Een ander deel van de agenten had zich nog te bemoeien met Nayton. Inmiddels is hij op het bureau, maar dat duurt al niet lang meer of hij mag naar huis. Nog een laatste gesprek met een agent:


"Voor nu laten we je vrij, maar je bent bij deze streng gewaarschuwd voor geweld tegen de politie en tegen wie dan ook."


"O, dus mijn bekeuring vervalt bij deze?"


"Nee."


"Dan is het geen waarschuwing *:) "


"Hhh. Wees blij dat je vrij bent."


"Weten jullie hoe het nu met Nathalie zit?"


"Nee. Zijn onze zaken niet, dat hadden we gedelegeerd aan onze collega's. Geen idee waar ze zich nu bevinden."


Fijn (heel fijn). Tijd om te vertrekken. Het is niet ver lopen of hij is alweer thuis. Mobieltje erbij, heej er is een Whatsapp-bericht van Nathalie. Hoe zou het nu met haar gaan? Het bericht heeft nog een stevig filmpje erbij ook.. Nayton bekijkt 'm onmiddellijk:


De Directioners en Mainstreeters zijn het weer, met in het midden Rein en Nathalie en op de achtergrond een villa. Nathalie?? Ze wisten dus TOCH te ontkomen aan de politieachtervolging. Naytons ogen verwijden en zijn hart begint sneller te kloppen. Alsjeblieft zeg wat zijn ze toch met haar van plan ! Het is Owen die begint te praten. Ook dit keer weer in het Engels, zodat de Directioners mee kunnen doen.


Owen: "Hey gasten ! Ik wil iets tegen jullie zeggen: hoewel we allemaal best wel succesvol zijn, vind ik één iemand van ons de beste muzikant. Slechts één van ons verdient het om 'halfgod' genoemd te worden en dat is Rein. We hebben allemaal wel onze eigen talent en uitstraling, maar het imago van onze grote held Rein maakt ons pas echt tot wat we zijn."


Nils en Daan: "AMEN !!"


Nayton kan er wel om lachen. Eindelijk is er nóg een woordje behalve 'fijn', 'klein', 'mijn', 'gein' wat op 'zijn' eindigt. Het past ook prima bij wat Owen wilde zeggen. Maar, wat bezielt ze nu opeens, dat ze zich gedragen als ondergeschikte van juist Rein? Heeft hij niet genoeg gezien van al zijn fans? Gelooft hij niet dat hij samen met alle andere beroemde mensen van de wereld bij de hoogste mensensoort behoort? Of is dit een poging om van al die beroemde mensen de uitverkorene worden? Nayton kijkt verder...


Niall: "We kunnen het er alleen maar mee eens zijn."


Liam: "Ja. Wij boeken ook wel een hoop succes. Maar ik moet toegeven dat Rein het allemaal een tikkeltje beter doet."


Harry, Zayn, Louis: "AMEN !!"


Nou ja... Nayton kan zijn ogen niet geloven. 1D die zichzelf zo nederig opstelt, wie had dat verwacht? Eerst geeft Mainstreet zich helemaal over aan Rein en vervolgens krijgt hij ook nog eens de bevestiging van de Directioners. Dat kan toch niet echt zijn? Maar nu is Nathalie aan het woord:


"Nayton..."


Nayton:"Ok, ze gaat zeggen dat ze me mist."


"Ik vind het wel mooi geweest met jou. Mannetjes die tegen iedereen en alles schoppen en slaan, die hoef ik niet..."


Nayton staat op het punt om dat juist te doen, zo boos en verdrietig als is hij nu.


"Mannetjes die voor eigen rechtertje gaan spelen als ze iets niet bevallen, die eh (ja?) hoef ik ook niet. Jou inderdaad. Ik heb nu een nieuweling en dat is Rein."


Ze geeft hem een zoen op de mond.

Wacht even. Nayton bekijkt een klein deel opnieuw.


"Die eh (ja?) hoef ik ook niet."


Nog eens. Deze keer met hoger volume en in slow motion.


"Die eh, ja? Ok, hoef ik ook niet."


Nathalie twijfelde bij dat eh-woordje even en keek voor een aantal milliseconden met haar ogen naar Rein... zo van 'is het goed zo?' Heeft Rein soms de opdracht gegeven om een tekstje uit het hoofd te leren en op te lepelen?

Nayton vervolgt het filmpje.


"Ik deed maar alsof ik een vriend van jou was, het was echter opgezet. Accepteer alsjeblieft dat Rein een übermensch is, net als alle andere beroemde mensen, en jij een untermensch. En van alle übermenschen is Rein nog de g-grootste ook ... ... Eeh dat valt niet t-te verklaren, dat is g-gewoon zo."


Nayton : "Ze heeft totaal geen gezichtsuitdrukkingen bij haar preek, het laatste klonk nogal trillerig en stotterend en het allerlaatste zinnetje duurde verdacht lang. Dit heeft ze niet willen zeggen, DIT is opgezet. Allemaal opgezet door die - die Reinnn-aert de Vos.

Zou hij het ook al op YouTube hebben geplaatst om meer fans te krijgen? 't Zal me niks verbazen. 's Even kijken."


Hij pakt z'n tablet erbij en gaat in YouTube op zoek en vindt hetzelfde filmpje snel, met nu alweer een miljoen mensen die het hebben bekeken.


Nayton: "Dat dacht ik al. Duidelijk een poging om via één of andere omkoping extra roem te verkrijgen én om mij in de maling te nemen. "


Opeens schiet er een herinnering in hem op. Ooit heeft hij met Nathalie afgesproken om een app te downloaden waarmee men van elkaar per slimtelefoon kan zien waar die zich precies bevindt. Precies in de zin van dat het kan aangeven op welke coördinaat van de plattegrond van de wereld, Nathalies mobieltje zich bevindt. Nu is alleen nog te hopen dat haar mobieltje niet ergens anders is dan in haar broekzak, bijvoorbeeld doordat een van de Directioners of Mainstreeters dat heeft afgepakt en eventueel weggegooid. In ieder geval is het wel even de moeite waard om de coördinaten te melden aan de politie, zodat ze de opsporing kunnen vervolgen.

Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!