Nayton wil het bijna niet meer zien. Terwijl het nummer "Strong" loopt, stormen zo veel meiden naar voren toe in de richting van de band, dat geduw en getrek niet uit kan blijven. Hoewel ze eigenlijk in de file zitten en dus netjes horen te wachten op elkaar, denkt iedereen maar aan één ding, namelijk One Direction, maar elkaar vinden ze niet belangrijk. Jongens in het publiek zijn veranderd in ex-vrienden, dus die zijn zeker niet meer belangrijk - nee - de One Directioners eisen hun vriendinnen allemaal op voor zichzelf. Sommige jongens staan verstijfd van wat ze meemaken, anderen gooien met stoelen en worden vervolgens opgepakt door ordebewakers en weer anderen lopen naar buiten. Het is zo onrustig dat het nummer even moet pauzeren. Gelukkig is de rust vrij snel weer terug.

Een paar naar buiten komende, christelijk opgevoede jongens hebben een babbeltje:

"Die bands zijn raar man. Ze zijn net als Justin Bieber, die als een zwart gat alle meiden naar zich toeslurpt en zo wegtrekt uit hun vorige relatie. De eerste stap is dat er een bak verkeringen uit gaan, de tweede stap is dat iedereen op hem verliefd is en uiteindelijk pakt hij de leukste eruit, als ie niet al verkering heeft."

"Zeg dat wel. Justin trouwens, die gaf wel veel geld uit aan arme landen. Dat is wel weer goed van hem. Ik weet niet hoe het met 1D en Mainstreet zit..."

"Ja, kunst, met zo veel geld dat ie verdienende ! Met zijn jaarlijkse inkomen van 40 miljoen had hij net zo goed kunnen stoppen met zingen en doorleven uit z'n jaarijkse rente. Hoe weet je trouwens dat hij goede doelen steunde?"

"Gewoon, van iemand gehoord."

"Die Bieber moet het dus een keer aan een hele bak mensen hebben verteld. Dat kan toch niet anders?"

"Ja, mooi toch? Dan weet iedereen wat voor goeds hij in de zin heeft."

"Aha ! Jezus vindt dat juist huichelarij ! Moet je eens kijken wat er in de Bijbel staat. Wacht even hoor, ik pak even m'n tablet erbij: Let op dat jullie de gerechtigheid niet beoefenen voor de ogen van de mensen, alleen om door hen gezien te worden. Dan beloont jullie Vader in de hemel je niet. Dus wanneer je aalmoezen geeft, bazuin dat dan niet rond, zoals de huichelaars doen in de synagoge en op straat om door de mensen geprezen te worden. Ik verzeker jullie: zij hebben hun loon al ontvangen. Maar als je aalmoezen geeft, laat dan je linkerhand niet weten wat je rechterhand doet. Zo blijft je aalmoes in het verborgene, en jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen (Matthëus 6:1-4)."

Een andere jongen doet heel wat anders. Die klimt als een acrobaat op een stukje gebouw, zo hoog mogelijk. Terwijl hij klimt en op een gegeven moment op het dak is, staan sommigen verbaasd van zijn klimkunsten te kijken. Maar daarna lijkt hij heel wat anders van plan... Hij loopt naar een ander plekje, waar niemand hem kan zien. "Ik heb maar 300 vrienden op facebook, de 2 bands binnen wel 3 miljoen of meer. Hoe weinig vrienden kan ik hebben, 't is een sociaal isolement. Weg is mijn verkering, zo goed als naar de tering, ik ben toch niet belangrijk, ik spring !" zijn zijn laatste gedachten, op 15 meter hoogte van de begane grond.

Inmiddels is Mainstreet ook al geweest en nu is het aantal jongens buiten verdubbeld. De meesten van hen lijken wat met elkaar te hebben afgesproken. Velen staan nu met hun slimtelefoon te bellen met iemand anders. Wat zouden ze van plan zijn? Intussen vraagt Tycho zich de stand van zaken af in de zaal.

"Nayton, hoe is de sfeer nu?"

"Ik kan bijna niets meer zien door de mist. Maar volgens mij is het nu tijd om te stemmen. In ieder geval is het wel duidelijk dat er genoeg ordebewakers aanwezig zijn."

Dat laatste heeft één bellende jongen gehoord. Er kan een ondeugend, schattig lachje vanaf... In al die telefoongesprekken klinken geluiden als: "Neem zo veel mogelijk gasten hierheen. Die One Directioners moeten gewoon kapot", "Ja echt, ze zijn hier, het is geen 1 april grap en je hebt nu de kans om samen met ons hele groepje te laten zien dat we niet van hun optredens gediend zijn !", "Me chicka is helemaal leip ouwe. En die van een vriend van me hè, die denkt alleen nog maar aan Rein". Een jongen uit de groep van bellers, is klaar en loopt even naar Nayton en Tycho.

"Hey Nayton en Tycho, doen jullie met ons mee zometeen? We gaan het opnemen tegen One Direction en Mainstreet."

Tycho: "O, mogen wij ook meezingen?"

Nayton: "Neeej stomkop! Ja natuurl..."

Nathalie kijkt een beetje achterdochtig.

"Wat zijn jullie van plan?? Van Mainstreet blijven jullie af, hoor !"

Nayton denkt na, maar de jongen dringt aan.

"Kom op man ! Ze hebben het verdiend. Weet je wel hoeveel verkeringen ze hebben vernietigd? Ze vinden hun eer en troffee veel belangrijker dan dat ! En meneer gaat mij vertellen dat hij niet wil meedoen? Kom, we zijn toch vrienden? En trouwens, bent nog nooit een bangeschijter geweest. Dit moet toch niet je eerste keer zijn?"

Nathalie: "Blijf van Mainstreet af !"

Het is een serieus dilemma geworden. Wie gaat voor, zijn goeie ouwe vriend en de andere jongens buiten, of zijn vriendinnetje? ... ... Besluit is genomen...

Nayton: "Natuurlijk doe ik mee !"

Nathalie: "Waaat? Nayton, nee! Doe het niet !"

Nayton: "Nathalie, het is niet goed wat ze doen. Laat me uitleggen waarom."

Nathalie: "Jij bent gewoon tegen Mainstreet mijn lievelingsband !!! Weet je, van nu af aan is Rein mijn vriend ! Ik moet trouwens nog stemmen, 'k ga naar binnen. Dan pik ik maar wat straling op, mijn 'n biet."

Nayton: "Als ik haar niet had gered uit de greep van de groene golven, dan had ze mij al eerder willen inruilen voor Rein. En als ik nu niet zou meedoen met de komende vechtpartij, dan zou Nathalie nog altijd mijn vriendinnetje zijn gebleven. Maar dat boeit me niet, want ik denk niet alleen aan mezelf. One Direction en Mainstreet moeten weg, zodat ze geen groene golven meer naar onze leerlingen kunnen spuwen. Straling, die besmette meiden zo hard laten gillen dat mensen om hen heen last krijgen van piepstress of doof worden. Straling, die flauwte en dolheid veroorzaakt onder de meiden. Straling, die verkeringen kapot maakt en zo de jaloezie en woede onder de jongens doet ontstaan."

Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!