11. Bölüm •Seçim

11.7K 1.3K 234
                                    

Zawe ve ejderhasını gören elfler sevinç çığlıkları atmaya başlamışlardı. Umut Seremonisi kısa bir süre de bir şenliğe dönüşmüştü. Elfler bir nebze de olsa sakinleştikten sonra Kral Lartra,

"Şimdi Umut Seremonisini başlatmanın zamanı geldi. Lütfen herkes sırayla bütün yumurtalara dokunsun." dedi. 

Kısa bir süre sonra bütün erkek elfler otuz iki yumurtaya dokunmuşlardı. Kral Lartra,

"Yumurtalar yarın akşama kadar burada kalacaklar. Umarım o vakte kadar ejderhalar yumurtalarından çıkarlar. Umut Seremonisi bitmiştir, hepinize iyi -"

"Ne yani? Kadın elflerin yumurtalara dokunma hakları yok mu?" diye itiraz ettim, Kral'ın sözünü kesmeme aldırmayarak. 

Dakikalar önce hissettiğim umut yerle yeksan olurken kendime tutunacak yeni bir dal arıyordum. Yeni Süvari'yi bize yardım etmeye ikna edebileceğim düşüncesine o kadar kapılmıştım ki, bu fikir bana o kadar güzel görünmüştü ki hayalimden öylece vazgeçemiyordum. Zawe ölse bile bize yardım etmezdi, o yüzden yeni bir Süvari'ye ihtiyacım vardı. Ve buradaki kadın elflere de şans verilmesi benim de işime gelirdi.  Belki de bunca zaman ejderhalar onlara en uygun olan kişi kadın olduğu ancak onunla hiçbir zaman iletişime giremediği için yumurtalarından çıkmıyorlardı. 

Kral'ın yanında duran Zawe, benim Kral'ın sözünü kesmem üzerine sinirle yumruklarını sıkmıştı. Kral ise sinirli olmaktan ziyade şaşkın gibi görünüyordu.

"Süvari tarihi boyunca kadın bir süvariye rastlanmadı." dedi Kral şaşkınlığını üzerinden atarak.

"Belki de bunun nedeni kadınların yumurtaya dokunamıyor oluşudur. Kadınların süvari olma şanslarını engelleyerek kadınlardan hiçbir zaman süvari olmadığını söylemek oldukça mantıksız. Bunu engelleyen zaten sizlersiniz." dedim.

"İstediğin bir yumurtaya dokunmaya ne dersin?" dedi Zawe alaycı bir ses tonuyla. 

Daha sonra devam etti.

"Dokunduğun yumurtadaki ejderha senin için yumurtadan çıkarsa bundan sonra kadınların da seremoninin bir parçası olmasını sağlarız. Eğer çıkmazsa kendi bildiğimiz yolla devam ederiz." 

"Bu adil değil. Bu yumurtalardan yüzyıllardır ejderha çıkmıyor. Şimdi benim seçtiğim tek bir yumurtada olan ejderhanın benim için çıkma olasılığının çok düşük olduğunu biliyorsun." dedim. 

Zawe alaycı gülüşünden bir şey kaybetmeyerek

"Sen dedin diye bütün düzenimizi değiştirecek değiliz. Sana şimdi bir şans veriyorum. İstediğin bir yumurtayı seç ve ona dokun. Eğer ejderha senin için çıkarsa o zaman bize kadın süvarilerin de olabileceğini kanıtlamış olursun." dedi. 

Derin bir nefes alarak sinirimi yatıştırmaya çalıştım. Her ne kadar içim öfke dolu olsa da bu büyük öfkenin içerisinde bir heyecan filizlenmeye başlamıştı. Biraz sonra bir ejderha yumurtası elleyecektim. Gözlerimi kısarak loş ışıkta yumurtaları dikkatle incelemeye başladım. Sıranın sonuna gelirken işte bu yumurta dediğim bir yumurta bulamamıştım. Son yumurtaya da umutsuzluk içinde bakacağım sırada sondan bir önceki yumurtaya gözlerim takıldı.

Diğer yumurtaların aksine bir rengi yoktu. Yumurta sanki camdan yapılmış gibi duruyordu. İçini göstermese de o şeffaflık hissini veriyordu. Üstelik bu şeffaflık hissi o kadar fazlaydı ki yumurtanın içini nasıl olup da göremediğime hayret ediyordum. En sondaki yumurtaya bile bakmadan kararlı adımlarla camdan yumurtaya doğru yürüdüm. 

Yumurtanın hemen önünde durduktan sonra derin bir nefes alarak elimi yumurtanın üzerine yerleştirdim. Bir şey olmasını beklesem de hiçbir şey olmamıştı. Ne olmasını beklediğimi bilmiyordum ama bu yumurtaya karşı bir çekim hissetmiştim ve ona dokununca bir şey olacağını düşünmüştüm. Herhangi bir şey. 

Camdan Yumurtaजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें