Het Engelse nieuws : "Dan is het nu tijd voor nieuws in het kort: in de Nederlandse provincie Zeeland heeft de inspectie besloten om De Reus, een grote middelbare school, te sluiten. Simpel en zacht gezegd zou er een gebrek aan veiligheid zijn, sterker nog, bekend is dat die school eerder te maken heeft gehad met agressie en zelfs een uitzonderlijk hoog aantal zelfmoordaanslagen als gevolg van hoge depressiviteit onder jongeren. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet helemaal bekend. Maar doordat dit dezelfde school is als waar 1D en de Nederlandse boyband Mainstreet hebben opgetreden en bovendien juist korte tijd daarna deze nare voorvallen plaatsvonden, gaat het gerucht rond dat zegt dat Mainstreet en 1D hier een rol in hebben gespeeld. Daarnaast heeft de inspectie in prullebakken veel post-its kunnen vinden met de tekst "Liever dood dan..." en dan de naam van een Directioner of Mainstreeter. De sluiting begint pas na de eerstvolgende zomervakantie. Tot die tijd zijn er overal in de school reddingsgroepen aanwezig, maar helaas kan de school die niet eeuwig blijven betalen."

...In een dierentuin in Londen is een leeuw ontsnapt en niemand weet op dit moment waar die is."

Bij Niall thuis:

Niall: "Het is tijd voor een reis naar Zeeland."

Hij heeft het allemaal gezien. Meteen pakt hij zijn mobiel om naar zijn mede-Directioners te appen.

"Hebben jullie het nieuws ook gezien?"

Zayn: "Pff wat hebben ze NU weer over ons gezegd?"

Niall: "Kijk zelf maar !"

Een kwartiertje later.

Zayn: "Louis, Liam, Harry, Niall, het is tijd voor een reis naar Zeeland !"

Louis: "Zeeland? Toch niet naar die leipe school weer hè? Want daar hoef ik in ieder geval NIET meer heen ! Dan krijgen we zeker weer te maken met agressieve jongeren die een zogenaamde 'rechtszaak' met ons doen, net als de vorige keer."

Harry: "Louis, je wil toch niet dat we in opspraak komen of zelfs voor de rechter moeten verschijnen? Ik bedoel serieus: we moeten voor de zomervakantie nog naar De Reus om te zeggen dat wij niks met ze te maken hebben."

Reins huis: Rein is even helemaal alleen met gordijnen dicht, niemand om hem heen, geen pottekijkers enz. enz. Lekker onderuitgezakt, bijna liggend op z'n stoel, kijkt hij of er nog wat leuks is te zien op hotmail.com. En jawel, een bericht over hem zelf:

"In Zeeland heeft de inspectie besloten om de Reus (...) de school maakt dit jaar nog af, maar mag volgend jaar niet meer verder."

Rein: "Ah nee ! Ben ik nou NOG niet af van al dat gezeik van die ene rotschool? Hhhh ! Tijd om te appen."

Het duurt even, maar dan is iedereen van de Mainstreeters online in hun wattsapp groep en vanuit Rein begint een gesprek:

Rein: "Hey guys, hebben jullie ook al hotmail.com bekeken?"

Owen: "Ja, nu net. Niets van aantrekken gewoon."

Nils: "Niets van aantrekken? Ben je gek ! Twitter barst van negatieve berichten over ons dat wij de oorzaak zijn van alle ellende die op hun school gebeurt. Daar gaan wij wat aan doen !"

Owen: "Wat wou je doen dan?"

Daan: "Eej Owen, onze populariteit staat op het spel. Willen we die behouden of niet?"

Nils: "Precies !"

Owen: "Oké oké. Maar wat gaan we hieraan doen dan?"

Nils: "Nou, naar die school natuurlijk ! We moeten via twitter, insta, facebook en alles, vertellen wanneer we op die school aanwezig zijn. En voor de aanwezige cameramannen gaan we daar vertellen dat we het jammer vinden van wat er is gebeurd, maar dat wij daar niets aan konden doen."

Rein: "Ja, maar we worden toch niet weer gepakt door een stel op hol geslagen jongens zoals de vorige keer, hè? Met die zogenaamde rechtszaak, weten jullie nog?"

Nils: "Nee nee nee, op hotmail staat toch: 'Er zullen tijdelijk veel beschermploegen zijn, maar na de zomervakantie gaat de school dicht.' "

Rein: "Da's waar."

Het is 29 mei. Nog ruim voor de zomervakantie. De conciërge spreekt en daar gaan de speakers.

"Dames en heren, koeken en ehm.. jongens en meisjes. Zometeen komen voor de tweede keer de One Directioners en Mainstreeters naar onze school toe. Ditmaal..."

Hij moet even stoppen totdat al het enthousiasme van leerlingen klaar is.

"... Dus, ditmaal om iets specifieks tegen jullie te zeggen. Hiervoor heb ik een vrijwilliger nodig die goed kan vertalen, Dylan bijvoorbeeld, want de Directioners spreken natuurlijk geen Nederlands. Zometeen staan de boybands op ons podium om tegen jullie - het publiek - te praten. Na hun preek mogen jullie reageren. Mensen van ons personeel zullen dan aanwijzen wie naar voren mag komen."Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!