10. Bölüm

33K 2K 117
                                    

Derin yaptığına inanamamakla birlikte aslında yaptığı şeyden gayet memnundu. Kuzey'in oturup kalkarken bile yumuşak olduğunu belli etmek istercesine savrulan saçlarına sonunda dokunuyordu. Aslında elini çekmesi lazımdı ama bunu bir türlü yapamıyordu.

Parmaklarını hafif hafif Kuzey'in saçlarında gezdirirken dudağındaki gülümsemeden haberi bile yoktu.

O kadar kendinden geçmişti ki gözlerini açmış kendisini izleyen Kuzey'i görmüyordu bile. Kuzey'in uykusunun tüy kadar hafif olduğunu, salona girdiği ilk anda uyandığını ve kendisinin ne yapacağını merak ettiği için gözlerini açmadigini   bilseydi kesinlikle bu işe kalkışmazdi

Kuzey ise saçlarında hissettiği hareketlilikle ilk başta ne olduğunu anlayamadı.  Daha fazla dayanamayarak bu çatlak kızın gecenin bir vakti ne yaptığına bakmak için gözlerini açtı.

Fakat gördüğü şey kesinlikle beklediği şey değildi. O daha çok gıcıklık yapmak için saçlarına birşey sürdüğünü falan zannetmisti. Ama Derin gülümseyerek resmen saçlarını okşuyordu. Bu durumda ne yapacağını bilemedi.

Derin bakışlarını Kuzey'in saçlarından yüzüne çevirdiğinde,  karanlıkta parlayan gözleri gördugu gibi  kalbinin sıkışması bir oldu.

Bu kalp sıkışması kesinlikle etkilenmekten değildi. Çünkü o anda korkudan eli ayağına dolaşmıştı. Hemen yerden kalktı. Bir kaç öksürük ve üzerini düzeltme bahanesi ile şu anda neden Kuzey'in saçlarını okşadıgı ile ilgili açıklamayı geciktirmeye çalışıyordu

Hala gözünün içine bakan Kuzey ise ona hiç yardımcı olmuyordu.

Kuzey ise karşısında kivranmakta olan kızı izlemekten büyük zevk alıyordu ama burada ne halt yediğini de çok merak ediyordu. Gözlerini ona dikmiş cevap bekliyordu ama Derin hiç oralı değildi.

Karanlıkta görebiliyormuş gibi duvardaki tabloyu izlemesi ise cevap vermekten kaçtığının bir göstergesiydi.

Kuzey bir kaç sahte öksürükle Derin'in ona bakmasını sağladı.  Açıp kapanan ağzıyla ne söyleyeceğini bilemeyen Derin o kadar tatlıydı ki Kuzey onu izlemekten zevk aldığını bile itiraf edebilirdi.

"şeyy b-ben gitsem iyi olacak"

Derin'in son kaçma çabasida, Kuzey'in bileğini tutup gitmesini engellemesi ile son buldu. 

Başka çaresi yoktu. Mecburen doğruyu söylemek zorundaydı. Üstelik heyecenlandiginda ve korktugunda yalan söyleyemezdi.

"Artık başımda ne halt yediğini söyleyecek misin? "

Aslında Derin de bunu çok istiyordu ama nasıl açıklayacağını bilmiyordu. Bu yakışıklı odunun kendisini yanlış anlamasını istemiyordu. Gerçi kendisi bile kendini yanlış anlamıştı. Kuzey'in saçlarını okşamayı sevdiğini zannetmişti. Kesinlikle onun yumuşak saçlarının arasında parmaklarını dolaştirmak güzel değildi. Bir an öyle düşünmüştü. Yani işler biraz karışıktı.

"saçın gözüne girmişti bende rahatsız eder diye çektim yani yanlış anlama. "

" öyle mi? "

" evet. Başka ne olabilir ki"

"bilmem"  diyerek kaşlarını kaldıran Kuzey aslında sen bunu benim külahıma anlat demek istiyordu. Ve tabiki Derin mesajı gayet ne anlamıştı.

"neyse ben su içmeye kalktım zaten iyi geceler. "

" sen bugün ne kadar çok susadın öyle "

Tabiki Derin bu cümlenin altında yatan, hep kaçmak için aynı bahaneyi buluyorsun mesajını almıştı. Kendine yeni bahaneler bulsa iyi olacaktı.

Teyze Oldum Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin