One Direction is weer aan de beurt, deze keer met het nummer "Little things". Nayton hoopte even dat het liedje pas zou beginnen als de zaal weer stralingvrij was, maar dat is helaas niet het geval en de concentratie kan nu alleen maar erger worden. Het nummer begint en de meiden gillen iets enthousiaster dan de vorige ronde, Nathalie en Brit zeker niet uitgezonderd...

"Hoho rustig rustig!" roepen Nayton en Tycho tegen hun vriendinnetjes. Maar Brit en Nathalie voelen nu toch iets meer de kick dan in ronde 1.

"Vooral Harry kan vet goed zingen!"

"Zayn ook!"

Nayton voelt een beetje hoofdpijn opkomen.

"Ik wordt gek van al het groen! We moeten even een paar meter naar achteren voor de zekerheid."

"Voor welke zekerheid?" vraagt Tycho zich af.

"Voor de straling ons binnendringt. Het is nog niet hier, maar de voorste rij gaat nu echt wel een probleem krijgen. Huh!!?"

"Wat is er? O ik zie het al zeg! Een paar meisjes vooraan gaan helemaal door het lint... WTF! Een paar vallen zelfs flauw..."

Nayton had het al voorzien. Een paar golven hebben hun slachtoffer bereikt en van die slachtoffers vallen er 2 flauw, 5 gillen en springen zich kapot.

"Wegwezen! Kom met mij mee allemaal!"

Maar Brit ziet dat het nummer gestopt is en dat de One Directioners het podium weer verlaten.

"Het hoeft niet meer, we kunnen gewoon blijven staan."

Voor de tweede keer komt Mainstreet op en deze keer met het nummer "The world is mine". Terwijl het liedje duurt, heeft Nils moeite met articuleren. Stevig zet hij z'n tanden op elkaar alsof hij zich ergers voor moet inspannen. Owen wordt dat een beetje te veel, zet dus even zijn mond van de microfoon om heel kort tegen hem te fluisteren dat hij beter zijn mond moet open doen.

Tycho vraagt zich opnieuw af hoe het zit met de straling.

"En, hoeveel groen zie je nu?"

Maar Brit raakt daar een beetje geïrriteerd van.

"Kap nou is met je stomme straling! Je verpest de sfeer, man!"

Gelukkig valt het nu wel mee, maar de reden is wat minder gelukkig: het publiek maakt zich terecht zorgen om Nils. Op een gegeven moment denkt hij dat het nummer afgelopen is. Het klinkt ook best afgelopen, maar is het niet. Met alle kracht probeert hij zich overeind te houden en vrolijk door te gaan... Ook Brit maakt zich zorgen.

"Het gaat niet zo goed met Nils."

"Nee, ik zie het." merkt Nathalie op. Maar Nayton zit nog altijd in zijn eigen gedachten en daar irriteert Brit zit enorm aan.

"Nou ja, de zaal ziet er in ieder geval minder groen uit nu."

"Hhhh kun jij nou nergens anders meer aan denken?!"

Nu is het nummer wel afgelopen. De Mainstreeters lopen het podium weer af, al kan Nils niet meer alleen lopen. Hij heeft de hulp van Rein, Owen en Daan hard nodig. Samen lopen ze meteen door, groeten de One Directioners, die juist het podium weer op gaan om aan ronde 3 te beginnen. Ze volgen de pijlen en als ze in hun kamertje zijn, hebben Owen, Daan en Rein logischerwijs het een en ander te bespreken met Nils.

Owen: "Nils, wat is er toch aan de hand man?"

Nils: "Ik kan niet meer. Ik ben op."

Daan: "Ben je ziek of zo? Toen je hier aankwam had je nog overal zin in."

Nils: "Ja, maar ik ben m'n pakje speedmunten kwijtgeraakt. Toen ik naar dit gebouw kwam, zat het nog in m'n broekzak, maar opeens is het weg."

Owen: "Ow, dat is niet zo handig. Weet je wat? Ik heb ook wat in m'n eigen broekzak, wacht even hoor... Hier, neem nog wat cokes, daar knap je van op."

Nils: "Weet je zeker dat het mij een good-trip gaat opleveren?"

Owen: "Neej neej, ik weet niet hoe je erop gaat reageren. Je kunt er inderdaad echt gek en hyper van worden en misschien wel high. Maar weet jij een betere oplossing dan? We moeten nog 2 nummers, hè? En zonder jou redden we het echt niet."

Nils: "Ja, dat is waar. Even denken wat zal ik doen... ... Ik neem het risico."

Main Speed & Niall HorrorLees dit verhaal GRATIS!