Het is dezelfde dag en Brit is thuis in de woonkamer. Alsof het gesprek met de conciërge nog niet vervelend genoeg was, moet nu ook haar vader van alles van haar weten. Ze zitten tegenover elkaar en pa begint:

"Brit, ik denk dat het niet helemaal goed met jou gaat. Laten we het daar eens over hebben. Wat is er aan de hand?"

Brit: "Ach, de conciërge wilde mij niet loslaten en toen werd ik agressief."

Pa: "Oké. Maar hoe kon dat zo ver komen dan?"

Brit: "Weet ik veel."

Pa: "Ondertussen heb ik al een flimpje toegestuurd gekregen. In dat filmpje vliegt er een passer door de lucht en volgens de conciërge ben jij degene die dat ding gooit. Is dat waar?"

Brit: "Ja, maar Nathalie ging...."

Pa: "Dat is genoeg antwoord. Dit is niet de enige klacht die ik over jou heb gehoord. Ook heb ik docenten gehoord die zeggen dat jij je te vaak agressief gedraagt. En het vreemde is dat jij dat sinds het schoolfeest hebt, want daarvóór had niemand last van jou. Is daar soms iets gebeurd?"

Brit: "Niks, het was gewoon een bijzonder concert."

Pa: "Volgens mij is er meer aan de hand."

Nu wordt Brit een beetje ongeduldig.

Pa: "Ik zie dat je nu wat ongeduldig wordt, maar ik ben nog niet klaar."

Brit: "Ja wat wil je nog meer weten dan?"

Pa: "Brit, het gaat niet goed met jou op school. Je cijfers zijn fors achteruit gegaan en ik kan niet één docent noemen die nog geen klacht over jou heeft doorgemaild naar mij. Daarom vraag ik me af wat er aan de hand is. Niet uit nieuwsgierigheid, maar ik wil je graag helpen."

Brit: "Er is niets aan te doen."

Pa: "Als je het me niet vertelt, dan zeker niet nee. Brit, vertel het nou alsjeblieft ! Dadelijk moeten we een andere school voor je uit gaan kiezen omdat je het hier niet redt."

Nu lopen haar emoties op.

Brit: "Ik kan Harry niet bereiken."

Pa: "Harry?"

Brit: "Ja, van One Direction. Nadat hij een liefdeslied zong met de anderen, kan ik niet zonder hem."

Pa: "Dus je bent eigenlijk verliefd op hem."

Brit: "Dat is nog maar zacht uitgedrukt."

Pa: "Maar je kon hem toch juist wel bereiken? Hij was op het schoolfeest."

Brit: "Ja, maar ik wil met hem verkering en later wil ik dan trouwen. Maar dat gaat niet met zo'n groot leeftijdsverschil."

Een kilo tranen gaat ervan weg.

Pa: "Rustig rustig. Dat soort dingen gaan vanzelf over. Misschien nu nog niet, maar als je wat ouder bent, dan kom je opeens iemand tegen die je nog leuker vindt en dan is Harry helemaal niet meer interessant."

Brit: "Ik geloof het niet. Terwijl hij dat liedje zong, leek dat liedje wel voor mij bedoeld te zijn. Harry is gewoon de ware man voor mij. Maar zijn leeftijd verpest dat."

Pa: "Tja. Je zal vast niet de enige zijn die er last van heeft. Waarschijnlijk zijn een hoop verkeringen verloren gegaan, alleen omdat een popidool interessanter was, maar wel eentje met een andere leeftijd. De jongen raakt depressief omdat hij z'n verkering kwijtraakt, het meisje raakt depressief omdat ze weet dat ze de idool niet kan bereiken. Hoe dan ook, probeer het van je af te zetten. Als je wat ouder bent, dan vindt je vast wel een veel interessantere man."

Brit: "Oké. Nee, dat kan niet. Harry is de ware, alleen de leeftijd is verkeerd. Ik zal nooit met hem kunnen trouwen. Nou dan heb ik liever niemand ! Het leven is afzien. Laat ik positief blijven denken: iedere seconde is een seconde eerder bij de dood."

Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!