{Kapitel 5}

352 17 0
                                    

*Zakkerias perspektiv*
"Har du koll på läget?" Frågade Danne och jag flinade fram ett ja. Vi drog på oss luvorna och smet in på flygplatsen i Miami. Jag och Danne var nämligen här för att fixa en grej.
Det var mitt på natten och det var inte så mycket personal som jobbade just nu. Det gjorde det hela mycket enklare. Vi smög in vid datorn vid gate 26 där Yasmina skulle åka imorgon. Vi hackade oss in i datorn och gick in på flygresan som Yasmina skulle åka. Vi fick mallen på alla platser framför oss på skärmen och nu var det bara att byta lite platser. Jag flyttade Yasminas mamma och satte henne längst bak i planet, medan jag satte Yasmina lite längre fram. Sedan satte jag in mig bredvid Yasmina och ett flin spred sig på mina läppar. Jag tittade på Danne som stod bredvid mig och lika så han hade ett flin på sina läppar. Jag satte in Danne bakom Yasmina eftersom han har fått ett speciellt uppdrag. Nu var det ordnat. Imorgon kommer jag få Yasmina på fall och Oscar och hans gäng kommer inte ha en aning.
Vi sov på flygplatsen den natten, eftersom vi ändå skulle åka hem imorgon och hade ingen annanstans att bo så kunde vi lika gärna sova på flygplatsen. Dagen efter gick fort. Det var en timme kvar och vi satt vid gaten eftersom vi inte hade något bättre för oss. Jag hörde hur människor närmade sig. Det var inte bara vanliga människor. Det var flera stycken som pratade i munnen på varandra, det var fotografljud, det var Yasmina som kom. Nu gäller det att inte tappa masken. Jag ska spela. Jag ska få henne på fall.
Jag flinade hemlighetsfullt och tog upp min mobil för att vara neutral. Danne fattade vinkeln han med. Han reste sig upp från platsen bredvid mig och satte sig en bit bort med sin mobil i handen.
Yasmina kom närmare och tillslut kom hon in i gaten med sin mamma och två livvakter. Alla fans och journalister tvingades stanna utanför gaten och det var både poliser, säkerhetsvakter och livvakter som höll dem på plats. Jag vände inte upp min blick en ända gång utan bestämde mig för att fixa allt på planet där det bara skulle vara vi två.

*Yasminas perspektiv*
På flygplatsen möttes vi av journalister och fans. Jag hälsade på så många fans jag kunde och svarade på så många frågor av journalister som jag hann. Efter mycket stress satt vi äntligen i gaten och både fansen och journalisterna hade blev stoppade utanför.
Jag satte mig ner på en stol och pustade ut. Mamma satte sig bredvid mig och började stryka mig över ryggen.
"Det kommer bli jättebra" sa mamma glatt och jag nickade tveksamt.
Jag hade precis sagt hejdå till Huck och Charlie och det tärde på mig rejält. Jag saknade dem redan.
Jag tog upp min mobil ur fickan och gick in på instagram. Jag övertalade mamma att vara med på en selfie och tillslut fick jag en bra som jag la ut och skrev "it's time to head back to my hometown" i kommentarerna.
Jag uppdaterade och uppdaterade för att se vad folk skrev. Jag scrollade igenom mitt flöde, men stannade på en av Oscars bilder. "My beautiful little sister and my beautiful mom comming home today" hade han skrivit i kommentarerna och jag log och gillade bilden. "See you soon brother<333" skrev jag och la ifrån mig mobilen med ett leende på läpparna.
Jag vände upp min blick och fick se en kille sitta på andra sidan av rummet med blicken fast i golvet. Han satt bara där helt stilla och rörde inte en enda min. Jag log lite åt tanken, men började sedan prata med mamma. Gaten fylldes med folk och efter någon timme fick vi gå på planet. Jag och mamma hade bokat platser bredvid varandra, men när vi väl kom på planet så stod det på våra biljetter att mamma skulle sitta nästan längst bak och jag nästan längst fram på planet. Men vi accepterade läget och satte oss på våra platser.
Jag trodde att jag skulle få sitta ensam, men i absolut sista sekund kom den där killen rusandes och satte sig bredvid mig. Oh herregud vilken flygresa...

Newspaper Can TellWhere stories live. Discover now