Bijna de hele school is er. Ruim 1000 leerlingen. Er zijn nog maar enkele minuten over voordat het concert begint. Ambulance staat klaar voor eventueel nog meer ongelukken, ordebewakers en hekken staan klaar voor als het onrustig wordt wanneer de beroemdheden optreden en de directeur is nog even aan het woord voor de microfoon om in te leiden.

"Dames en heren koeken en peren, welkom op deze gezellige, bijzondere, luxe vrijdag avond waarin we maar liefst 2 beroemde bands hiernaartoe konden laten komen door ons groot genoege budget, maar ook door enig geluk. We gaan eens een leuk wedstrijdje ervan maken. One Correction - nee - One Reaction - of ehh, nou ja - jullie weten het wel hoe dat heet, maar die gaan het opnemen tegen Mian Biet - of heh - ..."

"MAINSTREEEET !!! ", klinkt het door het publiek.

"Die ja, ik had een spreekblaadje waar dat allemaal op stond, maar die... nou ja, eerst komt de ene met het ene liedje, daarna komt de ander met een ander liedje en zo wisselen we steeds om. Je hebt 4 rondes. Als iedere band 4 keer is geweest, dan is er tijd om te stemmen, om het springkussen in gebruik te nemen, om onze lekkernij te nuttigen, te chillen, te MarioKarten, kortom genoeg vermaak. Jullie hebben dan allemaal de mogelijkheid om in het stemhokje, dat wil zeggen mijn kamer - te bepalen welke band de beste was. Zodra de stemmen zijn geteld, kunnen we de winnaar bepalen en die krijgt dan deze - en ik pak 'm er even bij - deze troffee ter waarde van 500 euro. Ho niet vallen! Ah, gelukkig. En speciaal voor Mainstreeters en One Directioners, van harte welkom trouwens dat jullie er zijn: voor jullie hebben we dan aparte ruimtes gereserveerd, zodat jullie niet worden bestookt met handtekeningen, foto's en dat soort dingen. Volg gewoon de pijlen die we hebben opgehangen en jullie vinden ze. En, oh grutjes, het moet ook nog in het Engels! Well eh, at the end of all the 4 rounds you can go to your own spaces which were already eh reservated. Ok, als eerst is One Direction met het nummer "Kiss you" !"

Ondertussen zijn Tycho, zijn vriendin, Nayton en Nathalie als een groep bij elkaar gekomen. Het nummer begint bij Zayn:

"OH I JUST WANNA TAKE YOU ANYWHERE THAT YOU LIKE. WE CAN GO OUT ANY DAY ANY NIGHT..."

"Hey Nayton, zie al wat straling?"

"Nog niet, Tycho. Of ja, een klein beetje uit de ogen van Niall, maar het is niet zo veel. Het zal wel loslopen."

Nathalie vindt die straling maar flauwekul.

"Tycho, Nayton, waarom hebben jullie het steeds over straling? Hou eens een keertje op !"

Het eerste nummer is afgelopen en de sfeer is gemoedelijk. One Direction gaat weer het podium af, zwaar bewaakt door hekken en ordebewakers en de Mainstreeters komen op. Ze lijken er allemaal zin in te hebben, alleen ziet Nils ietwat bleekjes. Hoe dan ook, het is tijd voor het nummer "Miss Wonderful".

"Nayton, zie je nu wat?"

"Nee, het valt wel mee ditmaal."

"Maar het is al weer een tijdje geleden dat je die pepermunten hebt geslikt."

"Jaa maar het laatste wat ik innam was wel een hoge dosis hoor ! Hoow, nu zie ik wel wat."

De uitzending van straling is nu iets toegenomen. Vooral uit de ogen van Rein komt nogal wat. Het lijkt vooral snel naar die meisjes toe te gaan die hem recht in de ogen kijken. Nu is één meisje vooraan zelfs maar een paar meters ervan verwijderd...

"Nathalie, Tycho, Brit, dat meisje voorin gaat een probleem krijgen."

"Nee hè."

"Jawel Tycho, als het liedje niet binnen een paar seconden stopt.. o what the heck, ik zie dat meer meisjes die straling bijna in hun ogen krijgen..."

Net op tijd stopt het nummer, ronde 1 is klaar, de sfeer blijft gemoedelijk. Sterker nog, ook de jongens lijken het concert best leuk te vinden. Nils voelt zich echter steeds minder lekker. Terwijl hij paniekerig in z'n broekzakken graait, stapt hij met z'n band het podium af, waar de directeur juist opnieuw aan de microfoon komt.

"Dames en heren koeken en peren, ik ben nu al beniewd naar de tussenstand. Om een idee te krijgen, wie vond One Direction goed?"

*gejuich

"En wie vond Mainstreet goed?"

*evenveel gejuich

"Ooo, dan zijn ze nogal aan elkaar gewaagd. Dat wordt spannend !"

Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!