Inmiddels weet iedereen wat er aan de hand is. Hopeloos staan ze te kijken.


"Wat lachen jullie nou!?" roept iemand terwijl de Directioners en Mainstreeters hun uiterste best doen om hun glimlachjes in te houden.


Harry: "Ehhm kijken jullie links maar of Rein nog ergens te zien is, dan lopen wij wel onze kant op."


De Directioners en Mainstreeters lopen hun kant op, staan aan de rand van de weg en opeens komt er een lange, zwarte auto daar stil te staan.


"Hèèèlp !!" roept iemand vanuit de auto.


Het is voor de anderen niet heel goed te zien, maar stiekem zit Rein achter het stuur met Nathalie naast haar. Snel doet hij z'n handen voor haar mond, maar te laat: haar kreet is al duidelijk gehoord. En wie anders dan Nayton kan het beste bepalen dat dat de stem van Nathalie is?


Nayton: "Dat is Nathalie ! Grijpen jongens !"


Rein: "Hup ! Instappen !"


De politiemannen rennen achter de Mainstreeters en Directioners aan, terwijl ze zo snel mogelijk met z'n allen de auto proberen in te stappen. (Behalve een aantal die zich met Nayton moeten bemoeien.)


Zayn: "Laat mij maar sturen, jij hebt nog geen rijbewijs."


Bijna iedereen is ingestapt. Nils hoeft nog maar een flinke trap uit te delen en de agent die hem wilde pakken, valt tegen andere agenten op. Als een ketting donderen ze op de grond neer. Daan doet de deur dicht en met hoge acceleratie rijdt de club weg. Onmiddellijk pakken de agenten ook hun auto's erbij en zonder andere personen mee te nemen, is de achtervolging hiermee van start. Vier politiewagens rijden nu met loeiende sirene en hoge snelheid achter de zwarte auto aan, terwijl alle achtergebleven leerlingen, docenten en ordebewakers geschokt staan te kijken hoe ze uit het zicht wegrijden. Allemaal. De fans niet uitgezonderd.


Inmiddels rijden de vijf auto's op de snelweg. Terwijl Zayn lekker ontspannen achter zijn stuurtje tussen de andere weggebruikers heen slalomt en de andere zangers meegenieten, doet Nathalie haar rechterhand voor haar rechteroog om maar niet te hoeven kijken.


Daan: "Ik denk dat Nathalie dit heel leuk vindt, toch Nathalie ?"


Louis: "Nee, ze vindt er niks aan. Vandaar dat ze haar hand voor haar oog doet. We moeten het wat spannender maken !"


Zayn: "Ja, laten we hier de snelweg af gaan. Dat slalommen wordt een beetje saai."


Zonder richting aan te geven en met niet veel lagere snelheid neemt Zayn de afslag. Een Smart achter hem moet daar plotseling voor remmen en bijgevolg knalt een Volkswagen tegen z'n achterkant aan. Gelukkig weten alle vier de politieauto's de afslag te nemen zonder de Smart en Volkswagen te raken, al scheelt dat maar een millimeter.


Zayn: "Cool, ik zie hier een spoorwegovergang. Tijd om te ontsnappen !"


Nathalie: "Yes ! Nu móét Zayn wel stoppen, want er komt een trein aan."


Harry: "Hoezo ontsnappen?"


Zayn: "Let maar op..."


Owen: "Heey ! Remmeeeen !!"


Maar Zayn lijkt ook dit keer niet van plan zijn snelheid te temperen. In tegendeel. Er zijn nog maar een paar meters over tot de overgang...


Nathalie: "STOOOOP !!"


De slagbomen zijn al een tijdje dicht, maar ze zijn niet stevig genoeg om de zwarte auto tot stoppen te dwingen. Hij rijdt de overgang binnen, terwijl het geluid van de aankomende trein en het gehobbel op het spoor hoorbaar is. Hij beukt de slagbomen opzij en het scheelt niet veel of de zwarte auto was naar de knoppen. Geen tiende seconde na de overgang raast de trein voorbij. En die weet de politiewagens wél te laten stoppen. Einde achtervolging, de zangers ontsnappen hiermee definitief.
Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!