16. Bölüm

37.7K 1.9K 148
                                    

Multimedia Kuzey.
O anda ev büyük bir sessizliğe bürünmüştü. Şoktan çıkamayıp üzerini bile kapatmayı akıl etmeyen Derin, Derin'i edepsizce süzen Kuzey ve teyzesi ve amcasına anlamaz gözlerle bakan Eymen'in konuşmaya hiç niyeti yoktu.

" amca, teyzeme bakma " diyerek teyzesinin söylemesi gerekeni hatırlatan küçük çocuk sessizliği bozdu.

Eymen'in konuşması ile Derin'in şoktan çıkıp çığlık atarak yatağa girmesi ve Kuzey'in ne yaptığını fark edip arkasını dönmesi aynı anda olmuştu.

Küçük çocuğun kapıyı amcasının suratına kapatmasıyla Derin derin bir nefes aldı. Artık ölse bile Kuzey'in yüzüne bakamazdı.

"teyze sen neden çıplak geziyorsun. Bak amcam gördü seni. Şimdi evlenmeniz gerekecek.

" Ne evlenmesi " diyerek büyük bir şaşkınlıkla küçük çocuğun söylediklerini dinledi Derin.

" Tabiki öyle kiraz  benim yanımda üzerini değiştirmiyor. Evlenmemiz gerekiyormuş. Ama amcam seni gördü. Sizinde Evlenmeniz gerekiyor. Hemen gidip
Amcama seninle evlenmesi gerektiğini söylemeliyim" diyerek odadan çıkmak için hareketlenen Küçük yeğenini yatağın üzerindeki çarşafı sarılarak hemen kolundan yakaladı.

"dur bitanem nereye gidiyorsun. Biz akrabayiz o yüzden evlenmeyiz tamam mı yanlışlıkla oldu hem amca da hemen arkasını döndü. Diyerek çocuğu ikna etmeye çalıştı Derin.

"Hmm tamam. Bunu biraz düşüneceğim. " diye elini çenesine koyarak düşünmeye başladı küçük adam.

" Hem ben seni yatırmadim mı neden uyumadın "

" Ben sana birşey soracaktım o yüzden uyumadım. "

" ne soracaktın "

" Artık sünnet de olduğuma göre teyze Bence kirazımı istemeye gitmemiz gerekiyor değil mi. Ne zaman isteyeceğiz. "

" ne istemesi kuzum sen gece gece ne saçmalıyorsun "

" eee amcam dedi ya sünnet olursan kiraz  ile evlenirsin diye "

" ah Kuzey ah her türlü belasın " diyerek yakınmaktan kendini alamadı genç kız.

" bunu yarın konuşuruz paşam bak ben çok yoruldum tamam mı hadi yatağına

"tamam ama konuşacağız demi "

" konuşacağız bitanem konuşacağız "

Zar zor yeğenini yatağına gönderen Derin şimdi işin en zor kısmına gelmişti. gece boyunca utançtan ölmemek.

Kuzey de aslında hiçte farklı değildi Derin'den. Yatalı iki saat olmasına rağmen hala uyuyamamış bir sağa bir sola dönüp durmuştu. Genç kızın o görüntüsü hiç gitmiyordu aklından. Resmen kurdun aklına kuzuyu düşürmüşlerdi.

Zaten bundan sonra göreceği tek kuzu Derin olabilirdi. Sanki başkası ile ilişkisi olsa bu sıcak aileye ihanet ediyormuş gibi geliyordu. Bu ailede baba figürüydu ve babalar güvenilir olmalıydı.

Aslında bu akşam daha bir farketmişti ki Derin fazlasıyla güzeldi evlense onun gibi birini isterdi. Hem ailesine bağlı hem çok güzel hem iyi kalpliydi Derin. Evet kesinlikle Derin ile evlenmek isterdi.

Aklına gelen fikirle adeta gözleri parladı genç adamın. Bu daha önce neden aklına gelmemişti ki. Madem bundan sonra kız arkadaşı olmayacaktı. Yada evlenmeyecekti neden elindekinin değerini bilmesindi ki. Derin ile evlenebilirdi. O evlenmek isteyeceği tek kızdı. Üstelik çocuklarla ilgili bir problem olmazdı. Mutlaka Derin'i evlenmeye ikna etmeliydi. Harika bir fikirdi.

Teyze Oldum Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin