"Kom, rennen! We moeten hier weg voor het te laat is!"

Inmiddels gaat het niet meer om kleine golfjes - nee - er heeft zich nu een dikke groene wolk ontwikkeld met als bron precies de spuitende ogen van Niall, Zayn, Harry, Louis en Liam. Met de handen van Nathalie en Nayton en met de handen van Brit en Tycho aan elkaar vast, proberen de jongens zich zo snel mogelijk uit de zaal te verwijderen, hoeveel mensen er ook tussen staan. Uitkijken kan nu even niet. Brit en Nathalie echter, zien totaal geen gevaar.

Nathalie: "Eej, wat nou?!"

Brit: "Eej, laat me eens los! Wat heeft dit te betekeken?"

Nayton: "We moeten hier weg, ik leg het je buiten wel uit. Kijk vooral niet in hun ogen."

Tycho: "WAT ZEG JE??!!"

Ze zijn buiten op het schoolplein. Geen golven te bekennen volgens Nayton. Maar Brit wordt nu echt pissig.

"Waarom moeten jullie PER SE ons feestje verpesten alleen omdat JIJ, Nayton, die stomme straling ziet die er niet is? Dat is toch JOUW fantasie?! JOUW probleem?!"

Nayton: "Neej dat is geen fantasie, ik weet zelfs wat die golven precies doen!  Als ze jou hadden bereikt, dan was je door het lint gegaan, of viel je flauw of wat dan ook, iets wat niemand wil meemaken."

Nathalie: "Hoe komt dat dan?"

Nayton: "Errrm, extreme verliefdheid?"

Tycho: "Ja maar... dat is het ! Mainstreet en de One Directioners creëren een verliefdheidssfeer en jij kunt precies zien waar die sfeer aanwezig is ! Wil je even kijken door het raam hoe de toestand is nu? Want ik wil naar binnen."

Nayton kijkt door het raam. Het gaat van kwaad tot erger. Intussen is Mainstreet aan de beurt, terwijl brankaren heen en weer gaan en in de voorste helft van het publiek het helemaal mistig is geworden. Toch kan hij nog goed genoeg zien wat er gebeurt: daar waar de wolk zich bevindt en zich uitbreidt, rukt elk meisje haar hand onmiddelijk los van haar vriendje en rent als een gek in de richting van het podium. Sommige jongens proberen ze nog terug te trekken, maar "laat me los!" krijsen en slaan zijn de reacties.

Brit: "Mag ik even kijken hoe het met Nils is?"

Tycho: "Ja hoor. Maar wees voorzichtig."

Brit: "Jouw straling kan toch hopelijk niet door het raam heen, Nayton?"

Nayton: "Ik weet niet. Volgens mij kan alle straling door ramen, maar misschien deze niet. Wacht, ik kijk met je mee."

Brit kijkt even door het raam. Nils is weer helemaal op de been en topfit. Voor een miliseconde zijn de ogen van hem en Brit op elkaar gericht... Dan duwt Nayton haar plotseling weg.

Nayton: "Kijk uit ! Naar achteren !"

Brit: "Wow hee, ik schrok me dood !"

Tycho: "Oh shit, er is toch niks gebeurd nog?"

Nayton: "Ik hoop het niet, ik was er waarschijnlijk op tijd bij."

Tycho: "Is er geen straling nu buiten?"

Nayton: "Nee, het is net weg. Maar Brit en Nathalie, ik zou maar niet meer door het raam kijken voor jullie eigen veiligheid."

Opeens begint Brit toch luider en sneller te ademen...

Tycho: "Brit, wat is er?"

Brit: "Ihik hhoor constant dat gepiehiep in m'n oor."

Nathalie: "Aw, heb je last van piepstress?"

Brit: "Ja heel erg."

Nayton: "Maar er is ook zo veel gegil daar binnen."

Tycho: "Ja, ik hoor het vanaf hier."

Nayton: "En weet je wat ik zo vreemd vind? Dat die Mainstreeters gewoon doorgaan, terwijl ze zien wat voor ellende er gebeurt in het publiek."

Nathalie: "Nou, die straling die zie jij alleen maar, hoor !"

Nayton: "Ja oké, maar zij zien allemaal brankaren rondgaan en als ze goed kijken, zien ze ook wel dat er nu opeens bakken met verkeringen uit de hand lopen."

Tycho: "Tja, het gaat ze natuurlijk allemaal om die ene troffee. Én om zo veel mogelijk chickies hosselen."

Brit: "Nou, dan zullen ze echt wel met de One Directioners afspreken om ronde 4 te laten zitten. Als het zo erg is als jij het nu zegt..."

Nayton: "Daar zouden ze echt goed aan doen, want dit gaat niet de goeie kant op. Zoohee, een jongen uit het publiek wordt helemaal woest."

Tycho: "We zullen zien."

Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!