Nathalie en Nayton. Het klikt weer tussen die twee alsof er nooit iets aan de hand was. Het is nu ook nog eens een gezondere relatie dan ooit tevoren: het meningsverschil over Mainstreet en One Direction bestaat niet meer ! De les Engels is nog lang niet afgelopen, maar nog altijd heeft het stel geen zin om ook maar een deel van dat uur mee te maken. Nathalie en Nayton praten liever met elkaar over de grote Nederlandse parodieur Thomas Smagge, al genietend van de grappige filmpjes die hij op zijn Youtube-account heeft staan.

Nayton: "Hahaha ! Dan zingt ie van 'Want ik heb geen balhaar balhaar balhaar noooo geen balhaar balhaar balhaar nooooo' hahahahahaha !! En check dan die reacties daaronder van de kleintjes die er niet tegen kunnen."

Nathalie: "Ja hahaha en zo van 'En als wij niet populai-hair meer zijn wat zijn we dan?' Ik denk: niet heel populair."

Nayton: "Ik gok zo dat je gelijk hebt. Als One Direction niet meer populair zijn, dan zijn ze niet wél populair. Niet populair dus."

Opeens komt Tycho aangelopen.

Tycho: "Heeej Nayton en Nathalie ! Wat doen jullie hier nou weer?"

Nathalie: "Dat wilde ik net aan jou vragen. Ben je eruit gestuurd?"

Nayton: "Wij hebben niet zo'n zin in dat gezwets van meneer Draw. Theaumes is veel interessanter.

Nathalie geeft een klein stompje tegen Naytons heup.

Nayton: "Enneh Nathalie is natuurlijk de interessantste ! Maar ben je er nou uitgestuurd?"

Tycho: "Ja, mister Draw is fucking onredelijk, man. En Brit helemaal ! Opeens vroeg Luuk door de klas of hij al de cijfers heeft van de afgelopen toets en toen pakte hij gelijk zijn cijferlijst erbij. Nou je raadt het al, Brit had niet heel hoog en als Brit niet heel hoog heeft dan gaat ze irritant doen. Zo prikte ze mij met een potlood in m'n rug, ik draaide me om om te zeggen dat ze moest kappen. En toen stuurde meneer Draw mij eruit omdat ik voor de zoveelste keer te hard praatte."

Nathalie: "Waarom ga je je dan niet melden bij de conciërge?"

Tycho: "Die maffe Draw weet dat toch niet meer. Trouwens, hebben jullie nou toch weer met elkaar?"

Nayton: "Ja."

Nathalie: "En wij vinden Theaumes echt geweldig. Moet je eens kijken naar zijn filmpjes."

Door mee te kijken naar filmpjes maakt ook Tycho kennis met Theaumes.

Tycho: "We moeten in de pauze gewoon kei en keihard Theaumes' muziek gaan opzetten. Binnen de kortste keren zingen alle jongens mee."

Nathalie: "Ik neem aan dat ik hier het enige meisje ben met een afschuwelijke hekel aan One Direction en Mainstreet."

Nayton: "O ja, en jij zingt natuurlijk ook mee."

Nathalie: "Yes, sir !"

Tycho: "Eindelijk is het voor de rest van de meiden eens de beurt om zich kapot te ergeren aan het gedrag van ons. Na al dat gezwijmel en gebid bij dat kitchy schilderij waar wij niet goed van werden."

Engels is afgelopen en de pauze begint. Zodra iedereen in de aula is, begint het dagelijkse gezang bij het schilderij weer en natuurlijk ook het gelees van gedichten die zijn vervormd vanuit de Bijbel en mythische godenverhalen. Brit is een van de meest geobsedeerde fans: ze zingt knielend op haar blote voeten voor het schilderij met letterlijk bloed, zweet en tranen. Iedere dag maakt ze een klein sneetje in haar vinger om daarmee vervolgens even de hand van Harry in het schilderij aan te raken. Dit ten teke van nauwe verbondenheid. Andere meisjes zetten keiharde muziek van Mainstreet en 1D op zonder oortjes, zodat elk meisje kan meegenieten. Tot nu toe was het enige wat alle jongens konden doen, alleen maar toekijken en toeluisteren, of buiten in het woeste, kille, herfstige weer rondbanjeren om al het lawaai niet aan te hoeven horen. Voor wraakgevoelens echter - groot of klein - was geen enkele ruimte gegund, onder zware bewaking van de camera's. Dus, voor jongens waren pauzes tot nu toe altijd om knettergek van te worden. Maar Nayton... die weet daar vandaag wel raad mee...

Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!