5.Bölüm - Küçük şey ‧✕‧

4.8K 464 22
                                    

Tatlı bir sincabın birden böyle bir canavara dönüşmesini kim beklerdi ki? Açıkçası ben değil. Ben beklemezdim. Tekrar söylüyorum. Kim beklerdi ki? Canavar sincap-sanırım ona böyle demeliyim-uzun dişlerini gösterdi sinirle. İki adım geriledim. Onun bu dönüşüm hareketi benim aklıma Sky'la ilk tanıştığımız günü getirdi. İçimden ağza alınmayacak küfürler saydırdım. Dönüşen şeylere karşı güçsüz kalıyordum. Ne yapacağımı bilemeyerek elimi aptalca havada salladım. Sincap daha da sinirlendi. Üzerime yürümeye başladığında hızlı hızlı geriledim. Birden önüme Sky geçince rahat bir nefes aldım. Sincap uzun tırnaklarını bize geçirmeye çalışıyordu. Sky eliyle onu sakinleştirmeye çalıştı. Elindeki cevizi de yavaşça onun önüne attı. Sincabın surat ifadesi yumuşarken devamında tırnakları eski haline aldı ve eski küçük boyutuna geri döndü. Derin ama depderin bir nefes verdim. Şimdi eski göründüğünden daha tatlı ve şaşırtıcı derecede şirin gözüküyordu.

Sky hızlıca nefes alıp verirken bana döndü. Alnı ter içindeydi. Sanırım tek ter içinde olan yeri orası değildi. (Sapıklaşmayın, boynundan bahsediyorum. *yandan sırıtan emoci*) "Dikkatli olmalısın. Ormandaki yaratıkların çoğu tehlikelidir. Ve emin ol onları sinirlendirmek istemezsin." Yutkundum ve önüme gelen saçlarımı kulağımın arkasına sıkıştırdım. "Anlamakta zorluk çekmiyorum artık. Emin olabilirsin." Yüzüne alaycı bir gülüş yerleştirdi. Kaşlarımı çattım. "Gülme. Sinirlerim vücudumdan çıktı ve somut bir hal aldı. Kıçını tekmeleyebilir."

Güldü. Daha da çattım kaşlarımı. "Sen gerçekten kaşınıyorsun." Tam üzerine atılacaktım ki arkadan tiz bir ses duyuldu. "Bence buraya gelmelisiniz." Hemen arkamızı döndük. Eleanor ayağa kalkmış bir çukurun önünde duruyordu. Hızlıca yanına gittik. Yanına gidip karşılaştığımız manzara bizi şaşırttığı kadar da mutlu etti. Çukurun içi ceviz, fındık vs. gibi erzaklarla doluydu. Ve fazlasıyla fazlaydılar. Evet, aynen öyle. Sky bana baktı ve memnun bir şekilde gülümsedi. "Naira ruhu. Ne kadar verirsen ondan daha fazlasını alırsın." Ben de gülümsememi engelleyemedim. Çünkü karnımız doyacaktı. Kafamı kaldırıp yukarı baktığımda sincaplar küçük vücutlarıyla kayboluyorlardı. Eğer Sky gelmeseydi o sincaba zarar verebilirdim sırf bize zarar vermesin diye. Ama aklıma hiç bu yöntem gelmemişti. İyilik... İçimde olması gereken fakat arasam da bulamadığım soyut şey.

Önüme döndüm. Eleanor da halinden memnun gözüküyordu. En azından artık ağlamıyorddu. Karnımızdan acayip sesler gelince gülüştük. Sonra hep beraber cevizleri yemeğe başladık. Kendimizi önceki halimizden daha iyi hissediyorduk. Kesinlikle. Karnımız doymuş ve dinlenmiştik. Skyla Eleanor çimlerin üzerine bağdaş kurmuş oturuyorlardı. Sky Eleanor'a cevizle ilgili bir şeyler gösteriyordu. Hallerinden mutlu görünüyorlardı. Ve bu görüntü çok güzeldi.

Gülümsedim. "Küçük Naira. Sanırım bu ismi artık Eleanor hak ediyor." Gözlerimi devirdim ve ayağa kalkarak yanlarına gittim. "Bu ismi başından beri hak etmiyordum zaten." Alaycı bir şekilde gülümsedi. "Hadi artık gidelim karanlık çökmeden." Sky ayağa kalktı ve üstünü temizledi. Sonra Eleanor'un elini tuttu. Bu sefer hepimiz yan yana gidiyorduk.

Önümüzdeki orman bir türlü bitmiyordu. Bir ara elim kolyeme gitti. Onu uzun zamandır-birkaç gündür-dışarı salmıyordum. Belki karnı açtı. Belki yalnızlık hissediyordu. Ah! Ne saçmalıyordum? Yıllardır o kolyedeydi. Nasıl acıkabilirdi ki? Bazen onun olağanüstü bir yaratık olduğunu unutuyordum. Kafamı kaldırdım ve buluta benzeyen şeyleri inceledim. Kırmızıya dönüyorlardı. "Akşama az kaldı," dedi Sky ve bulutları işaret etti. "Karanlıktan önce kırmızı." Suratıma baktı. "Aydınlıktan önce mavi." ''Geceleri ise mor.'' Onları incelemeyi bıraktım ve Eleanor'a baktım. "Yoruldun mu Elly? İstersen kucağıma alabilirim." Birden Sky kucağına aldı Elly'i. Bana baktı ve kaşlarını çattı. "Ben dururken ne iş?" Kendimi gülümsemekten alıkoyamadım. "Şapşal." Eleanor ise şaşırmış balık gibi bize bakıyordu. Sky Elly'nin yanağını öptü ve iyice kavradı. Düşmesini istemiyor gibiydi. Gülümsememi engelleyemedim. Çok güzellerdi.

NAİRA‧✕‧Örümceğin Doğuşu |3K Serisi 2.kitap|Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin