De volgende week is aangebroken, dus ook Brit is er weer gewoon bij net als de anderen. Het mag dan wel maandag zijn, maar de eerste les is een leuk inkomertje: dans en drama. Of nou ja, leuk, niemand vindt school als geheel leuk, maar dans en drama is - beter gezegd - niet het ergste. Al een tijdje is de klas bezig met een musical. Ze hoeven niet echt iets voor te bereiden voor een latere musical in het echie, maar er is een podiumpje in het lokaal en elke week is het de bedoeling dat ze steeds een beetje meer doen voor de camera. Na een aantal weken ontstaat er zo uiteindelijk een film. Er staat van de vorige weken al heel wat opgenomen. De klas is binnen in lokaal D1.09 van de vierde verdieping en de docente, genaamd "mevrouw Dartel", is aan het woord.

"Jongens en meisjes. We gaan verder met de opgenomen musical. Vorige week kon de les niet doorgaan vanwege Brit, maar gelukkig is ze er weer, want we hebben haar hard nodig !"

De meisjes laten tekenen zien van bevestiging, maar de jongens lachen een beetje in zichzelf.

"We waren gebleven bij de achtervolging. Brit, Klaartje, Fleur, jullie zijn zogenaamd de dieven van een kluisje met geld. Dat kluisje heb ik meegenomen. Zometeen is het de bedoeling dat Nayton, Jonathan en Tycho voor politieman spelen, dat wil zeggen rondrennen op het podium. Terwijl Brit wegrent en zich verstopt in een kist. Die dient dan als schuilplaats. Het rondrennen moet om precies te zijn als volgt gebeuren: eerst komen de dieven het podium op en rennen er weer af. Dan doen de politiemannen hetzelfde vanaf dezelfde kant. Dit gebeurt vijf keer, zodat het voor de kijker duidelijk is dat het om een achtervolging gaat. Dan moet iemand achter de gordijnen een kist tevoorschijn halen zonder dat diegene zelf gezien wordt. Oké, dat over de scène.

De kist en de kluis heb ik hier, maar aan Jonathan en Tycho heb ik vorige week gevraagd om een politie outfit mee te nemen. Dus laat die eerst maar even zien, ik ben benieuwd. Ik ben echt benieuwd wat de twee jongens hebben meegenomen. Een politiepak, misschien wel een revolver en stok erbij..."

Tycho: "Ik heb 'm niet mee."

Jonathan: "Wat? Moesten we wat meenemen dan?"

Mevrouw Dartel: "Oh verdorie nog eens aan toe ! Nou moeten we de film wéér uitstellen ! Ehm... ach wat. Dan maar zonder outfit. Er zullen vast ook wel politiemannen in het echt bestaan die niet met een speciaal outfit rondrennen. Vooruit, laten we beginnen. Doortje, haal jij de camera er maar bij. En let er goed op dat het zwarte dingetje er niet in blijft steken, zoals dat drie weken geleden gebeurde."

De camera is er klaar voor, Brit, Klaartje, Fleur en straks ook Nayon, Jonathan en Tycho zijn er klaar voor, de klas is stil, mevrouw Dartel heeft duidelijk uitgelegd wat er moet gebeuren, dus het kan beginnen.

Take 1. Brit, Klaartje en Fleur komen het podium op met het kluisje in de handen van Klaartje en ze rennen er weer van af. Dan komen de poltiemannen het podium op. Tycho lijkt de meest enthouisiaste politieman, maar struikelt halverwege zijn run over zijn eigen benen en komt lelijk terecht tegen zijn knie.

"Oh, stop de film maar. Gaat het?"

"Aaaargh !"

Moeizaam staat Tycho weer op, maar kan even niet normaal lopen. Eenmaal bij een stoel aangekomen, ploft hij neer.

"Ach Tycho, die val zag er niet best uit. Gaat het weer een beetje? Denk je dat je zometeen verder kunt?"

"Pfff. Om weer op dat podium rond te rennen zeker. Ik ben al blij als ik normaal loop tegen de tijd dat de bel gaat. Nee hoor, ga maar zonder mij. Met twee politieagenten moet het ook wel lukken."

Heel even richt mevrouw Dartel haar oogpupillen naar het plafond om te laten zien dat ze hiervan baalt. Daarna begint de take opnieuw.

Take 2. Voor de tweede keer rennen eerst de drie meisjes het podium op en af. De overgebleven twee politiemannen komen op. Maar dan opent iemand de deur. Het is de absentiecontroleur.

"Hallo, zijn hier absenten?"

mevrouw Dartel: "Nee ! We zijn bezig met een film !"

"O, dan zal ik jullie niet langer ophouden. Veel succes nog, hè?"

De deur gaat weer dicht.

Take 3. Voor de derde keer rennen de drie meisjes het podium op en af en de overgebleven twee politiemannen komen op. Maar dan opent weer iemand de deur en het blijkt deze keer de directeur te zijn.

"Hallo, zijn hier nog absenten aanwezig?"

mevrouw Dartel: "Nee !! We zijn bezig met een film !! En de absentiecontrole is al geweest."

Directeur: "O, dat wist ik niet. Ik dacht dat de absentiecontroleur nog atijd ziek was, maar vandaag is ze dus kennelijk weer beter. Nou ja, een tweede keer controleren kan geen kwaad. Tot ziens en nog heeeel veel succes met de film ! Ik ben benieuwd hoe die eruit gaat zien..."

De directeur gaat weg en sluit de deur achter zich.

Take 4 Op hetzelfde filmmoment opent de absentiecontroleur weer de deur.

"Is hier al gecontroleerd op absentie? Ja, toch?"

mevrouw Dartel: "Ja !!! We zijn bezig met een opname !!!"

"O ja ja ja, ik zal jullie niet langer storen. Mijn excuses, maar de school is zo groot dat ik niet meer bijhou welke klas al is gecontroleerd op absentie haha. Maar nu onthou ik het: D1.09. Veel succes nog, hè?"

... ...

Take 5 Deze keer schopt de opname het iets verder. Langzaam schuift iemand achter de gordijnen een kist tevoorschijn. Daarna komen de dieven om zich erin te verstoppen. Maar dat verstoppen moet even wachten, want het statief van de camera begeeft het. De camera komt op de laagst mogelijke stand te hangen, namelijk vlak boven de vloer en dat is natuurlijk veel te laag voor de film. Een paar jongens proberen het statief te herstellen, maar die valt steeds terug, wat ze ook doen.

mevrouw Dartel: "Nee laat maar jongens hij is stuk, dankjulliewel voor de hulp. Hè verdorie ! Nou ja, even een oplossing bedenken hoor. Is er niet ergens een stoel? Hm, nee dat is veel te laag. ... Nee, ik er zit niets anders op dan dat iemand de camera met z'n handen moet vasthouden. Tim, wil jij dat doen?"

"Ja hoor, is goed. De film zal dan helaas wel een beetje een wiebelig beeld krijgen, maar ja, ik ben geen robot."

...

Take 15 De meisjes zijn moe. "Ooohhh ik ben zoo moeoe", "Is dit lichamelijke oefening, of is dit dans en drama?", "Mogen we ook lopen? Want rennen gaat niet meer", "Nee, ik kan ook niet meer."

mevrouw Dartel: "Hhhhh, nou vooruit, snel wandelen dan."

Daar gaat de 15e opname, maar stopt na een seconde weer als een leerling "boe" roept.

mevrouw Dartel: "Ruud, naar de gang. Hup !"

Take 16 Voor het eerst gaat de opname wel goed. De opname is bijna klaar en mevrouw Dartel kijkt van Bijna, ja ja ja, bijna bijna... De dieven kruipen in de grote kist en doen het deksel dicht. De docente geeft een gebaar aan Tim ten teken dat hij de opname moet stoppen. Maar dat is net te laat: daar gaat de bel.

De klas kan er wel om lachen. Tim: "Hahaha, dat is wel heel laat alarm voor een inbrekersactie."

mevrouw Dartel: "Aaaaaaargh !!! Verdikkeme het lukt ook nooit met jullie !!!"

Nayton staat nog naast de kist.

"Heej meisies, jullie mogen er weer uikomen hoor !!"

Het duurt even.

"Eeej !!" Nayton klopt.

Jonathan: "Ze hebben het wel erg naar hun zin in de kist, die bepjes. Maar ik ga naar de volgende les. 'k Zie je zo !"

Nayton doet de kist open. Daarna opent hij z'n mond en ogen wijd open en staat vervolgens zo stijf als een standbeeld. Tim komt even naar hem toe.

Tim: "Nayton, kom jij ook naar de volgende les? ... Nayton ! ... Nay-ton !!

En meisjes in de kist, komen jullie ....  HUH ?!"

Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!