göğsünde birleştiren genç kız yaşlı kadına sıkıntıyla bakmaya başladı.

" Babaanne mi? Hani senin torunun yoktu? Burda iki saat senin için üzüldük. " diyen biraz önce acısını deşen kadına öfkeli olan Kuzey'di.

" Ne babaannesi ya sizce bu genlerden böyle bir çirkinlik çıkar mı? Meymenetsiz. Aynı anası." Diyerek bastonu ile torununu işaret etti yaşlı kadın. Genç kızın annesini nerden tanıdığını kimse sormadı yaşlı kadına.

" Babaanne neden saçlarını kırmızı yaptın bu renk sana hiç yakışmıyor. Üstelik benim deri ceketimin sana olmadığını anlaman lazım. " dedi genç kız.

" Bence de olmamış " diyerek moda hakkındaki engin bilgilerini ortaya sermekten çekinmedi Derin.

" mora da yakışmamış demiştin sen. Ne anlarsınız ki siz " deyip küçümseyen bakışlarını iki genç kızın üzerinde gezdirdi Hasibe hanım.

" Hani sen benim babaannem olacaktın " deyip küçük dudaklarını büzen Eymen bütün dikkati kendi üzerine çekti. Yeterince ilgi çekici değilmiş gibi.

" Benim minik tırtılım. Ben sadece senin babaannenim. Sen bakma bu çirkin ablaya. Eymen kendisine gösterilen ilgiden gayet memnun yaşlı kadına kocaman gülümsedi.

" tatlım al senin olsun ya valla bak. Hiç üzülmem. " diyen genç kız artık bu minik aileyi rahatsız etmek istemediği için yarım saat babaannesini ikna etmeye çalıştıktan sonra evden çıkarabilmişti.

Gitmeden önce babaannesinin yaşı sebebiyle unutkanlıklar yaşadığını o yüzden sık sık bu durumun meydana geldiğini izah edip özür dilemişti.

Yaşlı kadın gittikten sonra Ece uyarmıştı. Eymen'in tatlı soruları Derin'in Kuzey'e git artık bakışları ve Kuzey'in arsız arsız bütün masayı silip süpürmesiyle Derin için sıkıntılı Kuzey için yol katedilen bir kahvaltı yapmıştı minik aile.

****

O sırada arabanın içinde türlü planlar kuran çift bu minik ailenin geleceğini sağlamlaştırmak için çalışıyordu.

" Emin misin Kuzey'in burada olduğuna. " dedi genç kız fısıldayarak.

" Evet sabah Kuzey'in evine gittim kimse yoktu. Teli de açmıyordu bende melek ablayı aradım. Sabah gelmemesini çocukların teyzelerinde olduğunu söylemiş. Eee kendisine salak bir adam değil kesin oda burada. " diye sevgilisi gibi fısıltıyla konuşan Emre sevgilisinin kulağına yaklaşmayı ihmal etmedi.

Teyze Oldum Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin